I/62 - úsek Senec-Sereď

dialnice.info/viewtopic.php?t=6024
Je sice pekne, ze planuju do SC novu cestu na odlahcenie D1 BA-TT, ale nic to nebude platne, ak nebude komplet rekonstruovana betonka SC-Sladkovicovo :unamused:
A mozno by stalo za to porozmyslat, ci by sa tu nemalo postavit aj zopar MUK, aj ked na tych najhorsich krizovatkach (pri Bernolakove a pri SC) uz su kruhace…

Nuz, ale pozri sa na to takto: na useku D1 medzi BA a TT intenzity za krizovatkou Senec klesaju zhruba z 51 tis na 43 tis. Intenzita na I/61 z BA do Senca je zhruba 15 tisic vozidiel, dalej za Sencom iba okolo 8,5 tis. Samozrejme by bolo idealne mat 4-prudovku az do Serede, ale SSC musi riesit aj ine problematicke useky v BA VUC. Takto sa aspon nacas zaplata spojenie Senec - Bratislava.

ak by bol senec BA ako 2+2 ceta prvej triedy s vacsimi kruhacmi resp MUK, tak myslim, ze to je velky krok vpred.

To mas samozrejme pravdu, ale na useku BA-SC tvori pomerne vela vozidiel smerujucich do logistickeho parku Senec, tie sa z dialnice nestiahnu. Ja som myslel skor na to, aby väcsina vozidiel (aspon osobnych aut) smerujucich na R1 mohla ist po I/61. Keby to nebola betonka a nebolo by tam par nebezpecnych krizovatiek (nemusi to byt nutne dalej od SC stvorprudovka), tak by to aj bolo realne, aby sa sem presunuli :slight_smile:

Tento projekt je pár rokov starý a je dobré, že ho konečne niekdo oživil a začnú sa prípravné práce pod neho. A s SC-Sládkovičovo to má len málo spoločné lebo treba riešiť hlavne úsek po SC a od SC bude riešiť NDS rozšírenie D1 BA-TT. Toto je riešené koncepčne a v rámci finančných možností SR. Ono sa bude totiž riešiť celý ťah BA-TT a robiť teraz len opravu SC-Sládk. je dosť biedne a samotná NDS na všetko nemá tak jako na to nemá ani samotná SSC.

Zbytočná obava, to sa bude robiť tiež. :stuck_out_tongue:

Na úseku by sa malo v rokoch 2007-2008 preinvestovať cca. 125 mil. SKK na krátke súvislé opravy koberca a na zahladenie najväčších nerovností.

Okrem toho sa sa vážne rozmýšľa nad vypracovaním europrojektu na kvalitnú, komplexnú opravu celého úseku s riešením MÚK, pretože sám štát nikdy potrebnú sumu cca. 1 mld. SKK na tento úsek mať v dohľadnej dobe nebude a stav cesty je z roka na rok horší, pričom však intenzity tu prakticky vôbec nerastú, naopak, stagnujú, čo je jasným signálom technického stavu tejto cesty.

Co znamena suvisla oprava koberca na betonke? Polozenie asfaltu na betonove panely, alebo nebodaj nahradenie panelov asfaltom?

Ano, použil som nesprávne slovko “koberec”, skôr by som ho mal nahradiť spojením “krátke súvislé úseky cesty”. A to spôsobom: buď sfrézovanie najhorších úsekov, kde sa opakovane tvoria tie isté problémy a postaviť tu AB kryt alebo použiť iný materiál a to pôvodný, teda betón a na rozsiahlu opravu počkať a potom uprednostniť hrubú vrstvu AB krytu alebo rovno CB kryt.

Aj ked sa suvisla rekonstrukcia odklada, je to dobra sprava :slight_smile:. Ten usek je uz takmer nepouzitelny v smere SC-Sladkovicovo. Väcsina vodicov ho obchadza cez dedinku Puste Ulany. Opacny smer je na tom o dost lepsie.

Ešte že si mi to pripomenul :wink: , ešte sa zvažuje, že či sa bude robiť len vždy jeden najkritickejší smer alebo celoplošne celá cesta, zrejme teda mimo krajnice.

Podla mna by bolo ovela logickejsie robit len 1 najkritickejsi smer, lebo rozdiely medzi tymi smermi su dost znacne. No a tym krajniciam sa cudujem, tie su miestami v takom stave, ze ani odstavit auto sa tam takmer neda, take jamy su na nich :unamused:

Na niektorých miestach sa ale nebude dať spraviť len jeden smer kvôli spodnej vode. Po roku by sa zvýraznil výškový rozdiel medzi opravenou a neopravenou časťou, čo by viedlo k zákazu predbiehania …

Krajnice sú také isté, ako aj cesta s tým, že sa v min. rozsahu opravujú.

Na krajniciach nie je beton ale v sucasnosti zmes asfaltu a zeminy. Resp. pod tou zmesou moze byt aj beton :laughing:

Už len čakám, kedy sa rozhodne, že sa táto komunikácia prerobí na štvorpruhovú cestu prvej triedy. Tento týždeň som som si povedal, že si znova po dlhšom čase vyskúšam. šiel som tadiaľ medzi siedmou a ôsmou večer a našli sa traja, ktorí sú si rovnejší na cestách, a nezáleží im kde, koho a ako zabijú. Možno aj záleží, ale sú natoľko sprostí, že si nedokážu domyslieť následky svojho konania, keď nad nimy náhodou nebudú stáť všetci bohovia.

Stále lepšie pridať tam 2 pruhy a prerrobiť na 2+2 cestu I.triedy ako tam zbytočne stavať novú RC.

Najskôr sa ale musí spraviť kvalitná oprava súčasnej cesty. Potom MÚK a prípadne menšie obchvaty a napojenia a až potom doprojektovať druhé 2 pruhy a v závere umiestniť max. pov. rýchlosť 100 km/h s tým, že cesta bude pre kamióny (len kamióny) spoplatnená.

Čo je MÚK? Mimoúrovňové križovatky?

Správne. :sunglasses:

A musia byť? To je až také podstatné? Keď sa spravia odbočovacie pruhy, tak by to nemuselo byť až také hrozné, a menej by to stálo.