Diaľničné a cestné tunely - jednoznačne áno.
Okrem už naprojektovaných, prípadne vo výstavbe, by som dal na zváženie výstavbu ďalších cestných, aleo tunelov RK:
prepojenie R2 a R3 - tunel pri Turč. tepliciach na Prievidzu.
napojenie hornej Nitry na BA - tunel Hlohovec
prepojenie SR a ČR od TN - D1 (R2) tunel pod Biele Karpaty
prepojenie R2 a R3 - tunel pri Turč. tepliciach na Prievidzu - v budúcnosti áno, možno by to bola dobrá varianta k R3 cez Kremnické Bane
tunel Hlohovec - je v dnešných podmienkach absolútne nerentabilný, ale ako vízia do budúcnosti môže byť
tunel Drietoma - je úplne zbytočný, prevýšenie v týchto miestach nie je až také tragické, tam bude úplne stačiť, keď sa na R2 pridá tretí pruh. V týchto miestach bude budúca R2 viesť v trase terajšej I/50 a v novej trase sa vybuduje akurát obchvat Drietomy.
Fajn, snáď pripomienka k tunelu Drietoma: ak by sa ČR a SR predsa len dohodli na diaľničnom prepojení (ani ČR to úplne nevylúčila), bola by to jedna z možností. Za Drietomou do Bánova mi to pripadá ako klasický horský prechod.
Na tunel HC a Drietoma chodim na tomto fóre, pár príspevkov dozadu. Projekty na tunel HC a Drietoma samozrejme neexistuju. Su to fikcie. Tie nazvy som pouzil preto, lebo vystihuju danu lokalitu o ktorej tu prebieha diskusia s Brancom
Podľa mňa by sme v budúcnosti (či už bližšej, alebo vzdialenej) otvoriť rokovania s ČR o diaľničnom prepojení cez Trenčín. Rýchlostka R49 cez Púchov, samozrejme, môže ostať.
Slovinci napr. majú s Rakúšanmi 10km tunel Karavanky (diaľničný) a ďalší ca. 4 - 5km dlhý tunel.
Tunel Drietoma by bol zrejme min. 2 x menší (počítam 1 - 2 km). Ohľadom dĺžky tunela je to, samozrejme, môj hrubý nekvalifikovaný odhad.
Na úseku R2 od hraníc s ČR cez Drietomu po križovatku s D1 Chocholná nikdy žiadny tunel Drietoma nebol plánovaný. Ešte raz opakujem je to len niekoho fikcia. Tunel Drietoma zatiaľ neexistuje a pochybujem, že bude. Mohol byť plánovaný jedine na starom úseku D1, keď D1 smerovala ešte po starej federálnej trase. Išla by od hraníc, severne od Drietomy asi tunelom (neviem to iste) a napájala by sa v mieste dnešnej križovatky Trenčín.
Moja odpoveď smerovala k položenej otázke, či je potrebné stavať aj cestné tunely, alebo nie.
Ak sa diskutuje o imaginárnych Donovaloch, neviem, prečo by sa nemalo diskutovať aj o ďalších tuneloch, či už plánovaných, alebo navrhovaných.
Pre MH: Tento tunel na R2 by vskutku pripadal do úvahy v prípade, že by prepojenie cez Trenčín bolo diaľničné. Škoda, že diaľničné prepojenie SR-ČR cez TN bolo zmenené v roku 1999 zo strany ČR.
ak to smerujes na mna, tak ja som predtym nereagoval konkretne na tvoj prispevok, ten je OK.
Ide len o to, ze niekto sa tu zacal hrat na pana boha a maze svojvolne prispevky, ktore vyvracaju jeho nazor. A ja nemam ani cas ani chut pisat prispevky o ktorych vopred viem, ze budu diktatorsky zmazane. To len urciti “nadsamci” si zacali mylne namyslat, ze ich cas je ten najvzacnejsi na svete .
Takto mozno z kontextu vyplynie, co v danej teme povazujem za blabol.
Vieš Kaviarista ked ty prezentuješ svoj názor ako jediný správny a najsprávnejší a ostatný sú hlupáci. A tvrdohlavo si ho hájiš za akúkoľvek cenu a pritom sa jedná o dosť nepodstané hádanie sa lebo tu nič nevyriešime. A potom sa čuduješ že ľudom tu zlyhávajú nervy.
Napríklad:
už len to slovko že jediný ma slušne nasralo. Napríklad tunel Soroška by si na seba skorej zarobil ako také Donovaly. Tak isto Sitiny alebo Višňové
Pokiaľ sa jedná o mazanie tvojich útokov na mňa, tak v tomto Caesara podporujem. Ja som ho požiadal, aby ten príspevok odstránil a od teba čakám ospravedlnenie, ale to chcem asi moc veľa. To ty sa tu hráš na boha.
kaviarista, vazne sa zacni slusne vyjadrovat. debatovat sa da roznymi stylom. konstruktivne ale aj destruktivne. iste dlhe obdobie si debatoval velmi konstruktivne, ale teraz posobis vysoko destruktivne. ak budes v tomto trende pokracovat, budu vyvedene dosledky …
a nie neber to ako vyhrazanie, je to len konstatovanie.
johhan, tym ze sa nalogujem a pisem pod svojim aliasom , akoby som zaroven kazdy svoj prispevok podpisoval “podla mojho nazoru”
Soroska nema a nikdy nebude mat take problemy v zime ako Donovaly z dovodu prirodnych podmienok. A intenzity su porovnatelne.
AV, musis konkretne napisat, co povazujes za utok na teba. Ja ked pisem prispevok, tak si nepredstavujem ziadnu osobu na druhej strane. Zaujima ma len obsah. Presne taky isty prispevok by som napisal, aj keby bol smerovany na hocikoho ineho.
Napis, co konkretne si citil ako utok na vlastnu osobu a az potom sa mozem ospravedlnovat, zatial nemam preco.
aquila, vsak vytiahni ten zmazany prispevok a konkretne uved, co bolo na nom nekonstruktivne. Neboli tam ani nadavky, ani neslusne vyrazy, ani osobne utoky. Zrejme je najjednoduchsie oznacit vsetky prispevky s inym nazorom za pamflet alebo ich rovno mazat a potom sa poklepkavat po pleci, aki sme my velki frajeri.
ten prispevok sa mi uz nechce vytahovat, je to zbytocne vela prace na jeden prispevok ja som len konstatoval, nemam rad a nepripustim polarizaciu fora. ako som ti povedal, ty vies aj konstruktivne debatovat.
vies ze ja som docela tolerantny ale ked to prekroci istu hranicu,vyvodzujem dost tvrde dosledky.