youtu.be/AFEz6shFMXE
mame tu kosicky usek I/50 od Sace po KNV
namiesto RC by som ho v tejto chvili nazval asi chudaci cyklisti…osobne by som to neriskoval
youtu.be/Hw4auevpEzU
I/50 RV - Soroska - KE (Saca)
medzi Soroskou a KE (az na par vynimiek…krizovatky, obce) je tato cesta v sucasnosti najkomfortnejsou cestou I. triedy na SK
takto nejako by mali vyzerat cesty I. triedy..este sem-tam pokosit a zvysit MPR na 100 ![]()
Mna prekvapuje, ze ziadnu gorilu na MD/VUD este nenapadlo oznacit ako RC aj Secovsku od krizovatky s Presovskou po KNV. To by sa potom KE kraji dalo este menej investovat a este viac vykazovat “nove RC”.
PS: MPR prosim 110
. Ale to by potom policajti menej zarobili…
KE MI: youtube.com/watch?v=6bdkUC7cTZQ
MI SO: youtube.com/watch?v=OXAYcuu7Ahg
SO št.hranica pridam do konca tyzdna
youtube.com/watch?v=Iw7gexSx6rk
takto to vyžira (KE - MI) počas diždžu ![]()
no trochu viac aut
Henry, v akom case boli tocene tvoje videa?
Videa boli tocene v sobotu prve na obed a druhe vecer cize minimum aut a ziadne kamiony. Cez tyzden je to horsie ![]()
dneska od dolnych vestenic az do banoviec rozmiestnovali cesteri docasne dopravne znacky na podstavcoch su medzi nimy aj sipky ukazujucu obchzku a velke tabule len boli pozakrivane
Zeby sa uz konecne rozhybali a zacnu klast novy asfalt na vyfrezovanych usekoch ???
novy asafalt budu klásť až keď začnú prvé jesenné mrazy…čo ich nepoznáš?
V PD okrese sa este vyfrezovane povrchy 1/50 a 1/64 a aj oznacene pozdlznou prerusovanou orange reflexnou farbou nezacali vobec opravovat …a to je ich veru neurekom tak , tak uvidime kedy sa do toho konečne pustia…
odpoviem si boli to znacky upozornojuce na uzavretu cestu do uhrovca a vyznacujuce jej obchadzku
youtube.com/watch?v=ACKBILYOrWE
video I/50 (R2) RV - RS
od 06:20…Figa - RS
pozeram ze pri oboch tvojich prejazdoch cez KE bola dopravna nehoda, myslel som ze nehody su len pod Strecnom…
pod Strecnom som tusim este ani nezazil…skor by som povedal, ze tam nie su…
trochu som googli a podla casu mas na videu infonoviny.sk/30-ro%C4%8Dn%C … re%C5%BEil
fuuuuha…tak to bolo presne vtedy, ked som zasiel k autobuske…a tie kolony na videu v opacnom smere pri Peresi su kvoli tomu…tusim to na exprese hlasili este dalsie dve hodky
youtube.com/watch?v=tkBzKoabjSk
I/50 KE - Soroska - RV…za sucha, za hmly na Soroske
co by bolo dobre urobit na I/50 KE-Tornala do roku 2020 na zlepsenie plynulosti a dostupnosti:
KE Optima - Peres… jazdny pas vlavo po MUK s II/548 preznacit na 1+1 cestu s obosmernou premavkou, vystavba noveho jazdneho pasu vpravo, prestavba MUK, zvysenie MPR na 110-130kmh, protihlukove steny podla poziadaviek
Polov… prestavba krizovatky na MUK (uprava rychlosti na 110-130kmh), nove napojenie Polova na cestu II/548
Ludvikov Dvor-Saca… paralelna 1+1 cesta popri USS, prestavba krizovatky na MUK, zvysenie MPR na 110-130kmh
Ludvikov Dvor-Haniska… rekonstrukcia cesty, preznacenie na I/50, MUK s R4
Saca… obchvat
Cestice… odbocovaci pruh, skratenie 70tky v smere na RV
Mokrance… odbocovaci pruh, zrusenie 70tky v smere na RV
Moldava… odbocovacie pruhy v oboch smeroch
Turna… odbocovaci pruh v smere od KE, protihlukova stena podla poziadaviek
Zadiel - Jablonov… zvysenie MPR na 100kmh
Jablonov-Brzotin… R2 v poloprofile, mimo tunela 110kmh
Brzotin - Plesivec… zvysenie MPR na 100kmh (usek Brzotin-Slavec najprv opravit)
Plesivec… v priestore krizovatiek zdvihnut I/50 na most ( = jednoducha MUK), zvysenie MPR na 80kmh, doplnenie protihlukovych stien podla poziadaviek
Gemerska Panica - Tornala… predlzenie R2 po krizovatku pri cintorine (len zmenou znacenia) a zvysenie MPR na 110kmh az po Figu
a nejaka cyklocesticka sa ti tam nezmesti ? ![]()