S MÚK by to bola prakticky takmer RC v polprofile a dosť by to pomohlo v prípade odklonenia dopravy z D1 počas jej rozširovania. Keby sa ešte nebodaj tie MÚK robili s rezervou na druhý profil, tak by sme celé predĺženie R1 mohli nechať upadnúť do zabudnutia.
Stále mi ale nie je zrejmé, čím bude nahradená terajšia cementobetónová vozovka, urobia tam novú cementobetónovú vozovku (čo by bolo super) alebo tam bude asfalt?
Musím “pochváliť” našich plánovačov za ďalší kruhový objazd. Tentoraz medzi Sládkovčovom a Sereďou, presnejšie medzi Veľkou Mačou a križovatkou s R1. Je to na mieste, kde má byť vyústené napojenie nového veľkoskladu Lidla. Keby tam dali aspoň priebežný pruhu Sládkovičovo - Sereď, ale to asi nehrozí.
Inak keď sa pozriete, kde reálne ten veľkosklad má byť, tak nad lokalizáciou tohto kruháča zostáva rozum stáť.
Ak bude správna konštelácia hviezd, tak na sviatok práce 1. mája by sa mali začať práce na rekonštrukcii betónového úseku I/62 v okrese Galanta, teda od hranice okresu Senec po Sládkovičovo. Práce potrvajú až do zimy a cesta bude úplne uzavretá. Samozrejmosťou budú tri nové kruhové odjazdy na obchvate Sládkovičova (štvrtý sa už stavia ďalej od Sládkovičova na asfaltovom úseku - viď môj post vyššie), nová cesta bude mať asfaltový povrch. Pozitívne hodnotím protihlukové steny, aj keď hluk zrejme klesne už len vďaka novej vozovke.
Rekonštrukcia I/75 Sládkovičovo - Galanta sa má začať až vo februári 2016, keď už bude I/62 dokončená.
Ak som to dobre pochopil, tak tranzitná nákladná doprava má ísť po D1 a R1, osobné autá a dopravná obsluha pôjdu po paralelných cestách tretej triedy a cez centrum Sládkovičova, teda po trasách Senec - Reca - Veľký Grob - Pusté Úľany - Sládkovičovo alebo Senec - Kráľová pri Senci - Hrubá Borša - Jánovce - Veľké Úľany - Sládkovičovo. Údajne by mal byť zabezpečený prejazd zo Sládkovičova smerom na Pusté Úľany a Malú Maču (tieto cesty prechádzajú krížom cez I/62).
Neviem, ako bude zabezpčené spojenie Sládkovičovo - Sereď, pretože Seredská cesta v Sládkovičove (napája sa na I/62 už na jej asfaltovom úseku) je jednosmerná (pre smer Sereď), ak ju nezobojsmernia, tak Sereď - Sládkovičovo sa bude musieť jazdiť cez Galantu. Pritom by sa to dalo, lebo je dosť široká aj pre obojsmernú premávku.
Hmm. Takže ešte minulý týždeň bolo vyznačené, v smere od NR pri Seredi, že na BA sa má odbočiť na Sládkovičovo, aby sa netvorili zápchy pri výmene zvodidiel na R1 a tento týždeň uzavrú I/62? Výborne zosynchronizované. Gratulujem obom štátnym inštitúciám.
Jedine, žeby odložili výmenu medzi Vlčkovcami a Sereďou, lebo tam ešte ani nezačali. Netuším ako je to presne plánované, ale počul som, že to celé bude prebiehať až do jesene.
Mňa by hlavne zaujímalo, z akého dôvodu sa rekonštruuje iba úsek od hranice BA a TT krajov, resp. kedy bude nasledovať rekonštrukcia aj tých 5 kilometrov betónky, ktoré sú v BA kraji. Mohlo sa to vybaviť všetko naraz pri jednej uzávere.
Jazdí sa po súbežnej betónke (tam kde je to možné), ďalej obchádzkou po cestách III.triedy cez Pusté Uľany až do Sládkovičova a ďalej cez jeho centrum..
Je to ale katastroficky značené.. na začiatku rekonštruovaného úseku v smere od Senca nie je žiadne upozornenie na obchádzku, pri vjazde na súbežnú betónku nie sú žiadne zábrany, prikázaný smer ani zákaz vjazdu.. je tam možno 6-7 kusov smerovacích dosiek v jednom jazdom pruhu, ktoré ako keby len vymedzovali nejakú prekážku na vozovke a dajú sa bezproblémov obísť. A samozrejme, že sa aj obišli.. Štyri autá predo mnou, vrátane mňa, pokračovali veselo ďalej.. Samozrejme, po dvoch kilometroch sme sa všetci museli otočiť a vrátiť späť na začiatok úseku..