I/50

Tak nakoniec vymenili asflatovy koberec , takmer cely usek na Bansku - stupanie do HAndlovej od PRIEVIDZE kde je treti pruh do kopca pre pomale vozidla…Takze 2 km suvisla asfaltova vymena … :slight_smile:

ale este stale nespravili tie dva useky medzi novakmi a nitrianskimy sucanmy ktore vyfrezovali ihned ak zmyzol sneh

no veru Korfo aj ja na to cakam ako na spasenie lebo za mokra tam nie je vobec bezpecno… :frowning:

Bol som cez vikend na Táloch, cesta TN, PD, ZnH, BB, Brezno.
Cesta I/50 cez vikend a za slnecna bez kamionov bola prijemna. Teda okrem tych poslednych dvoch usekoch co korfo27 spominal.
Inak ale celkom fajn, hlavne za PD porobili kus prace a potiahli novy koberec na mnohych usekoch.

Myslim ze kym pride poriadne rekonštrukcia I/50 ako je tomu na českej strane, resp. od Handlovskeho kopca po ZnH tak je ta cesta ok a konecne mozem aspon trošičku byť spokojny. Samozrejme, je otazne ako to bude vypadat po zime a kolko tie nove povrchy vydrzia.

Okolo Žiaru som mrkol jednym okom na buduci obchvat a risuje sa to celkom rychlo. Sice zdrzanie uz hlasili, ale vsetko co otvoria o rok neskor ako bolo planovane je u nas vyborna sprava :slight_smile: Daleje R1, to bola radost ist, hlavne na sluzobnomm aute :slight_smile: Za BB na Brezno je cesta pekna, celkom siroka, motalo sa tam dost vela veteranov, asi mali nejaku akciu, ale musim uznat, že to bolo prijemne spestrenie a zdrzanie ma ani nebolelo :slight_smile: Oproti minulemu roku mam pocit, ze aj na tomto useku boli nejake opravy.

[video_youtube]YouTube

usek 1/50 za Novakmi , od klesania z kopca Brezina skoro po motorest MAJER a za nim este 600 m do Nitrianskych Sucian sa konecne po 6 mesiacoch od vyfrezovania dockal noveho asfaltoveho koberca.. :slight_smile:

Zaujmavy postreh -na portale Mapa.sk figuruje cesta 1/50 ako R2 Od TN az po KE…a nasledne aj R 1 Od TT az po Ruzomberok :wink:

Google mapy ukazuju uz niekolko tyzdnov R1 az do KE… (kiezby to bola pravda :blush: )

toto odkopcili od google maps, ale ti to uz zasa zmenili ako pise andi a zasa to zamotavaju :slight_smile:

Tak, v Google Earth je moznost zapnut si aj historicke snimky, tak mozno uz zacali zobrazovat aj buducnost :smiley:

No ked si pozriete MAPY .CZ tak je to iste v SRBSKU , oznacene useky ciest 1 tiedy ako dialnica /ano ale este len buduca / ale su na tom lepsie, lebo maju skoro cely usek rozostavany a do 5 rokov bude cela Srbia kompletna od Horgosu po hranice Macedonska… :slight_smile:

Pred par dnami som isel z TN do PD v case okolo obeda a zameral som sa na usek za Svinnou po krizovatku 1/50 na odbocku na Ruskovce.V stupani na BN som musel zastat v strede kopca koli 1 km kolone kt musela spomalit pre kamiony kt nevladali do pomerne dlheho stupania a tak som sa vliekol 40-60 km /h az po Hradiste …Ked si predstavim ze toto je medzinarodna cesta E 572 a v takomto žalostnom stave -vyjazdene kolaje , parametre cesty 2 triedy , ziadne odbocovacie a pripajacie pruhy +chybajuci pruh pre pomale vozidla do kopca , prepadnuta krajnica a samozrejme nechybaju vytlky…clovek mam pocit ze sa nenachadza v strednej Europe… :frowning:

pred Kosicami je pomerne dlhe zuzenie pruhov kvoli vystavbe infrastruktury pre priemyselny park, zdrzanie je vsak minimalne. Na obchvate Brzotina menili asfalt na 2 miestach, zdrzanie par minut, cestari mohli osobne auta navigovat na staru cestu cez dedinu, ale radsej sa pozerali ako stoja :unamused:

youtube.com/watch?v=StqI3OH5KvE

video: Michalovce - Dargov - Bidovce

aktualna sprava zo stelacentra:

Svinna

Medzi Trenčínom a Bánovcami nad Bebravou, vo Svinnej na ceste I. triedy č. 50 prebieha výmena povrchu vozovky. Obmedzenie je vyznačené prenosnými dopravnými značkami a premávka je vedená vo voľnom jazdnom pruhu. Počas dopravnej špičky tam rátajte s kolónami a zhustenou premávkou.

No to som zvedavy co sa tam deje, ked pojdem z prace. Ze by nejaky zasah zhora ??

no nie je mozne - I50 dostane 188 m noveho asfaltu:

trencin.sme.sk/c/6990454/policaj … innej.html

ked neprsi aspon kvapka…

No to je super 188 metrov noveho asfaltu asi idu volby nie ??? Akurat prispevok asi zoradit di sekcie cestna siet 1/50 ale diky za info… :slight_smile:

No ono by viac bodlo opravit havarijny usek prave za Svinnou v smere do TrencJastrarabia kde je ten havarijny usek 2 km obmedzenie 70 tka az po okrizovatku U nas sa to robi akosi opacne , ale treba pripomenut ze prave na tmto useku sa bude musiet urobit kompletna rekonstrukcia , ako to bolo pred par rokmi prave za Trenc. Jastrabim v smere do TN… :wink:

youtube.com/watch?v=PyqBGbTaODE

video: Lucenec - Zvolen - B. Bystrica (MUK-sever)…I/50 - I/66 - R1

pekne vidno, ze kde sa zacina doprava zahustovat…presne od Krivana…tak sup sup stavat :slight_smile: a potom uvidime, ze co sa stane na koncoch usekov…

usek R2 ZV ZAP-ZV VYCH by sa pre tento smer dost sekol