Na tomto rozhovoru:
dialnice.info/viewtopic.php?t=7862
je zajímavé, že zelení (nebo alespoň jejich šéf) otočili a už neprosazují variantu přes Břeclav…
Na tomto rozhovoru:
dialnice.info/viewtopic.php?t=7862
je zajímavé, že zelení (nebo alespoň jejich šéf) otočili a už neprosazují variantu přes Břeclav…
Ministr Bursík zjistil při jednání v Rakousku, že tam není reálné prosadit změnu trasování, proto ustoupil.
Dálnice Brno-Vídeň kvůli ekologům možná změní trasu, viz:
Tak ten ždibíček R52 mezi Mikulovem a státní hranicí bude ještě problematický… viz.: dialnice.info/viewtopic.php?p=56063#56063
Zas tak černě bych to neviděl ![]()
asi máš pravdu Lenny, alespoň podle článku:
Mikulovský odbor: Projekt na R52 musíte přepracovat
Moc nechápu, co komu vadí na stavbě R52 z Pohořelic do Rakouska. Stejně jde většinou jen o rozšíření stávající silnice. naopak přes Břeclav se zničí poměrně dost krásného lužního lesa. Než se začala R52 stavět, mělo to podle mě smysl, teď ne.
Jsou věci které se nedají pochopit
Ještě jedna věc: Kdyby R na Vídeň odbočovala z D2, bylo by reálné, že dojde k vyčerpání její kapacity a stejny by se úsek na Brno musel upravovat. Už současný součet by mohl být tak okolo 25 tis.
Úplného vyčerpání kapacity D2 bych se tolik nebál.
Ale na propojení přes Břeclav je zatím jen vyhledávací studie, kdežto R52 je v přípravě podstatně dál.
Osobně mám za to, že napojení z budoucí MÚK D2xR55 obchvatem Břeclavi přímo do Rakouska by nemusel být špatný nápad (když se opravdu uspokojivě podaří vyřešit kolize se zájmy ochrany přírody), ale ne jako náhrada za R52, nýbrž až bude postavena R55.
No teď určitě ne a s EÚ by právě ve směrech na Bratislavu a Vídeň mohla kapacita růst rychle. Návaznost na R 55 je ale dobrý nápad. Já jsem zastáncem trasy přes Mikulov proto, že lesy u Břeclavi jsou fakt krásný ![]()
Hnát to přes D2 se mi vůbec nelíbí,
cestě z Prahy by to nepomohlo vůbec…
Na druhou stranu ani R52 s návaznou A5 nevede zrovna přímo ![]()
Motejl: Postup úřadů u dálnice do Vídně je neudržitelný ![]()
Soud zamítl žalobu ekologů proti trase silnice R52
Tak nevím, jestli se dožiju důstojného propojení Brna a Vídně, kecá do toho každý, kdo má v pr.eli díru, a EU je horší než bylo RVHP ![]()
Ministrovi Řebíčkovi to vyhovuje, protože jeho záměrem je stavět především na druhém konci republiky - R7 a R6.
Morava na tom taky není špatně, ale je pravda, že se teprve buduje hlavní moravský tah, zatímco v Čechách jsou hlavní tahy (D) skoro hotové.
Myslel jsem tím po nejbližší krajská města a bez D3 ![]()