I/62 - úsek Senec-Sereď

mozno sa ozaj robi aj nieco na celej trase .. vsak teraz sa planuju useky, ktore sa nemaju stavat ani o 10 rokov.. takze pohoda..

Nevedia nájsť 1 mld. SKK na opravu povrchu tak ako chcú nájsť cez 300 mil. € na takú stavbu ?

SSC vynaloží v tomto roku na štúdie ohľadom 4-pruhu na cestu I/62 Senec - Sereď sumu 398 tis. €.

I/62, km 20-21 (obvod Sereď) :arrow_right:

Cesta I/62 v úseku Sládkovičovo - Sereď je od 19.7.2010 do 20.8.2010 , z dôvodu rekonštrukcie povrchu vozovky čiastočne uzavretá na úseku cca 50 m. Doprava je dočasným dopravným značením a signalizačným zariadením usmernená do jedného jazdného pruhu o šírke 3,0 m.

Pozor na zhoreny vrak vozidla na krajnici na 9. kilometri:

tak vyzera, ze sa mozno ozaj nieco bude diat, aj ked je to len v PR clanku ohladne nezvladnutej prace SSC ..

viewtopic.php?f=35&t=18208

ale pise sa tam, ze sa planuje reko este v tomto obdobi “Senec – Sládkovičovo, Sládkovičovo – Galanta”
po senec je to samostatna stavba, kde bude snad aj rozsirenie na 2+2 ..

smutne je, ze moja reakcia je na uplne prispevok tohto vlakna, ktory sem devil napisal uz v roku 2005 …

Vyzera to, ze z rekonstrukcie bude len projekt, a to este na dlhu dobu, kedze na vypracovanie zakazky je 36 mesiacov…
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/204853

fakt skoda, ze neni SSC a NDSka zlucena .. tu by sa taaak hodilo pri tej generalnej oprave niektore casti rovno pripravit na 2+2, ked uz nie rovno postavit na 2+2

Tam nie je veľmi čo pripravovať na 2x2, prakticky všetky križovatky sú úrovňové a pochybujem, že sa v tejto súvislosti budú stavať nejaké MÚK alebo nadjazdy, aj keď jedna-dve MÚK by nemuseli byť zlé.

Trochu ma okrem doby na vypracovanie znepokojuje názov zákazky: Rekonštrukcia betónových vozoviek v Trnavskom regióne (I/62, I/75). I/62 začína v Senci, čo je BA región, podľa mňa je neefektívne robiť na to 2 súťaže a 2 projekty.

Zrejme sa to deli kvoli tomu, ze TT kraj moze cerpat eurofondy. V BA kraji je len kratky 5 km usek, ktory sa moze financovat zo st.rozpoctu.

Kde by to podla teba malo mat 2+2?

Je to len 5 km, ale celá tá betónka má 16 km, čiže je to dosť podstatná časť. :slight_smile: (Potom je tam ešte pár km I/75, z čoho ale niečo snáď prerobia už v rámci obchvatu GA.) Uvidím, čo z toho bude, v každom prípade tá rekonštrukcia očividne nie je na programe dňa, keď len na na vypracovanie projektu majú 3 roky. :confused:

Mimochodom, niečo by sa malo robiť aj s asfaltovým úsekom I/62 Sládkovičovo - Sereď. Sú tam také hlboké koľaje, že za dažďa je tam prejazd dosť zábavný, auto si občas zasurfuje. Človek sa vtedy normálne teší, kedy nabehne na tú rozsypanú betónku.

Zdravím všetkých. Vedel by mi nejaký dobrodinec s niečím poradiť. Kedy presne bol spustený do prevádzky obchvat Senca? Mám na mysli úsek I/62 od križovatky s I/61 (pred Sencom pri príjazde od Bratislavy) až po križovatku s odbočkou na Kráľovú pri Senci. Nikde som to nezistil a zaujíma ma to. Dobrodincovi vopred ďakujem. Keby Senec ten obchvat nemal, tak si radšej ani nepredstavujem, ako by to tam vyzeralo. Druhá vec je, že vývoj ide nezadržateľne ďalej a modernizácia cesty je jednoznačne potrebná.

youtube.com/watch?v=QxecySpJF8g

video: “betonka” “panelka” alebo I/62 od SC (kriz. s I/61) po R1 MUK Sládkovičovo
na tejto ceste je dobre snad len to, ze az na V. Macu je vedena mimo obyt. uzemia a este jej sirka…este aj mimo beton. povrchu su vyjazdene kolaje v asfalte, cely usek potrebuje reko ako sol

inac, tato cesta by mohla byt kludne aj polprofilom planovanej Rky, ktora by spajala D4 a R1 v buducnosti :slight_smile:

Nevieš mi poradiť? Kedy presne bol spustený do prevádzky obchvat Senca? Mám na mysli úsek I/62 od križovatky s I/61 (pred Sencom pri príjazde od Bratislavy) až po križovatku s odbočkou na Kráľovú pri Senci. Nikde som to nezistil a zaujíma ma to. Môj tip je, že to bolo niekedy v šesťdesiatych rokoch. Na tom linku, čo si dal, tak je to čas od 0:06 do 0:49.

juuuj, to ti teraz hned neviem poradit…na to su tu na fore vacsi borci, mohli by to vediet Andrej, devil a pod alebo niekto starsi domaci alebo niekto na SSC…ked to bolo v 60tych rokoch, tak nemam sancu a ja si to urcite nepamatam…ale ak sa to nezisti, tak sa mozem opytat domacich :slight_smile:

Ja som to nemyslel, že teraz hneď, lebo na tom závisí moja ďalšia existencia :smiley: To samozrejme nie.
Je dobré, že tá cesta existuje, ale potrebuje “zdokonaliť”. Podľa mňa môže inak ľahko prebrať od tej zlatomoraveckej cesty ten povestný štafetový kolík cesty smrti. Priznávam, že štatistiky nehodovosti na tej ceste nemám, ale to sú veci, ktoré človek po pár jazdách po tej ceste vycíti. Práve tá križovatka s odbočkou na Kráľovú pri Senci sa mi javí ako poriadne nebezpečná. Na druhej strane, keby tam z každej križovatky urobili kruhový objazd, tak by to asi znehodnotilo tú cestu.
Čo si predstavujem pod tým “zdokonalením”? Postupné prerábanie až na úplné “R” parametre. Je to o peniazoch.

Presny datum ti nepoviem, ale betonka sa stavala na prelome 60/70. rokov, pricom v znacnej casti je vidiet vedla nej este stara betonka. Skus napisat do Doprastavu, ci nemaju presne zaznamy.

Krizovatky ako Kralova pri Senci by mali riesit odbocovacimi pruhmi a MPR 70 km/h.

po tej starej jazdia polnohospodari, cize je dobre, ze tam je :slight_smile:

Skúsim prípadne aj v tom Doprastave. Bolo by zaujímavé vidieť vývoj cestnej siete v seneckom regióne v tom období (60. - 70. roky).