Diaľničné nálepky pre osobné autá do 3,5t

dostal som raz a dosla postou. samozrejme vsetko v madarcine

A zaplatil si ju? :slight_smile: Mna raz chytili a dali mi sek aby som to uhradil,tak radsej som to zaplatil.

Je to potom celkom dobre osetrene, ked nezaplatis, tak si vlastne nechcena cierna ovca :slight_smile: kto je ale zodpovedny pre madarov? …predpokladam teda, ze v madarsku plati objektivna zodpovednost, aka sa u nas planuje az od 1.7.2012…
A napiste nam aj nejake konkretne sumy, co boli na tych sekoch, ci sa to oplati :slight_smile:

Pre upresnenie info zo stranky NDS:

[i]Národná diaľničná spoločnosť, a.s. spúšťa od zajtra 1. februára 2012 novú službu – internetový predaj diaľničných nálepiek dialnicnenalepky.sk. Ide o doplnkovú službu k doterajším formám predaja.

Na tejto stránke nájde zákazník jednoduché menu, ktoré mu umožní ľahko zakúpiť ním vybranú diaľničnú nálepku, ako aj množstvo doplnkových informácií, ktoré sa k diaľničným nálepkám viažu. Upozorňujeme na nutnosť prečítať si Všeobecné obchodné podmienky, v ktorých sú zadefinované všetky náležitosti internetového predaja.

Pre rýchlu orientáciu z nich vyberáme:

1. Službu poskytuje NDS len na území SR.
  2. Je doplnkovým spôsobom predaja DN, pričom aj dnes si DN normálne môžete zakúpiť na predajných miestach (čerpacie stanice).
  3. DN si môže zakúpiť občan aj firma.
  4. Ročnú DN je možné kúpiť bankovým prevodom alebo na dobierku.
  5. Mesačnú a 10-dňovú DN len na dobierku.
  6. Ročnú DN si môžete kúpiť v počte max 10 ks.
  7. Mesačnú a 10-dňovú v počte len 1 ks.
  8. Dodacia lehota je 7 dní. Ak ju chcete skôr, aplikácia vám to neumožní.

Spustením internetového obchodu dialnicnenalepky.sk zavŕši NDS prvú fázu elektronizácie predaja diaľničných nálepiek.

Zároveň dávame do pozornosti, že diaľničné nálepky si zákazníci naďalej môžu zakúpiť na všetkých doterajších predajných miestach v SR.
NDS[/i]

ndsas.sk/medialne-centrum/30 … prm3=44242

dialnicnenalepky.sk/TypyNalepiek.aspx

Andrej, tipujem ze ked bude na buduci rok 100% elektronizacia tak aj cudzinci budu moct si kupit cez internet nalepku ako to plati v Madarsku a v Rumunsku.

Bol by som zvedavý, ze kolko ludi to vyuzije, kedze sa pri dobierke plati aj postovne 1,85 resp. 2,25 EURko, pri bankovom prevode 1,7 EURko…

jasne. esteze mam kolegov madarov a robim v KE. musel som si to dat prelozit, ze co to vlastne je, ist cez hranice na postu a zaplatit vo forintoch…

No tak dnes ma riadne dostalo to, ako to funguje na D2 smer od ČR do BA.
Potreboval som kúpiť ročnú diaľničnú známku a nemal som pri sebe hotovosť.
Na prvom predajnom mieste ( ešte na českej strane - označenom aj na značkách príslušným obrázkom ) karty neprijímali, samozrejme pani neochotná, ale to sme doma, tak čo :slight_smile:
Druhé veľké odpočívalo ( bývalý hraničný priechod ) má tri predajné miesta a ani na jednom z nich sa nedá platiť kartou, dokonca ani vo veľkej predajnej pobočke firmy, ktorá zabezpečuje elektronické mýto.
Takže som si známku kúpil až na odpočívadle Sekule na čerpacej stanici.

