Diaľničné nálepky pre osobné autá do 3,5t

Zákon je postavený tak, že ak tú pokutu zaplatila, tak si tým priznala vinu a možnosť odvolania tým padá.

Sergej ma pravdu zaplatenym pokuty si priznala chybu !!!
Neviem mna policajti dost stvu a pripadam si v tomto state zachvilku ako vezen. Stele nieco kontroluju stale nieco obmedzuju.
Ja pokym mi policajt nepredlozi dokaz ze som spravil priestupok tak tvrdim ze som ho neurobil. Lebo vela krat len policajti skusaju aby splnili limity na vyberanie pokut. Uz ma tak obvinili aj z toho ze som presiel na cervenu a viem ze som nepresiel.
A ak vas nameraju dajte si tu namahu a chote si tu fotku pozriet mate na to pravo uvidite ze nie vdy vas cvaknu A AK NIE MOZETE IM ROVNO ZAMAVAT.

Mala poznamka. Policajti ti namieste nemusia ukazat zaznam priestupku, musia ho ukazat pri pripadnom konani na inspektorate. Ak si nemal pravdu, hrozi ti pokuta od 150 EUR vyssie.

To, ze nemala vyplneny kupon, je samozrejme jej chyba. Mne vsak ide o to, ze sa nezda, aby kvoli takemuto priestupku mala rovno zapis. To je akoby to chceli policajti zrovnavat so zavinenou dopravnou nehodou a to sa s tym skutocne neda porovnat.

Nemala platiť pokutu, ak sa jej to nezdal správny postup - mala ísť na vyššiu inštanciu, ktorou je správne konanie. Ale ako už napísali iní predo mnou, už je neskoro nad rozliatym mliekom plakať.

Nikto jej nepovedal, ale je to bohuzial na znamke napisane. V kazdom pripade, je to trochu kruta pokuta.

Štát chce kryť dieru v rozpočte aj z diaľničných nálepiek. Zdražejú
viewtopic.php?f=35&t=14086

50 euro je stale velmi dobra cena, fico sa chcel zaliskat a nezvysoval ich cenu postupne .. ked si zoberieme ceny v okoli, tak je to OK .. kto pouziva dialnice 50 euro da ..

a ked idem raz-dvakrat mesacne do KE, tak za tych 26km to nie je vela? proti tomu sa zdvihne vlna odporu no..

Da sa ist aj po starej ceste. Ja som takto jazdil 2006-2009, teraz na to kaslem a idem po dialnici, ved aj na zdrazenu rocnu nalepku zarobim pomerne rychlo (asi 12 hodin). A pre ludi, co jazdia rocne viac ako 10000km je to len kvapka v mori nakladov na auto.

tomas, samozrejme to je individualne .. ale v principe ked tankujes 2x do tyzdna za 50-60 euro, tak 50 euro za dialnicnu neberes az tak hroznu polozku .. najma ked si zoberies, kolko das za dialnice v takom chorvatsku za jednu jedinu jazdu ..

ja jazdim po-ke kazdy den, takze by som si ju kupil aj keby stala 100 eur. ale nadaval by som. 50 uz bude pre vela ludi na vychode velmi vela. najma, ak sa pozrieme na pocet kilometrov tu na vychode.

co by ale kazdopadne tiez mohli urobit, ked uz mame tu mytnu policiu, ze zrusit znamky ako take a urobit to systemom ako to maju madari .. t.j. elektronicke znamky .. aj ked slovaci by to asi dost zneuzivali ..

Rakusania maju 2.178 km (Asfinag.at) za 76,20 .. to by na SK malo byt cca 1400km za 50 Eur

jasne, proporcne to nevychadza a uz vobec nie platovo .. ale tunak su dialnice stale este docela lacne … ked sa zavedie elektronicke myto, aj na 100 eurovu znamku budeme spominat s laskou :wink:

nuz veru, dost vela veci ide hore. uz teraz mam problem financovat veci. nemozeme mat rovnake ceny ako v rakusku predsa

Lenze rakusania maju navyse spoplatnene dlhsie tunely s cenami okolo 7-10 € za prejazd, alebo napr. Brennerska dialnica stoji tusim 29 €.

Osobne mi pride 50 € ako uplne prijatelna suma a to som student :slight_smile:. Uzivajme si lacne dialnice, pokial nie je myto pre os.auta :slight_smile:

Myslím, že sa krátko po voľbách súčasná vláda vyjadrila, že počas nasledujúceho štvorročného volebného obdobia nechystá zaviesť el. mýto pre os. autá. Tak snáď sa toto podarí dodržať. O zavedení el. mýta aj pre autá do 3,5t by sa malo keď tak uvažovať až keď stúpne aj životná úroveň či tzv. kúpyschopnosť občanov tejto krajiny…alebo najlepšie nikdy, známky sú predsa fajn :wink: .

Nemam nic proti zvyseniu ceny na 50 EUR, pokial ta navysena ciastka by sla na stavbu novych ciest (resp. udrzu starych), tak ako je to pri dialnicnych znamkach proklamovane. V tomto pripade vsak ide len o zaplatanie diery v statnom rozpocte a na dialnice pojde tolko isto ako aj predtym, teda minimum.

v cechach to vychadza tiez na 50 € a v madarsku je to ovela viac, az 130 €.

ked bude myto tak budeme spominat na tieto “socialne ceny”.