Tak nakoniec vymenili asflatovy koberec , takmer cely usek na Bansku - stupanie do HAndlovej od PRIEVIDZE kde je treti pruh do kopca pre pomale vozidla…Takze 2 km suvisla asfaltova vymena … ![]()
ale este stale nespravili tie dva useky medzi novakmi a nitrianskimy sucanmy ktore vyfrezovali ihned ak zmyzol sneh
no veru Korfo aj ja na to cakam ako na spasenie lebo za mokra tam nie je vobec bezpecno… ![]()
Bol som cez vikend na Táloch, cesta TN, PD, ZnH, BB, Brezno.
Cesta I/50 cez vikend a za slnecna bez kamionov bola prijemna. Teda okrem tych poslednych dvoch usekoch co korfo27 spominal.
Inak ale celkom fajn, hlavne za PD porobili kus prace a potiahli novy koberec na mnohych usekoch.
Myslim ze kym pride poriadne rekonštrukcia I/50 ako je tomu na českej strane, resp. od Handlovskeho kopca po ZnH tak je ta cesta ok a konecne mozem aspon trošičku byť spokojny. Samozrejme, je otazne ako to bude vypadat po zime a kolko tie nove povrchy vydrzia.
Okolo Žiaru som mrkol jednym okom na buduci obchvat a risuje sa to celkom rychlo. Sice zdrzanie uz hlasili, ale vsetko co otvoria o rok neskor ako bolo planovane je u nas vyborna sprava
Daleje R1, to bola radost ist, hlavne na sluzobnomm aute
Za BB na Brezno je cesta pekna, celkom siroka, motalo sa tam dost vela veteranov, asi mali nejaku akciu, ale musim uznat, že to bolo prijemne spestrenie a zdrzanie ma ani nebolelo
Oproti minulemu roku mam pocit, ze aj na tomto useku boli nejake opravy.
[video_youtube]YouTube
- opacny smer v MUK
youtube.com/watch?v=Voyu0F-fbdI
usek 1/50 za Novakmi , od klesania z kopca Brezina skoro po motorest MAJER a za nim este 600 m do Nitrianskych Sucian sa konecne po 6 mesiacoch od vyfrezovania dockal noveho asfaltoveho koberca.. ![]()
Zaujmavy postreh -na portale Mapa.sk figuruje cesta 1/50 ako R2 Od TN az po KE…a nasledne aj R 1 Od TT az po Ruzomberok ![]()
Google mapy ukazuju uz niekolko tyzdnov R1 az do KE… (kiezby to bola pravda
)

toto odkopcili od google maps, ale ti to uz zasa zmenili ako pise andi a zasa to zamotavaju ![]()
Tak, v Google Earth je moznost zapnut si aj historicke snimky, tak mozno uz zacali zobrazovat aj buducnost ![]()
No ked si pozriete MAPY .CZ tak je to iste v SRBSKU , oznacene useky ciest 1 tiedy ako dialnica /ano ale este len buduca / ale su na tom lepsie, lebo maju skoro cely usek rozostavany a do 5 rokov bude cela Srbia kompletna od Horgosu po hranice Macedonska… ![]()
Pred par dnami som isel z TN do PD v case okolo obeda a zameral som sa na usek za Svinnou po krizovatku 1/50 na odbocku na Ruskovce.V stupani na BN som musel zastat v strede kopca koli 1 km kolone kt musela spomalit pre kamiony kt nevladali do pomerne dlheho stupania a tak som sa vliekol 40-60 km /h az po Hradiste …Ked si predstavim ze toto je medzinarodna cesta E 572 a v takomto žalostnom stave -vyjazdene kolaje , parametre cesty 2 triedy , ziadne odbocovacie a pripajacie pruhy +chybajuci pruh pre pomale vozidla do kopca , prepadnuta krajnica a samozrejme nechybaju vytlky…clovek mam pocit ze sa nenachadza v strednej Europe… ![]()
pred Kosicami je pomerne dlhe zuzenie pruhov kvoli vystavbe infrastruktury pre priemyselny park, zdrzanie je vsak minimalne. Na obchvate Brzotina menili asfalt na 2 miestach, zdrzanie par minut, cestari mohli osobne auta navigovat na staru cestu cez dedinu, ale radsej sa pozerali ako stoja ![]()
youtube.com/watch?v=StqI3OH5KvE
video: Michalovce - Dargov - Bidovce
aktualna sprava zo stelacentra:
Svinna
Medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou, vo Svinnej na ceste I. triedy č. 50 prebieha výmena povrchu vozovky. Obmedzenie je vyznačené prenosnými dopravnými značkami a premávka je vedená vo voľnom jazdnom pruhu. Počas dopravnej špičky tam rátajte s kolónami a zhustenou premávkou.
No to som zvedavy co sa tam deje, ked pojdem z prace. Ze by nejaky zasah zhora ??
no nie je mozne - I50 dostane 188 m noveho asfaltu:
trencin.sme.sk/c/6990454/policaj … innej.html
ked neprsi aspon kvapka…
No to je super 188 metrov noveho asfaltu asi idu volby nie ??? Akurat prispevok asi zoradit di sekcie cestna siet 1/50 ale diky za info… ![]()
No ono by viac bodlo opravit havarijny usek prave za Svinnou v smere do TrencJastrarabia kde je ten havarijny usek 2 km obmedzenie 70 tka az po okrizovatku U nas sa to robi akosi opacne , ale treba pripomenut ze prave na tmto useku sa bude musiet urobit kompletna rekonstrukcia , ako to bolo pred par rokmi prave za Trenc. Jastrabim v smere do TN… ![]()
youtube.com/watch?v=PyqBGbTaODE
video: Lucenec - Zvolen - B. Bystrica (MUK-sever)…I/50 - I/66 - R1
pekne vidno, ze kde sa zacina doprava zahustovat…presne od Krivana…tak sup sup stavat
a potom uvidime, ze co sa stane na koncoch usekov…
usek R2 ZV ZAP-ZV VYCH by sa pre tento smer dost sekol