Podla mna je problem iny. Ceska republika od zaciatku/ hned po rozdeleni/presadzovala iny hranicny prechod, myslim ze na Makytu. Aj podla trasovania ich dialnicnej siete to tak stale asi je.
ano, dialnica pojde okolo Puchova.
Ale obchvat Drietomy je cesta 1.triedy a ked sa pozreš na tu cestu z Ceskej strany tak prakticky vsetky obce maju obchvaty.
Ved to je v poriadku - I/50 na ceskej strane je velmi dobra, rychla, s mnozstvom obchvatov a pridavnych pruhov. Navyse sa stale nove obchvaty stavaju. Miestami to vyzera ako polprofil Rky. Proste kvalitna cesta prvej triedy. To iste treba urobit u nas. A cez Puchov budovat R6, kam sa pripoja cesi so svojou Rkou.
Presne tak. Keby to spravili, tak by ani R2 po Ziar nebola potrebna.
Most na vstupe do Michaloviec je otvorený . . . zatiaľ v predčasnom používaní. Obchádzka cez priemyselnú časť MI je už zrušená.
Konečne robota urobená načas. . . stihli opraviť most za 9 mesiacov od odovzdania staveniska, tak ako sľubovali.
Divim sa, ze tu este nikto nespomenul… Tusim koncom novembra, alebo zaciatkom decembra zacali s vymenou povrchu na konci ZV (pri Bucine) a este na niekolkych usekoch medzi ZV a DT.
A vcera som siel z DT po tomto tahu, tak usek pri Slovnaft pumpe, nedaleko odbocky na Lieskovec je len zbruseny a nic sa tam nerobi… Bolo to fakt nutne zbrusit pred zimou? A teraz s tym nebudu nic robit do jari?
asi nie. tusim nedavno bolo v spravach ze (na nejakom inom useku) spravili to iste lebo vraj museli minut peniaze do konca 2012.
a je tam aspon znizena rychlost..alebo ine obmedzenia?
isiel som tadial tyzden pred Vianocami ZV-KE, na zaciatkoch a koncoch zbrusenych casti obvykle byva znacka hrbolce + znizena rychlost, viem ze som sa cudoval, ze pri tychto bola len znacka prace na ceste, ale hrany neboli oznacene, nechcel by som tam “vlietnut” viac ako v 60tkou…
tak to vacsinou byva, tieto veci sa dost zanedbavaju, zasa len skusaju, kym sa nieco nestane…vyfrezovana cesta v zimnych mesiacoch nie je najstastnejsie rozhodnutie
Ja som si tú cestu včera prešiel s menším nákladom KE - ZV a späť a musím povedať, že som sa fakt cítil ako na Ukrajine alebo niekde ešte ďalej. Pár úsekov opravených, ale celkový dojem - rozbité, neupravené, zanedbané. Škoda…
dnes bola cesta I/50 v správach na JOJ-ke.
Za posledné dni medzi Handlovou a žiarom nad Hronom si nahlásilo 26 vodičov poškedenie auta a neoficialny zdroj hovori o 70 prípadoch.
Otec na novej Toyote tadial išiel cez vikend a 2x uplne zastavil, lebo prvá trieda - cesta medzinarodneho vyznamu mala tak hlboke a velke dieri, že ich nebolo kadial obísť. Počkal až auta v protismere prejdu a potom šiel cez protismer.
Na jojke merali hlbku jednej dieri a bolo to 20cm !!!
Neskutočné !!!
kde sú zodpovedný ?
OT ale ja mám pocit, že momentálne po striedaní mrazov a dažďa je to katastrofa asi na celom Slovensku… u nás v DK to isté.
Keď sa len pláta a pláta, tak to inak skončiť ani nemôže. Každému, komu sa toto stane a ten úsek nie je označený značkou nerovnosti na ceste (to je inak tiež také šalamúnske riešenie, lebo niekedy sa po takto označenej cesta dá ísť v pohode 70 a niekedy sa nedá ísť ani 10), odporúčam tvrdo vymáhať škodu, treba to ale najskôr samozrejme zdokumentovať.
Keď sa cesta dostane do určitého stavu, tak už plátanie nemá zmysel a treba kompletne obnoviť povrch. Ale aj to plátanie by sa dalo robiť lepšie. Zaujímalo by ma, prečo sa na Slovensku nepoužívajú aspoň pri nových cestách a veľkých rekonštrukciách (aj keď také niečo je pomerne vzácne) betónové vozovky. Stavím sa, že ešte aj tie existujúce betónky, ktoré sa majú v blízkej dobre opravovať, “opravia” asfaltom. Hlavne na cestách, kde je veľká premávka vrátane ťažkých kamiónov a na horských úsekoch by ten betón dosť pomohol.
https://www.facebook.com/photo.php?v=10200574287260109
pozrite aktualne video…HANDLOVA -ZIAR…
Išiel som pred pár dňami do Trenčína po tejto ceste po dlhšej dobe, ráno ešte za tmy, len krátky úsek od D1 po križovatku I/50xII/507, skutočne hrozná cesta, betónka plus výtlky, no a stačilo mi to. Otrasný “zážitok” z jazdy, som zvedavý čo sa bude diať po zime, možno ako každý rok teda nič, akurát sa to najhoršie poopravuje, ale akým spôsobom, v akej kvalite, že?
Pokial sa dodrzi plan vystavby ciest I. triedy, mala by sa uz tento rok realizovat rekonstrukcia I/50 v useku Chocholna - Mnichova Lehota. Co by bolo velmi pozitivne, akurat neviem si predstavit organizaciu dopravy pocas rekonstrukcie - plna I/50 v jednom smere neprejazdna, novy most cez Vah este nepostaveny, I/61 cez TN upchata a k tomu este rekonstrukcia zeleznice a stavba dalsieho mosta. Vodici v TN a okoli sa budu musiet ozbrojit poriadnou trpezlivostou.
cely tranzit od PD bude za novakmi odkloneny na 2/574 do IL tento usek presiel kompletnou rekonstrukciou v useku od IL do valaske belej par fotiek som sem pridal ked to robili minuly rok
Odkial mas takuto informaciu? II/574 rozhodne nie je stavana na tranzit a zaroven absolutne nevhodna aj ako docasna obchadzka z dovodu velkeho stupania z oboch stran.
odklonenie tranzitu na tu cestu II/574 by znamemalo, že reko bola zbytočna…