D4 všeobecne

V najnovšom live streame tiež hovoril že sa čaká len na koncesionára pokým odstráni drobné závady a potom to môžu otvoriť.

Pokial si chce niekto vopred overit, ako budu realizovane jednotlive pripojky, zvody a celkova situacia, tu by to malo byt prehladne zakreslene:
openstreetmap.org/#map=13/48.1187/17.1789

Toto je vtipne citat v polovici novembra ;-P.

zdravím, máte, prosím niekto možnosť toto otvoriť?:
slovensko.hnonline.sk/16815293- … na-odpoved
ďakujem.

Tiez mam o ten clanok zaujem, ale podla vsetkeho tam nic nove nebude aj ked bombasticky nadpis je velice vabivy…

bratislava.zoznam.sk/sok-re-mot … -je-zname/

D1D4 Triblavina??? “Trosku” skomolene. Hlavne nezabudnut na bombasticky nadpis.

Píšeme o tom v téme D1 Bratislava - Trnava: [url]D1 Bratislava - Trnava - #4508 podľa metelesku.blesku]

O aky vykup pozemkov ide?

Protihlukové steny

D4 je už dnes pár mesiacov po spustení preťažená. Pripojenie z R7 jednym pruhom a takmer 360 stupnovou zákrutou je kapacitne nedostatočné a spôsobuje kilometrové zápchy na R7 pred exitom na D4. Samotná D4 je samá zákruta, časť šoférov osobných a kamiónov sa správaju ako v meste, idú pomaly, aj menej ako 80km/h, časť ich predbieha 100km/h a vytvára kolízne situácie s tými čo chcú ísť 130km/h na čo majú právo.
V špičkách 2 pruhy na D4 už prestávajú stačiť a je len otázka krátkeho času kedy sa tam začnú vytvárať statické zápchy.
Pokiaľ viem D4 mala byť 3 pruhová, takže súčasné 2 pruhy su veľký fail.

4 lajkov

nehnevaj sa , ale mať právo na jazdu 130 to je riadne pritiahnuté za vlasy, to nemyslíš vážne???.

Myslím to úplne vážne, je tam povolená 130 tak mám pravo toľko ísť. Hádam nechceš obhajovať skokanov do ľavého pruhu, čo sa spoza kamióna v pravom hodia do ľavého v 90km/h bez ohľadu na prichádzajúcich v ľavom.

7 lajky

keď ľudia, takto rozmýšlajú, tak sa nedivým , že na sk je toľko nehôd. Netvrdím, že je správne , keď “skáču” do ľavého pruhu. ale v demokracii, neexistujú, len práva, ale aj povinnosti, a tá povinnosť, je jazdiť bezpečne a ohľaduplne. Mňe sa sa zasa, nepáči, keď idem 130, a predomnou, NA 90, chcem ho obehnúť, ale v tom sa prirúti “pretekár” 135, ktorý ma donúti prudko brzdiť, aby som náhodou neobmedzil jeho “právo”. a pritom by stačilo byť ohľaduplný, troch ubrať plyn na 130 a pustiť ma. A keď sa náhodou stretnú dvaja, čo majú len “práva”. lebo aj ja mám pravo isť 130, a už je neštastie hotové. :innocent:

1 lajk

Pacho ten “pretekár” idúci 135kmh ide legálne. Mňa v autoškole učili využívať toleranciu maximálnej rýchlosti, rovnako sú nastavené aj pokuty, takže ak ideš 139 neporušuješ nič. Ak máš pri prechádzaní do ľavého pruhu dať prednosť tak daj a nešpekuluj, neobmedzuj. Ten v ľavom pruhu pri pribrzdení a znovu rozbehutí na cestovnú rýchlosť spáli naviac palivo za jeho peniaze, tak mu to nerob.
Daľnice sú na pohodovú cestu na veľké vzdialenosti čo najviac neprerušovanou cestovnou rýchlosťou.
Ak na diaľnici musíš brzdiť, už niekto okolo teba, alebo ty ste spravili chybu.
Plynulá premávka je to najbezpečnejšie čo môže na diaľnici byť.

3 lajkov

jasné, žiadné povinosti, len práva. Vďaka tvojím právam, ja musím spomaliť zo 130 na 90, a zasa sa rozbehnúť, pritom tebe stačí spomaliť len na povolených 130, a potom len vďaka tvojmu "právu " , tak isto, aj ja mám právo jazdiť plynulo , a nik ma nesmie obmedzovať napr stálym jazdením v ľavom pruhu.( zrejme aj ty patríš k takým, lebo máš právo!! .)…a potom vznikajú škaredé nehody. …ohľaduplnosť 0 bodov, potom to aj tak vypadá na tých cestách. Ináč aj aj ichodím tých 130+. A otázka čo s takým čo ide 150, stále v ľavom pruhu, kde sú mojé práv na plynulú jazdu???:

1 lajk

Ak ma niekto dobehne 150, tak tým, že porušuje predpisy tak nemá právo na prednostnú jazdu. Ak obieham pomalších a idem MPR, tak si môže blikať, tlačiť sa, potom mu zablikám výstražnými, že ma ohrozuje, ale nebudem kvôli nemu brzdiť a zaradzovať sa za kamión. Ak mám vpravo voľné miesto aby som nemusel spomaliť, tak sa uhnem a pustím ho.
Ak si chce ísť rýchlejšie ako MPR nech si ide, ale nech neobmedzuje a neohrozuje ostatných.

Najbezpečnešie je ak by na diaľnici išli všetci rovnakou rýchlosťou a jediná ktorá je známa je MPR. Kto ide viac, alebo menej nech sa prispôsobí a dá prednosť. Samozrejme za sucha a dobrého počasia.

2 lajkov

To je krasne, ako sa mozu pekne hadat ludia, ktori v podstate chcu to iste :slight_smile:

4 lajkov

niekde som zachytil ze sa budu robit nejake zmeny. Napr. NA sa budu moct predchadzat?