I/64 hranica s HU - Komárno - Nitra - Prievidza - Žilina

No je jasne ze do BA nebudem jazdit smerom na NR :wink: …A ako pise Sentilj …velmi dobry postreh…lespia uroven afaltu na cestach necestach… :slight_smile:

nooo, praveze NR - TO je ovela lepsi povrch na I/64, akurat NR - po kruhac Dolne Hony je to dodrbkane, ale to je uz vlastne trasa pre obe alternativy…a este v jednej obci z tej siete je to trosku nerovne, inac po tejto zime pohodicka, len slimacie tempo…vacsionu tiez jazdievam zakrutovou II/593 - po zime sa tu ukazali vytlky - hlavne medzi Solcanmi a Oponicami…a medzi Oponicami a Drazovcami treba davat pozor na diviaciky a inu zver, cize s velkou ostrazitostou je to o nieco rychlejsia alternativa :slight_smile:

Aj ja pridám svoje hodnotenie, pomerne aktuálne. :slight_smile: Povrch I/64 je v okrese TO na naše pomery vo výbornom stave. Od hranice okresov TO/NR po NR, je to s výnimkou pár nedávno obnovených úsekov rozbité. Medzi kruhákom v Dážovciach a NR je kvôli tomu 60-ka. Tie výtlky sú ale miestami už opravené a v tých, ktoré nie sú, určite nápravu nenecháte.

II/593 je na tom zase opačne. V okrese NR je až na pár krátkych úsekov v dobrom stave, je tam aj dlhý úsek s úplne novým povrchom. Za hranicou okresu TO je to pre zmenu rozbité, nie všade ale za to miestami dosť. V tomto období, vzhľadom na to, že je to uzučká cesta, tam občas vznikajú trochu nepríjemné situácie, keď sa niektorí snažia vyhnúť výtlkom a pritom sa skoro nevyhnú protiidúcemu autu. :slight_smile:

chodim zvycajne po tejto trase.1/64 a E50 ..PD - Dolne Vestenice -Hradiste -2/593 Brodzany-Solcany-Oponice-Drazovce a potom uz len 1/64 NR -NZ KOMARNO…Mimochodom 2/593 usek Podhorany -Drazovce presiel malou rekonstrukciou…v dlzke asi 5-6 km… :slight_smile:

Isiel som usek I/64 za Partizanskym do TO, miestami sa mi to zdalo neprejazdne ani 50tkou, bolo to ale za dazda a vecer takze mozno preto horsi feeling, cez vikend opat vyskusam I/64 hore a pod II/593 dole. OT - minule som tu pisal, ze za roky rokuce co jazdim I/50 TN-PD som nestretol zver, tak pri poslednej ceste som stretal 3 (slovom tri!) odstavene burane predne kapoty a 4.ty som bol skoro ja…

HGm treba davat pozor hlavne na usek NOVAKY- Sučany usek zatial vyfrezovany , ale co sa tyka zveri tak tam naratas casto aj 100 kusov vysokej…, a niektore sa pasu kusok od cesty…Na tom divokom useku 1/64 PE -Zabokreky ,ten by si zasluzil vyfrezovat aspon 2 km suvislo…katastrofen a hlavne v noci :wink:

Ale ved nas laskavy premier je žochar! on im to tam isto postaví!

jasne to je pravda ved im postavil aj narychlo tu krizovatku pred TO… a vymenil povrch ale po 18 mesiacoch sa uz vlni a su tam aj vytlky… :bulb:

kratke info - na useku Nitrianske Pravno -Klacno -Fackovske Sedlo cestari min tyzden zaplatali najv vytlky .Vyfrazovane kratke useky v obci Klacno si zrejme na novy asfalt počkaju trochu dlhsie.

Otazka:

Neviete prosim niekto, ci I/64 v kratkom useku Zabokreky - Partizanske, s tym co sa tam momentalne deje aj planuje niekto zodpovedny nieco v dohladnej dobe urobit?!

Lebo to co tam je, sa neda nazvat uz ani polnou cestou, nieto cestou prvej triedy!!!

ano, prerobi sa to na R8 :smiley:

"Práve kvôli nedostatku financií sa odkladá na neurčito aj dlhšie avizovaná oprava štátnej cesty 1/64 od Žabokriek nad Nitrou po hranicu Partizánskeho a Malých Uheriec. "
http://www.partizanske.sk/?id_menu=0&module_action__95386__id_ci=30744

Problem je najst nieco co sa neodklada.

Úsek Žabokrery - Partizánske bol v havarijnom stave už pred zimou, táto dlhá zima ho už totálne dorazila. Dorazila mimochodom aj úsek Drážovce - Nitra.

To, že sa nenájdu peniaze na sanáciu havarijného stavu cesty I. triedy sa môže stať len v rozvojovej krajine a na Slovensku. Iné úseky I/64 (v NR kraji) sú ale už viac-menej opravnené.

Ten rozdielny stav v Trencianskom a Nitrianskom kraji suvisi s tymto:
“V Prešovskom a Košickom kraji bude podľa ministerstva dopravy obnovených 44 cestných úsekov v dĺžke 189 kilometrov a v Trnavskom a Nitrianskom kraji 30 úsekov v dĺžke 143 kilometrov. Tieto projekty sú spolufinancované z peňazí Európskej únie cez Operačný program Doprava. Začiatkom marca už bola stavebne ukončená väčšina z kriticky nehodových 74 úsekov „jednotiek” v štyroch spomínaných krajoch. Oprava najkritickejších častí ciest na západnom Slovensku bude ukončená už na jar. Cestári rekonštruujú ďalších jedenásť kritických úsekov ciest 1. triedy v dĺžke 43 kilometrov v Banskobystrickom kraji zo zdrojov štátneho rozpočtu."
http://www.automoto.sk/clanok/190441/do-leta-zrekonstruuju-375-km-ciest-1-triedy

Takze to mam chapat ze neurcito sa budeme vozit po zdemolovanej ceste 1 triedy kde je velke riziko…kolizie…hm zaujimave to sme na tom horsie ako v Macedonsku a Albansku- :frowning: Slowakia Banana republic…

V rámci tých Figeľových rekonštrukcií bol na I/64 medzi NR a hranicou TN kraja zrekonštruovaný iba úsek Drážovce - Jelšovce a časť prieťahu obcami Krušovce a Horné Chlebany. Teda toto samé o sebe ten rozdiel nespôsobilo. Rozdiel v kvalite I/64 v NR a TN kraji existuje dlhodobo, dlhé roky bola presne na hranici krajov aj hranica medzi dobrým a rozbitým povrchom, medzitým ten prvý úsek v TN kraji opravili (už je to pár rokov), ale dodnes tam neboli schopní namaľovať postranné čiary. Stačí si to pozrieť napr. na Streetview. Neviem ale, prečo je to tak.

Ved prave ked idem po 1/64 na juh smerom Nitra -NZ -Komarno su tam uz vymenene povrchy a naTN kraj sa nejako zabuda… :frowning:

OMG… mestska cast Dražovce bez dlžna :slight_smile:

kratke info- na useku 1/64 Pravenec -Nitrianske Pravno bola vykonana kompletna rekonštrukcia želez. priecestia v pomerne dobrej kvalite…

super, síce to nebolo to z najhorších priecestí ale oprava poteší, v smere N.Pravno - Pravenec sa už črtala pekná asfaltová vlna a hneď na to koľaj :slight_smile: