Dopravné značenie (DZ)

OK, ja som teda išiel tou istou dobou ale práve vo štvrtok (nepozrel som sa na presný dátum a čas príspevku a prepočítal sa o deň). A vtedy bola pri stredne silnom daždi tá 100.

Po celom severe nam pribudli znacky Udrzuj zachranarsku ulicku. Na jedinom mieste kde to je ozaj treba - pod strecnom ale nie je ziadna

1 lajk

Ono je to treba aj na ceste I/11 zo Žiliny smerom na Kysuce (tam sú), ale mám pocit, že to aj tak nepomáha, keď sa vytvorí stojaca kolóna od Brodna až po Kysucké Nové Mesto, tak najmä kamionisti v pravom pruhu nejdú na krajnicu a stoja v jazdnom pruhu.

Vyzerá, že na R1 sa chystá zmena ukončenia 3. pruhu medzi MÚK Hronský Beňadik a ČS OMV.

1 lajk

To je ako v Amerike, vodičom to treba napísať aj slovne - DODRŽIAVAJTE TENTO SEMAFOR

a takuto zonu uz ste videli? :smiley: plus je dobre prinies si so sebou aj meter

Meter by si potreboval aj inde, napríklad aby si neparkoval bližšie než 5 m od hranice križovatky. Alebo aby si nechal voľný pruh 3 m pre každý smer jazdy. A keď sme už pri koľajniciach, tak nesmieš stáť bližšie než 3,5 m od najbližšej koľajnice električky.

1 lajk

V Česku pomerne bežná značka vo vlečkových areáloch apod.

Ja som zas narazil na jeden bohový rakúsky výmysel, že značka 3 - Križovatka (ekvivalent slovenskej 136) nehovorí absolútne nič o tom, čo je na križovatke, ktorú označuje, za prednosť. Bolo to v takej bohovej diaľnično-cestno-kruháčovej “mnohokrižovatke” (https://maps.app.goo.gl/StFtQ2Q1jDkZEF1B8) takže keď som to zbadal, tak som začal čumieť, kdeže to mám dávať prednosť, prídem ku križovatke a tam zprava stopka…

v cesku sa drzia pravidla. co mesiac to nova dopravna znacka :smiley:

2 lajkov

https://www.idnes.cz/ceske-budejovice/zpravy/znacky-nesmyslne-dopravni-kuriozity-moc-znacek-les.A240911_142029_budejovice-zpravy_mrl

Platí takýto zákaz, alebo nie?

Teraz je to už vylepšené takto:

Riadne preznačkované :blush:

Teraz neviem, či ten ľavý zákaz zastavenia znamená koniec pre príjazd ku stojanu alebo začiatok na ľavej strane tej cestičky vpravo.
Ale asi to druhé, pretože o pár metrov ďalej je na oboch stranách koniec:

1 lajk

no ved vodic to nejak pochopi co tym bolo myslene :smiley: hlavne ze z tych vsetkych znaciek tak nemusela byt ani jedna (mozno ta jednosmerka) lebo pri zastaveni by nebola dodrzana minimalna sirka.

Hm, a môžem zastaviť pri výdajnom stojane, aby som natankoval? Tam tiež nezostane voľný pruh široký 3m. A zastavenie vozidla to podľa definície nie je :nauseated_face:

Jasne, že tam nemajú byť žiadne značky. Okrem zákona 8/2009 stačí použiť sedliacky rozum.

§ 23 ods. (2) Pri zastavení a státí je vodič povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich.

Akože to naozaj musíme interpretovať zákony, že “počujem aj trávu rásť”?
Službu “Natankovanie bez zastavenia” asi ešte žiadna petrochemická firma neponúka, čiže keď to miesto je určené na tankovanie vozidiel, tak asi pri výdajnom stojane je dovolené zastaviť vozidlo.

Znova sa dostavame k tomu, ako je to v inych sferach, ze niekedy menej je viac. Teraz je vsade xx znaciek a je fakt nemozne kazdu zaregistrovat…

1 lajk

ale niekto na tom môže predsa zarobiť a čím viac značiek tým viac peňazí :smiley:
ideálny príklad pre mňa je nové “značenie” v Hybiach kde je označkovaný každý stĺp.

Tak sranda musí byť :face_savoring_food: ale mal by som riešenie: Vedľa pumpy je parkovisko, kde je možné zaparkovať, benzín či naftu natankovať do kanistra a na parkovisku potom preliať do nádrže. Len dúfam, že by som tým neporušil nejaký iný zákon, napríklad o manipulácii s horľavinami :grin:

Len tak mimochodom, tento zákaz vjazdu už vymenili za tú veľkú tabuľu s nápisom STOP - STE V PROTISMERE