Fotogaléria

:question: možno to niekde na tomto webe je napísané, ale… :question: zatiaľ sa mi nepodarilo nájsť žiadnu fotogalériu, zle hľadám? a ešte jedna otázka: ako sa dajú pridávať fotky do galérií, ktoré som zatiaľ nenašiel? :smiley: :frowning: no a ešte tretia otázka (do tretice všetko dobré) čo sa skrýva pod slovným spojením “osobná galéria” (dúfam, že som si to dobre zapamätal, predsa mám už len nejaké roky… :slight_smile:) a ako sa dá “založiť”? vďaka… :slight_smile: :wink:

takže to sú štyri otázky… :laughing:

Odkaz na fotogalériu je vľavo hore pod logom fóra, inak dialnice.info/album.php . Vkladanie je tam jednoduché, otvoríš príslušnú galériu kam chceš fotku zaradiť a tam už je opäť vľavo hore ten správny odkaz. No a osobná galéria tá je tu pre tvoje osobné fotky, je prístupná registrovaným uživateľom fóra, založená už je pre každého registrovaného, a tým si aj ty - stačí kliknúť v úvodnom okne fotogalérie dole na odkaz “vaša osobná galéria” :wink:

mapman:

vďaka za info, ten odkaz hore som si potom už všimol, myslel som, že fotogaléria je pri každom konkrétnom diskusnom fóre, ale je to trochu inak riešené, no to nevadí, veď fotky sa pridávať dajú…

Spíš než dotaz, bych to viděl jako prosbu na adiminy, nemohlo by se v rámci fotogalerie udělat podsekce v subgalerii České Republiky, alespoň na Dálnice, Rychlost. komunikace a Silnice, ať se nemíchají fotky dohromady? Samozřejmě nejlepší by to bylo tak, jak to je rozděleno na fóru, přeci jenom tady nejvíce a nejraději diskutují po domácích taky čeští hosté :wink: dík

pre ceskych hosti sa pripravuje prekvapko, aby sa uz necitili ako hostia, ale ako doma :wink: samozrejme vratane galerie :wink:

Tak to označenie každej fotky logom dialnice.info nie je zlý nápad, ale v niektorých prípadoch je to skôr zbytočné … dialnice.info/album_page.php?pic_id=1530

robi to system automaticky pri kazdej fotke :slight_smile: nadpraca by bolo selekcne neoznacovanie :slight_smile:

Nie, stačí len na tie menšie fotky logo neumiestniť, lebo sa ním prekrývy podstata danej fotky. :sunglasses:

Ja by som vyčlenil nové témy pre tieto štáty:

Rusko - extra od skupiny ZSSR
Pobaltie - extra od skupiny ZSSR
Mexiko - extra od skupiny Stredná a Južná Amerika
Argentína - extra od skupiny Stredná a Južná Amerika
Brazília - extra od skupiny Stredná a Južná Amerika
Spojené Arabské Emiráty - navyše to je v strednom východe aj ked to je blízky východ
India - extra od skupiny Juhovýchodná Ázia
Juhoafrická republika - extra od skupiny Afrika
Maroko - extra od skupiny Afrika

Rusko - investície v Moskve sú plánované do r. 2018 vo výške 20 miliárd US dollars od r. 2000 a ide sa podla plánu a je to vidieť.
Pobaltie - tu sa aj nová “Via” plánuje a ja by som to proste od ZSSR odčlenil keď sú to štáty EU.
Mexiko - má 12500 km dialnic a 2000 km má rozostavaných alebo ich prestavuje.
Argentína - boom v dialniciach.
Brazília - podobne ako Mexiko a Argentína a hlavne tu aj má dost fotiek.
Spojené Arabské Emiráty - boom v celom stavebníctve.
India - rozostavaných 2500 km dialnic, 6000 km postavených za 6 rokov a boom pokračuje.
JAR - boom v dialniciach.
Maroko - boom v dialniciach od r. 2000.