Pre akehokolvek obchodnika je prijimanie kariet v prvom rade naklad, kedze banka si uctuje z kazdej zaplatenej sumy kartou urcitu percentualnu proviziu. Preto je uplne bezne, ze nie vsade sa da platit kartou, je to obchodne rozhodnutie majitela prevadzky/predajneho miesta a nie je to specifikom iba Slovenska. Aj v inych krajinach to funguje podobne, aj ked samozrejme, ze naklady pri platbe kartou v tej ktorej krajine su rozne.

ja toto nepochopí, ta chamtivost na slovensku je neskutočná, či už banky alebo predajcovia, radšej nepredám, ako by som mal splniť požiadavky zákazníka že chce platiť kartou, bohu žiaľ na sk sa rešpektuju podmienky obchodníka a nie zákaznika..

Funguje to tak aj v zahanici dokonca ked robis maly nakup tak ti nedovolia platit kartou aj ked maju terminal , stalo sa mi to viac krat

Pacho sto bodov. Stava sa mi ze nemam pri sebe hotovost aj tyzden a normalne fungujem. Hadam najnisiu sumu som platil kartou 1.60$. Ale to je na SK tak ako pise Pacho.

V poriadku, ja to pochopím napr. v prípade jednej z tých búdok v budove bývalého hraničného priechodu, kde sa nepredáva nič iné iba známky. Ale že vo veľkej predajnej budove spoločnosti Mýto, kde sú štyri samostatné predajné okienka a kde si všetci kamionisti kupujú mýtne jednotky, tiež neprijímajú platbu kartou, to už ma fakt nazlostilo.

je to proste nedostatok…je to smutne a dost zaostale…a je tam aspon bankomat? aspon to by pomohlo…a si zoberte, ked na to predajne miesto dojde napr. niekto z beneluxu alebo dalsich vyspelych krajin, kde sa hotovost prakticky nepouziva, tak toho to tiez urcite nepotesi…je to nasa vizitka

ak predavam paradajky na trhu, za ktore platim 1,6, tak platba kartou je samozrejme blbost.
ak ale predavam dialnicnu nalepku za 50 eur (suma, ktoru ma bezne v penazenke malokto), tak platba kartou by mala byt samozrejmost.

Nie je to len o sume, ale aj o obchodnej marzi. Netusim, aku ma marzu obchodnik z predaja dialnicnej znamky, ale ked ma zaplatit banke urcity percentualny poplatok z ceny dialnicnej znamky, je mozne ze mu to nepokryje naklady, alebo aspon vyrazne znizi zisk. Mozme tu akurat polemizovat o tom, ci je to sluzba zakaznikovi, o tom, ze cash su “drahsie” peniaze nez bezhotovostne apod…tiez zalezi, akou kartou platis, ina provizia ide banke pri domacich kartach, ina pri zahranicnych kartach a ina pri exkluzivnejsich kartach ako su diners club alebo amex. Je to o obchodnom rozhodnuti predajcu znamok. A retorika, ze vsade dobre a na slovensku najhorsie tu neobstoji, podobne je to aj v inych krajinach, staci sa ist pozriet do rakuska alebo nemecka, tam sa tiez neda vsade platit kartou, a uz vobec nie akoukolvek kartou.

Samozrejme, ale nie je potom tam v Nemecku či Rakúsku bankomat ? Lebo u nás na štyroch predajných miestach nebol, ani mi pani nepovedala kde by mohol najbližší byť.
A myslím, že maržu z predaja predsalen nemajú zlú, keďže na každom hraničnom priechode sú dve - tri búdky, ktoré predávajú LEN diaľničné známky…

Budu tie elektronicke nalepky alebo zase o starom? Po zmene vlady je o tomto ticho.

kdeeeeezeeee elektronicke, sme na slovensku, terminy sa tu posuvaju bezne o roky a povedane nema vyznam…

Aktualny plan na zavedenie elektronickych znamok je rok 2015.
Len otazka je, co presne znamena “od roku 2015”. Vobec by ma neprekvapilo, keby to bolo v decembri 2015.
Ak ovsem dovtedy nenastane dalsi posun …

Ceny diaľničných nálepiek sa podľa ministerstva nezvýšia