Všetko sa dá, len sa musí chcieť - a to buď tu niekomu, alebo tomu, čo toto fórum vymyslel. ![]()
Teoreticky to nie je ziaden problem nakodit, ale prakticky to nema vyznam, kedze pravdepodobne bude onedlho nova verzia fora aj s novou verziou fotogalerie. Ak to tam nebude, potom sa o tom mozme dalej bavit ![]()
Inak to s tou novou verziou fóra tu počúvame už skoro rok.
ja som (zrazu) proti novej verzii. keď som tak pozeral na to škodafórum, ja sa tam nevyznám ![]()
tu to na phpbb2 pozná každý.
Neboj, da sa to upravit tak, aby to bolo velmi podobne 2-ke. Ked si zistis a osvojis jeho vyhody, zapaci sa aj tebe ![]()
Dialniciar, phpBB uz o tom hovori 3 roky ![]()
ale tentokrat to uz fakt vyzera realne priblizne do Vianoc, takze dovtedy nema zmysel robit nejake zmeny vo fore
phpbb3 je cca to iste, ale prinasa kopu internych vylepseni.. ostatne phpbb3 verzia dialnice.info uz bezi uz docela dlho, ale neverejne
a je to skor zatial na testovanie…
takze toto je neodvratitelny krok
caka sa len na final release a hlavne na galeriu… nemienim 3000 tisic fotiek zahodit do luftu ![]()
Dnes som nafotil cca. 60 fotiek z cestnej siete:
Cesta I. triedy I/51.
Obchvat Skalice.
Cestná sieť v Skalici.
Mienim pokračovať ďalej v rámci ďalších ciest a miest na Záhorí, neskôr Myjave a okolí a následne sa presuniem k cestám v Malých Karpatoch.
Problémom je, že súbory sú priveľké: majú od 2 do 2,4 MB a tým sa sem nedajú vložiť. ![]()
Fotky sú robené na digitálnom fotoaparáte Casio Exilim EX-Z500, nie sú veľké, sú vysoko kvalitné, i keď z auta robené väčšinou, za zamračeného počasia, ale sú vysoko kvalitné.
Takže je mi to ľúto, ale bude zjavne problém sem pridávať fotografie z cestnej siete Slovenska. Vyjadrite sa k tomu niekto prosím.
Pre potreby miestnej fotogalerie sa daju fotky zmensit aj vratane kvality…
Zmenšiť fotky len stlačením jednoho talčítka vie dnes mnoho programov, ja osobne istú dobu používám nie nejak super kvalitný ale na druhú stranu intuitívny VSO Image resizer, stiahnúť sa dá free napríklad na : vso-image-resizer.softonic.de/ - možeš s ním vytvoriť za minútu či dve menšie kopie všetkých fotografií a potom ich sem povkladať ![]()
Ja osobne ich tu rád uvidím, aj pre možnosť to komplexne porovnávať.
No, tak ono to funguje.
Zaujímavé ale je, že sa zväčšila a kvalita zostala celkom slušná, … a veľkosť zanedbateľná.
Bol by zaujem o taketo fotky cestnej siete z roznych kutov Slovenska? Pytam sa hlavne vzhladom ku kapacitnym moznostiam stranky, kedze ciest mame vela…
Kazdy by mohol nafotit nieco zo svojho okolia ![]()
Myslím že to bude veľký prínos pre fórum.
Aj ja mam plno fotiek z ciest z celeho slovenska, len myslel som, ze by o ne nebol nejaky zaujem. A bolo by kvoli tomu treba vytvorit plno dalsich galerii. Inac tiez som za to, aby tu bolo aj par fotiek z cestnej siete, nech to vsak nie je hned vyse 100 fotiek na 1 region ![]()
co sa fotogalerie a fotiek tyka, zaujem je vzdy …
len teraz by som poprosil o trosku trpezivosti co sa tyka velkeho mnozstva fotiek..
hlavne z dovodu, ze sa zrejme cela galeria bude musiet preprogramovat, resp nahodit iny program.. bude treba uz tak migrovat asi 2500 fotiek ![]()
a bude aj nova verzia fora …
priestor na fotky problem nie je … planujem dalsiu zmenu providera, a mali by sme potom mat 100 GB priestoru .. takze potom sa mozu vo velkom aj video uploadovat…
resp aby som upresnil.. do galerie bude potom mozne uploadovat nielen obrazky, ale aj videa, word, excel, pdf documenty a tak dalej ..
Hm, uz nebudeme pouzivat Smartora? Alebo myslis jeho novu verziu? Skoda, ze phpBB3 toto nema lepsie vymyslene ![]()
oh toto je výborné ![]()
len by som ocenil trochu lepšie usporiadanie Fotogalérie Cestných stavieb v SR; trebárs podľa regiónov, je tam dosť veľký chaos teraz.
Ok, zatial nafotime a potom hromadne nahrame ![]()
Videa sa budu dat prehravat online, na sposob youtube? Lebo ak nie, tak mozno by bolo lepsie vytvorit si na youtube konto (trebars dialnice.info) a tam budu moct moderatori nahravat videa zaslane od uzivatelov.
Západné Slovensko má vyššiu hustotu ciest ako hornaté oblasti stredného a severného Slovenska. Nebude to viac ako 100 fotiek. V konečnom dôsledku pôjde o cca. 50 fotiek zo skalického okresu a 50 fotiek zo senického, aj to maximálne, lebo to zožerie veľa času sa s tým hrať.
Zatiaľ je to 43 fotiek a to do Vianoc aj pomaly stačí. Cesta I/51 v úseku Senica-Skalica, ktorý bol postavený na návrhovú rýchlosť 110-120 km/h, obchvat mesta Skalica a samotné cesty v meste Skalica.
Ja určite ešte doplním I/51 od hraníc s ČR po Radošovce a od Senice po Trnavu. A pridám pár fotiek z cesty I/2 od Holíča po Kúty. A pár fotiek z cestnej siete v okolí mesta Gbely, ale skôr len nejaké zaujímavosti.
Som rád, že sa mi ich podarilo dostať na fórum. Dávam sem fotky, ktoré na internete ste doteraz skôr nenašli ako našli, lebo ja sa zameriavam hlavne na cestnú sieť. ![]()
aquila napísal:
tak na to sa velmi tesim(e). a mohli by sme vediet kedy to asi tak bude?