Hlavne sú nové, kvalitné fotky.

Ja bych nechal také velké skupiny jako Afrika a bývalé štáty ZSSR tam kde je pár fotiek z vela štátov.

Fotky zo zahraničia sú zaujímavé alebo nie :question: Jako chcete, toto je len moj návrh. Fú jedna hodina, ešte že mám prázdniny. :laughing:

ja som toho nazoru, ze povodne fotky od uzivatelov fora ano, ale prebrane fotky ani moc nie. lebo sa daju dohladat na internete bez nejakych vacsich problemov a radsej uvidim jednu povodnu fotku ako 100 roznych, ktore sa daju vyhladat.

o to viac ak je to SK, CZ, AT, PL, HU dialnica vs. zvysok sveta…

To je v podstate pravda, dajú sa nájsť .. ale aj tak by som ešte rád pridal pár posledných foto zo štátov: Austrália a Brazília. Európske štáty jako Nemecko, Rakúsko, .. nechávam na iných a na vlastné fotos.

Mne ani tak nešlo o to aby tu boli extra kategórie kvoli viac pridaným fotkám ale o to aby bol lepší prehlad. Musím kritizovať vlastné rady: Dialničiar nevie že SAE sú Blízky východ .. :unamused:

Mňa zaujímajú dialnice v zahraničí lebo niektoré štáty majú tolko peňazí že nevedia čo s nimi a to sa u nás ešte dlho nestane .. a je dobré porovnať s pár fotos čo je u nás a čo v takom Mexiku. Jediný problém by mohol byt s kapacitou na fóre vo fotogaléri.

kapacita apriori problem neni, ale je to zataz, do istej miery zbytocna …

Neviem, nerozumiem sa moc do php ani prakticky nicomu s internetom, ale ked som si pootvaral 9 Rio13.zm-ovych obrazkov, a trochu som mal pomale pripojenie, pozerl som dolu hned nad listu a svietilo tam "Prebera sa obrazok nejaka IP/www.dialnice.infoo/… s dvomi oo na infoo. Vysvetlil by mi niekto preco tam nebolo len jedno o, alebo to bola chyba mojho pocitaca alebo co…? :confused:

Podla mna alebo co.
najskor nejaky sum na pripojeni, server blbne nejako poslednu dobu

Mám takúto otázku:
Pridal som svoje prvé obrázky do Fotogalérie, do jednotlivých kategorií, a oni sa logicky zobrazili i v časti Naposledy pridané obrázky, a keď som si ich pridal i do svojej osobnej galérie, objavili sa v tejto časti po druhý krát. Vadí to? Alebo existuje spôsob pridávania obrázkov, ktorý tento problémik odstraňuje. Ak nie, do budúcnosti by sa mohlo aj toto vylepšiť na tomto fóre, teda že pridané fotografie k jednotl. kategóriam sa automaticky uložia aj v osobnej galérii užívateľa.

Ešte jeden dodatok:
Ospravedlňujem sa za kvalitu foto, ktorá je po nutnej úprave na 1024x1024, troška horšia ako po nafotení 3,2Mpx fotomobilom.

Nevadi.
De facto si pridal obrazky 2x, tak musia byt aj 2x v naposledy pridane.
Osobna galeria nie je previazana s kategorizovanou galeriou, je to akoby ina, dalsia kategoria.

navrhujem rozdelit tému Balkán… (na BIH,MNE,SRB,RO,BG,MK) je kopec tem kde su ledva dve fotky, no tuto su uz 3 strany fotiek z roznych statov… :wink:

Prečo keď nie som prihlásený, a kliknem si ne nejaký link na fotogalériu, vycapí mi že Neautorizovaný? Keď sa preklikávam,tak je všetko OK.

Dá sa urobiť také ako je Hľadať všetky príspevky od užívateľa xyz že by bolo aj Hľadať všetky obrázky od užívateľa xyz?