po Polov je strkova cesta, USS by to mohol potiahnut az ku fabrike
V Chrenovci okres PD - cesta 1/50 opat dnes pracovnici Strabagu striekali 10 -100m useky reflexnou farbou urcene zrejme na vyfrezovanie…
youtube.com/watch?v=dAATKhkwsus
video: I/50 MI - SO piatok poobede…zac. v krizovazke s I/18 a koniec na zac. SO
1:33…ukazka, ako by sa jazdilo, keby nebolo odb. pruhu…ok, da sa, ale nie, ked ide auto oproti…
ale inac, dialn. paralelu k tomuto useku v najblizsich desatrociach zrejme neuvidime…
fajn video. keby sa na I/50 urobili obchvaty od hranice az Tornalu, a na bezpecnych usekoch sa dala 110ka, nebolo by si ani velmi na co stazovat. Samozrjeme ale, na tom sa ziaden politicky mecenas-tunelar nenabali, takze z toho nic.
Kanky presne ako som pisal, nizky podiel kamionov a zavadzaju hlavne osobaky ![]()
Obchvaty by boli pekne, ale co ked o 10 rokov stupnu intenzity natolko, ze uz nebudu postacovat? Budeme ich za drahe peniaze prestavovat? Je to core TEN-T s vyhladom relativne vysokych intenzit a financovania z fondov EU, takze je tu opodstatnena dialnica.
vzhladom k tomu ako su umiestnene obce medzi MI a SO sa obchvaty rovnaju poloprofilu D1. Najlepsie by bolo postavit poloprofil od Dargova po Sobrance (asi 57km aj s privadzacmi MI a SO v cene do 300 mil€) a obchvaty postavit len od SO po hranice. Bolo by vsak dobre zmenit polohu privadzaca Sobrance, v EIA bol navrhovane napojenie zapadne od mesta, ale praktickejsie by ho bolo napojit na cestu medzi Sobrancami a Tibavou
Podla mna by nebol ziaden velky problem mat I/50 s obchvatmi a casom potom D1-ku. Madari to tak maju na ceste c. 3 paralelnej s M3 a nic sa nedeje. Ak by raz boli hotove obe, I/50 by vyuzivala miestna doprava, dialnicu dialkova.
ked sa budu robit studie zrealizovatelnosti, tak to budu tazke presviedcania na dialnicu
V okrese PD 1/50 …AKTUALNE medzi Prievidzou a Handlovou boli vymenene 50 - 500 metrove useky novym asfaltom .Za Handlovou na Ziar sa este pracuje a su tam kolony asi 10 minut Postupne pustaju raz v jednom a druhom pruhu…
Aktualne? Vsak ja som tadial vcera isiel rano (pred 7am) a vecer (okolo 7pm) a cestari nikde, premavka v oboch smeroch bez obmedzeni (ak neratame spomalenie, kde boli schody medzi sfrezovanou vozovkou a novym asfaltom). A nevsimol som si, zeby sa tam medzi ranom a vecerom nieco zmenilo…
vcera ako pises bola sobota , v tyzdni sa pracovalo …
Ja som to pochopil tak, ze si tadial tiez isiel v sobotu, preto mi to bolo divne.
dnes tam pokracovali a pracovali asi do 18 30 h…
v ramci elektrifikacie zeleznice do filakova s planuje aj mensie prelozky
Predpokladám, že to nebudú jednoduché ani lacné preložky, ide o dve najnebezpečnejšie miesta v oblasti. K mostu pod Vígľašským zámkom sa dnes od západu dvíha vysoký násyp s pomerne prudkým stúpaním. Preložka mosta by mohla znížiť stúpavosť terénu a zväčšiť polomer zákruty. Most za Pstrušou smerom na Detvu, tiež nazývaný “Čierny” most, je jedným z vôbec najnebezpečnejších úsekov na cestách I.triedy v SR, v sérii za sebou je tam niekoľko strmších stúpaní a klesaní, ktoré na rovnom úseku splývajú. Za dnešným mostom cesta pomerne prudko klesá a ústí do trojramennej križovatky s odbočkou na PPS Detva. Predpokladám, že s preložkou budú súvisieť pomerne rozsiahle terénne úpravy a celý úsek bude navrhnutý ako tiahle klesanie od obce Pstruša smerom ku križovatke.
[video_youtube]YouTube
Tak ci tak si myslim, zeby sa tam 2+2 zmestilo bez vacsich zasahov a bez zburania jedinej budovy.
Samozrejme, ze by sa tam zmestili 2+2 pruhy, ved je tam na to cele desatrocia stavebna uzavera. Ale cela tranzitna doprava by sla nadalej cez mesto a cenovo by to vyslo mozno aj porovnatelne s obchvatom.
No len ja som niekde cital, ze 2+2 nebude aj preto, zeby sa museli burat nejake domy… A tak no, otazne je, kedy sa ten obchvat zacne stavat… Ale vzhladom na to, ze este nie su vyhodnotene ani tendre Pstrusa, Krivan, to vidim ako hudbu dalekej buducnosti.
Neviem, ci aj domy, ale asanacii roznych objektov, preloziek sieti a ciest by bolo neurekom. A to kazdu stavbu v intravilane neumerne predrazuje, vid. Mierova-Senecka, Viedenska cesta-Pristavny most, “obchvat” BB a podobne.
Obchvat ZV je urcite este daleka buducnost, R2 sa bude stavat skor v okoli TN a KE.