Zaujimalo by ma či pracovníci NDS aj vrchlový manažment majú nejaké zlavy na dialničné známky. Je to realne že by si išiel generálny riaditeľ kúpiť dialničnú známku na pumpu.
Na Slovensku neexistuje Slovák, ktorý by mal jazdenie po diaľnici zadarmo. Ak nevyužíva auto samotnej NDS či SSC alebo napr. policajné auto, sanitku atď., ale ak má auto na súkromné účely, musí mať diaľničnú nálepku. Týka sa to aj vedenia NDS.
Nie. NDS predsa sieť diaľnic a rýchlostných ciest vlastní. Pokiaľ teda má firemné auto či auto, ktoré ma na starosť údržbu, nepotrebuje nálepku.
NDS má právo udeliť aj výnimku (v spolupráci s diaľničnou políciou) napr. pre stavebnú firmu, ktorá niečo realizuje na diaľnici či blízko nej. (napr. oprava plotov na D2), že na istý čas nálepku dané auto nepotrebuje.
Ale to, že niekto niečo nemusí, to ešte neznamená, že nemá. Na to pozor. Ja tiež veľa vecí nemusím a predsa mám. Ja mám okne auta dosť nálepiek. A nemusel by som …
Toto som chcel vedieť. Naše autá /nákladné/ majú všetky dialničné nálepky celoročné, i ked je pravda že niektoré prejdú po dialnici dva-tri razi na celý rok.
Zdravim, na mojom vozidle sa vymenili ECV (z dovodu straty jednej z nich), majitel ostal ten isty. Na stranke NDS maju napisane, ze pri vymene ECV sa nalepky nevymienaju.
T.z. ze moja rocna nalepka (na ustrizku so starou ECV) je teraz neplatna, alebo staci nosit nejaky doklad, kde je stara ECV, VIN kod a ja ako majitel (napr. stara biela karta), aby policajt pochopil, ze auto aj majitel je ten isty, akurat ma inu znacku?
Ani sa neuvažuje do budúcnosti o zavedení diaľničných nálepiek pre motorkárov v SR? Prečo by mali byť od tejto povinnosti oslobodený, najmä ak to funguje aj v iných štátoch. Komu by sa nepáčilo, môže jazdiť na klasických cestách, aj tak tých motoriek po diaľniciach nejazdí nejak moc a ten kto si chce vychutnať rýchlu, pohodlnú jazdu diaľnicou, holt nech platí ako ostatní. A navyše by z predaja nálepiek boli ďalšie peniažky pre NDS (aj keď by ich možno nebolo veľa) alebo MDPT.
Som zvedavý (budúci rok) na údaj o finančnom výnose z mýta za tento rok 2010 a jeho porovnanie s “nálepkovým” systémom, fungujúcim do r.2009. Za prvý týždeň sa vyzbieralo 1,17 mil.€ tak to bude asi celkom slušné. Každopádne dúfam, že si NDS vylepší podstatne svoj rozpočet a odrazí sa to v budovaní diaľničnej siete či prípadne v zlepšovaní, údržbe existujúcich diaľnic, RC.
Ako to je spoplatkom za užívanie dialnice v SR u vozidiel ktoré patria do kategórie osobných vozdiel M1, ale zároveň presahujú celkovú hmotnosť 3,5t(napr. vozidlá Hummmer H1,H2 )? Nakoľko diaľnične nálepky pre úhradu vozidliel nad 3,5t sa už na Slovensku nepredávajú. A mýtny systém platí pre vozidlá kategórií N2,N3,M2,M3,a N1+príves s celkovou hmotnosťou supravy nad 3,5t.
Dobry den,
chcela by som sa podelit o zazitok mojej znamej, ktora je sofer-zaciatocnik a pri svojej prvej jazde po dialnici si kupila znamku, nalepila na okno a napriek zistovaniu, co vsetko sa ohladne znamky musi urobit, jej nikto nepovedal, ze ustrizok znamky treba oznacit evidencnym cislom vozidla. Pri kontrole znamok ju zastavili policajti a udelili jej pokutu 100 E + zapis ako dopravny priestupok! Ziadne napomenutie, aj ked sa im snazila situaciu vysvetlit. Chcela by som sa opytat, ci mi niekto nevie poradit, ci takato pokuta a zapis su adekvatne a ak nie, kde sa proti tomuto konaniu mozme odvolat. Dakujem - Eva
Jazda bez vyplneneho kuponu ku dialnicnej nalepke je zatial moj jediny priestupok, ktory policia riesila Pokutu som nedostal, len ma upozornili, ze si to mam vyplnit a poslali ma dalej. Co sa skutocne stalo tvojej znamej vsak vie len ona…