I/50

Neviete prosím Vás kedy sa začnu rekonštruovať aj ostatné úseky I/50? Ako napr. Kriváň-Podkriváň atď, je tam toho medzi ZV a RV zrelého na rekonštrukciu veľa.

Az ked sa vyhodnoti tender pre opravy ciest v BB kraji, co by v pripade bezproblemoveho priebehu mohlo byt v najblizsich tyzdnoch. Dalsia cast sa bude opravovat v ramci projektu ZV Neresnica ci pri prelozke pri Ruzovej Osade. Velmi zly usek je aj ZV-Detva.

na tej soroske fakt mohli urobit projekt na 2+1 a to by hooodne pomohlo ..

2+1 by na Soroske vyslo velmi draho, kedze znacna cast cesty je vo velmi prudkom svahu, najmä z KE strany. Navyse ktovie, ci by to preslo, kedze cast vedie cez narodny park a v buducnosti sa planuje tunel.

co viem, tak sa na to robila studia, a az take drahe by to nebolo.. ale zeleni to zatrhli ..
resp keby to urobili pred tymi 10timi rokmi tak to je OK, a nie na celej trase, stacilo ako pred DK resp donovalmi ..

Vo Zvolene sa ale cesta bude opravovat iba po odbocku Bucina nie? Pritom aj asi 2km usek za nou je ohodnoteny znackou rozbita cesta… No tich usekov je viac napr. Bakta, alebo useky medzi Tornalskym obchvatom a Plesivcom kde su 15cm kolaje s furou zaplat + usek Ozdany-Figa, tomu hadam pomoze len postavit uplne novu Rku (ale ta je asi v nedohladne…)

opravovat sa ma vsetko po zv. slatinu. je tam este pstrusa-detva, krivan-podkrivan, pila-mytna, vidina-lucenec, r. sobota-bakta, plesivec-slanec, soroska, cecejovce-saca.

urobila sa EIA a zatrhol to myslim samotny stat. Ale ekologovia by urcite protestovali, keby sa malo sekat do skaly v stupani smerom od Jablonova

No, na Soroške by úplne stačilo rozšíriť cestu medzi zákrutou nad železničným tunelom a vrcholom sorošky . . . ani by nebolo potrebné sekať veľa skaly a mohla tam byť trojprúdovka aspoň cca 1 000 metrov . . . žiaľ ako vždy sa na Slovensku pripravujú fantastické plány rýchlostných ciest . . . len kedy sa ich dočkáme? Keď začne pribúdať dôchodcov (okolo roku 2020), už sa nenájdu peniaze na ďalšie dialnice a rýchlostné cesty ( o tom som presvedčený) . . . lebo všetko sa spotrebuje v zdravotníctve a na dôchodky a sociálne služby.

bez spekulovania bude tunel do roku 2020 postaveny

ale najhorsi usek je pred tou zakrutou a tam nie je miesto gallery/image_page.php?album_id=243&image_id=11893

Ja sa rád s Vami stavím, že do roku 2020 to v žiadnom prípade nestihnú. a budú radi ak ten tunel začnú robiť v roku 2020.
Predsa ešte stále sú pred nami drahé úseky dialnic a bolo by načim aj R3 a R4 budovať (napr.severný obchvat Prešova), čo je tiež dosť náročná stavba atď.

Ako ja súhlasím, že úsek pod zákrutou je dosť strmý. Proste som len písal o tom, že keď si zoberiete, že trojprúdovka je po železničný podjazd a potom by bol úsek až po zákrutu len dvojpruhový (s možnosťou predbiehania na krátkom úseku = čo je možné niekedy využiť na obehnutie veľmi pomalého kamiónu) a následne trojpruh, tak to by podľa mňa hodne pomohlo.

Inak tie intenzity dopravy na Soroške určite nie sú väčšie ako v roku 1992? Alebo sa mýlim? Ja mám také spomienky na to, keď som tam išiel začiatkom 90-tych rokov a idem teraz, nevidím nijaký podstatný rozdiel v intenzitách, dokonca tie kamióny sú dnes na tom lepšie (= sú rýchlejšie).

tu praveze miesto je

Potešujúce je, že cesta I/50 od Dargova smerom ku Michalovciam sa stáva konečne štandardne vybavená povrchom bez dier :slight_smile:
Asfaltujú ostošesť smerom od Trhovíšť ku Pozdišovciam.
Úseky od Dargova po Trhovištia sú už vo veľkej väčšine nanovo vyasfaltovane.

zislo by sa opravit aj usek Secovce-Hriadky a Hriadky-hranica TV/MI, tam su tiez neprijemne kolaje

Most na vstupe do Michaloviec od Košíc sa utešene buduje. (jeho reko)
Už je vybetónovaná minimálne polovica mosta, ak nie viac. PRacujú ďalej aj cez víkendy.
Pôvodný termín je koniec decembra. . . uvidíme. . . možno to stihnú :slight_smile:

Aj za Sobrancami su suvisle opravene useky, SSC by sa mohla pochvalit, kolko km I/50 sa opravilo. Myslim ze v KE kraji to bude nezanedbatelne % z celkovej dlzky

Ale je potrebné priznať, že sa menila len obrusná vrstva . . . takže otázna je kvalita takejto opravy o 5-7 rokov.
Ale vďaka aj za to.

Tak by ma zaujímalo, či sa niekedy v takej bližšej budúcnosti, povedzme do r. 2020 plánuje vybudovať obchvat obce Drietoma na ceste I/50. Keďže úsek tejto cesty od MÚK Chocholná s D1 po hranicu s ČR už nie je súčasťou R2 ako tomu bolo pôvodne, a zároveň ide o jedinú obec, ktorá sa nachádza na I/50 ešte na území SR pred št. hranicou, riešenie a postavenie obchvatu by nemalo byť až také problematické a zdĺhavé, skôr naopak, bolo by to už vcelku potrebné ten obchvat postaviť si myslím, v porovnaní so stavom I/50 aký je kúsok za hranicami v susednej ČR. Vylepšenie ost. parametrov, napr. vyrovnanie niektorých zákrut ai. veci sa dajú riešiť aj neskôr, no obchvat by určite veľmi pomohol už teraz. Aj keď, Česi majú tesne pred št. hranicou tiež ešte jednu obec - Starý Hrozenkov, ktorý by bolo dobré obísť, no vybudovať tam obchvat bude o dosť náročnejšie, pravdepodobne nejaké mosty ap. keďže terén tam nie je jednoduchý a do obce sa prudko klesá, sám si neviem predstaviť aké trasovanie by bolo v týchto miestach najvhodnejšie, najlacnejšie.

na ortofotomapach k MUK Chocholna plus navazujuci usek na R2 je vidiet aj prelozku I/50, ale ci aj cez Drietomu, neviem. Vkazdom pripade, bolo by to super, detto vyriesenie betonky

na obchvat Drietomy čakaju jeho obyvatelia už dlhe roky.
V kazdych volbach je to pre vsetkych starostov priorita cislo 1 a osobne som videl už asi 3 varianty.

Dokonca som tu videl niekde naplanovane na rok 2012 sutaz na vypracovanie dokumentacii aby sa nieco pohlo, ale niesom s fachu, teda neviem kedy sa to zacne stavat.