D52 Brno - Mikulov - Rakousko

Podla mňa po dostavaní D47 sa začne výrazne stavať D3 - väčší stavebný potenciál. :wink:

U D3 je otázka financování. V nejbližších létech se bude stavět hlavně to, co půjde přes PPP. Počítá se s tím, že na dostavbu by pak mohla přispět EU, to je ale podmíněno úspěšným dokončením IV. železničního koridoru (EU nechce financovat tyto dvě paralelní stavby najednou a přednost dostala železnice).

Podle rozpoctu SFDI to 2008 - 2009 vypada spis na presun na zbytek D1 (+R49 ku Zlinu) a Prazsky okruh.

Na D3 aspoň teoreticky zatial smeruje PPP, na R52 ani to nie. Ale iné som xcel .. rozpočet SFDI je záväzný a dodržiava, .. je isté že bude v r. 2009 to, čo je v ňom napísané ?

Závazný je rozpočet na r. 2007, na další roky je to výhled, který se ještě může podstatně změnit. (Nelze pochopitelně vyloučit ani dodatečné změny v r. 2007, ty by ale neměly být podstatné).

Přes Nové Mlyny povede R52 po náspu, zhruba uprostřed bude situovan most.

Pre samotné Brno má väčší význam pokračovať na Ostravu a Zlín a odtiaľto potom na SR.

ČR by skôr než rôzne nepotrebné RC mala čo najrýchlejšie začať financovať D3.

V tom som 100% za… Najmä prioritné úseky Benešov - Tábor - Soběslav a hraničný úsek.

Vpodstatě souhlasím, ale podle mého názoru by úsek Praha - Benešov měl mít vyšší prioritu než Benešov - Tábor (resp. Mezno) a přivést dálnici do Č. Budějovic bez vybudování jejich obchvatu (který by od MÚK Úsilné ovšem mohl být v 1. etapě na 1/2 profil), bych také nepovažoval za ideální.

Ja som zase sa riešenie: výstavba plnoprofilových obchvatov a úsekov tam, kde sú dnes väčšie intenzity alebo aj nižšie, no s rýchlym rastom. A potom dostavať medziúseky.

Já jsem za to, aby se stavělo kdekoliv to jde a dovolují to možnosti… tzn. finance a stavební povolení :sunglasses:
Ta D3 je stejně nějaká zakletá. Je jasné, že stát bude a že až bude, tak to bude boma :smiley: akorát není jasné kdy. Nicméně by měla dostat prioritu ihned po dostavění D1. To bez debat.
A co se priority úseků týče… u úseku Praha - Mezno je spousty otázek a otazníků :confused: takže klidně pokud je možnost stavět Tábor - Soběslav, já v tom problém nevidím. Jakýkoliv kilometr D3 je jenom ku prospěchu a v současný chvíli je i celkem jedno, kde je… bohužel :frowning:

pardon :unamused: jak jsem četl ty příspěvky nade mnou, tak jsem se vžil do topicu D3, kdyžtak to tam přesuňte :wink:

Soud: Plán s dálnici do Vídně nezrušíme

Nejvyšší správní soud totiž po zasedání rozšířeného senátu odmítl návrh na zrušení Územního plánu velkého územního celku Břeclavsko, který s výstavbou silnice R52 přes Pálavu, Novomlýnské nádrže a Mikulov počítá. :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=6473

Horšie to je na rakúskej strane, kde PPP akosi padá a protestuje mesto Mistelbach. Ale ono sa to stavať bude, len neskôr. Rakúšania sú proste takí, oni si to 10x zvážia a potom raz dva postavia a neľutujú toho.

Česká R52 je síce krátka, ale tak skoro hotová nebude.

Někde jsem četl, že rakušaci už začali stavět.

rakusani este nezacali ani so stavbou S2, ktora je svojim sposobom nutna pre A5 …

A5 už sa začala stavať podľa mojich informácií.

viz: dialnice.info/viewtopic.php?p=42799#42799
To by mne opravdu zajímalo, kudy chce M. Patrik vést obchvat Břeclavi v parametrech R24,5/120, aby vážně nenarušil ani ptačí oblast Natura 2000 - Lužní lesy na soutoku Dyje a Moravy ani Lednicko - Valtický areál (NKP + památka UNESCO). :question: :unamused:

Ostře proti podstatnému odklonu trasování R52 oproti stávající I/52 (a nedostavěné německé dálnici) je vinařská lobby, která má silný vliv Jihomoravském krajském zastupitelstvu, takže zřejmě nelze očekávat, že by se územní plán změnil na základě protestů ekologů.

Novinky o R52 :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=7258