Dopravné značenie (DZ)

Hlupáci sú to…

Amen.

Tu si síce niekto neprečítal TP 117, ale aspoň do vyhlášky sa trafil

Cele videjko nemas?

Nie je to moje, iba mi to vyskočilo na FB, takže len tieto tri snímky

Na R1 od Hronského Beňadiku smer BB sa aktualizuje dopravné značenie.

2 lajkov

už sa teším na tie špecialitky, čo vymyslia tentokrát.

Dnes som išiel od Hronského Beňadiku po Novú Baňu a naspäť, sú vymenené takmer všetky tabule (okrem diaľkovej tabule za výjazdom Nová Baňa a jednej pred Novou Baňou), pridali veľké tabule s turistickými zaujímavosťami s číslom výjazdu ešte pred prvou tabuľou označujúcou nadchádzajúci výjazd. Príde mi divné, že zo smeru z Nitry pred výjazdom Hronský Beňadik takúto tabuľu dali, ale v opačnom smere zatiaľ nie.

2 lajkov

Počujte, kolegovia. To zníženie rýchlosti na 100 a na 80 na D2 za Lamačom smer Stupava je na čo? Nie je tam vôbec nič. Ani žiadna výstražná značka, ani žiadne obmedzenie. Proste “zníženie” v poli.

Odhliadnuc od toho, že vzdušnou čiarou odtial je pri bývalom Kamennom mlyne prikázaný smer na parkovisko (už som nahlásil CSO), očividne niekoľko rokov (od 2021)

z oboch strán :smiley:

Kde konkretne? Viem ze pred krizovatkou D2XD4 v smere na Bratislavu je take obmedzenie..

V smere na Stupavu. Odhadujem tak 1 km za križovatkou Lamač.

By som tipol, ze tam je poskodene zvodidlo. Na severnej D1 bezna vec. Uplne nepochopitelne pre mna

Bud je to kvoli kamionu ktoreho poziar asi poskodil vozovku, ale skor si myslim ze kvoli moznoym kolonam v spicke pred D2xD4 od Bratilslavy, kedze tento exit nahradza uzavrety v Lamaci

Nuž ale očakával by som tam aspoň nejakú výstražnú značku. Nie len hodenú na rovnom úseku “na”.

Ako mám potom ako vodič brať vážne dopravné značenie? Táto “inflácia” nevážnosti dopravného značenia na Slovensku je podľa mňa vážny problém.

5 lajky

Ak som správne zaregistroval, keď som tadiaľ prechádzal pred týždňom v opačnom smere, tak na smerových predzvestiach a návestiach je ako diaľkový smer spolu s Nitrou značená Trnava, Bratislava je už iba na diaľkových návestiach

2 lajkov

Toto nie je v rozpore s TP 117? Vodič idúci rovno sa zrazu ocitne na diaľnici bez toho, aby o tom vopred vedel. Podľa TP by sa značka diaľnica mala používať bezprostredne za výjazdom na diaľnicu, aby bola viditeľná z cesty, z ktorej sa na ňu odbočuje.

Je rok 2025 a Stupava je stále návestená dve križovatky pred skutočnou križovatkou.

5 lajky

tabule su zelene tak to vodic nejak pochopi :smiley: ja cakam kedy sa konecne upravi znacenie na einsteinovej aby zodpovedalo standardom 21. storocia respektive aby aspon zodpovedalo realite :smiley:
tato znacka navadza vodicov doprava na aupark ale ide sa tam az dalsim vyjazdom

tato ukazuje neexistujuci odbocovaci pruh v strede a clovek si ani nevsimne ze je to vlastne predzvest a v pravom pruhu sa do centra ani na dvory nedostane

toto biele cudo tiez neviem co je :smiley:

1 lajk

Tieto značky zákaz tranzitu majú aj nejakú oporu v TP/vyhláške/zákone, alebo na základe čoho chce MsP vydávať pokuty?

link

Pozri popis dodatkovej tabuľky č. 520

Ako treba chápať výnimku - vjazd je povolený: vozidlom, ktoré je oslobodené od platby mýta za vymedzené úseky ciest

Bežné osobné motorové vozidlo je oslobodené od platby mýta? (neviem nájsť definíciu termínu, tak len hádam, že “mýtom” sa nerozumie aj diaľničná známka, keďže pri tejto výnimke to zvykne byť formulované ináč)

1 lajk