OK ak náhodou tá tretia firma nie je sám operátor ![]()
Budu nove 10 dnove nalepky za 10 EUR. Viac tu :
to zdrazenie 10 dnovych na 10 euro mi prijde dost, mali dat 9 euro a potom mohli aspon dat jednodnove cez SMS za dajme tomu 1,5-2 euro ..
To by se jim asi nevyplatilo, vybrali by mene. Ja napr. casto jezdim CZ->Presov tak ze jsem musel platit dve tydenni znamky (pres dva vikendy)…ted usetrim, koupim si 10 denni.
Kdybych mohl, koupim si jen 2x jednodenni (protoze kolem PO ji nepotrebuju) a usetrim jeste vic → statni kasa na turistech/tranzitu tezce prodela.
ved to, cudzinci usetria a slovaci zacvakaju, vlada ktora znevyhodnuje vlastnych obyvatelov a zvyhodnuje cudzincov …
Na stranoe NDS su uz vzory novych nalepiek na rok 2012:
viewtopic.php?f=35&t=16708&start=0
je to sice maly krocik, ale ked od buduceho roku budu elektronicke nalepky, tak to bude super
presne tak, D/RC by mala byt spoplatnena najma ked je to plny profil. nespoplatnit nesuvisle obchvaty v poloprofile alebo ak popri D/RC nie je paralelna cesta.
Ako to budu policajti kontrolovat? v madarsku kamery snimaju SPZ, u nas len policajti ocami. Ked si nalepku nevylepim, budem mat len blocek pri dokladoch, ktory nikto nevidi…
Okre kamer, v Madarsku su aj auta dialnicnej spolocnosti co kontroluju sem tam ci mas nalepku. Mozno to budu robit taktiez aj na Slovensko, napriklad tie dodavky co maju tne pristroj na streche a kontroluju myto.
madari kontroluju ci mas nalepku? to akoze ti skontroluju ten blocek z benzinky co mas v aute resp. niekde hodeny? u nas budu ecv normalne snimane, taky system snimania dnes robia bezne iteckari v skolach
Ono by bolo mozno zaujimave, ze co by bolo v sucasnosti napr. na vajnorskej a roznavskej, resp. v meste v casoch spiciek, keby bol ten bratislavsky dialnicny prietah mestom spoplatneny..kedze bratislavsky “obchvat” je specificky a ani zdaleka nie je vylucne pre tranzit, ako to je pri obchvatoch napr. NR, ci napr. D1 pri TN a pod…NR obchvat je vylucne tranzitny, nech sa zan plati ![]()
Nie, auta stoja bud na odstavnom pruhu alebo pri odpocivadlach a maju pristroj s ktorym snimaju ci mas zaplatenu nalepku. A ako som sa dozvedel, nemusis mat hned kupenu nalepku, mas cas do konca dna sa zaregistrovat, az potom ta pokutuju.
to je pravda lebo ci si to zaplatis rano alebo vecer, malo by to byt platne ten dany cely den…
ale dalsia vec je..pojdem napriklad z ba do gyoru a s5 bez zaplatenia s tym, ze si zaplatim az na spiatocnej ceste na hranici…ale, neurobim to…budu ma nahanat na Slovensku? To vedia len asi ti, co s tym maju skusenosti, ja si radsej stale zaplatim ![]()
cize realne ta neskontroluju, len ked ta kamery zaregistruju, ze si na dialnici a do konca dna sa neobjavis v systeme, ze si zaplatil, tak poslu pokutu na slovensko?
Myslim, ze by sa v podstate vobec nic nestalo, len by si par ludi navyse konecne kupilo dialnicne znamky a zvysili by sa prijmy NDS. A kiezby sa len obchvat co len trocha odlahcil…
Podľa mňa v BA by to bolo v pohode, keďže má diaľnicu všetkými smermi von z mesta a teda väčšina obyvateľov ju využíva aj ďalej ako v meste ( do TT, Stupavy, Malaciek, Rakúska aj Maďarska ).
Oveľa zaujímavejšie by to však bolo v KE, kde väčšina vodičov nemá dôvod diaľničnú známku kupovať, pretože je tam jednoducho málo diaľnic. A keby spoplatnili prieťah mestom, ešte len to by boli kolóny na ostatných komunikáciách ![]()
len neviem, ci je velmi na mieste odlahcovat obchvaty na ukor miestnych ciest…sam pouzivam na jazdenie po BA vozidlo bez dialn. znamky a nie je ani jeden den, kedy by som nepouzil obchvat…tipujem, ze nas je takych viac ![]()
v KE by to tak jednoducho neslo, jazero by si odrezal uplne a takmer uplne tahanovce a scasti SDH.
To ti neviem povedat ci posielaju, ale toto som cital na diskusnom fore ohladne madarskych dialnic. Ale urcite keby si nezaplatil tak na druhy raz ta uz hned zaeuviduju, ak nezmenis SPzku na aute. A podaj si otazku, keby ti dali pokutu v Madarsku, zaplatil by si ju?