D4 všeobecne

^^hrušky s jablkami, elz. Určite by sa to prevážalo tebou spomínanou trasou.

chlapci ale problem nie je s odvozom vyrobenych aut ale s JIT dodavkami dielov…ale aj tak je ten argument podla mna zvlastny, nemyslim si ze tych dodavatelov co su za Dunajom je zas az tak vela

Povedzem ze Freso myslel dodavatelov za Dunajom. Povedzme, ze je v prospech nasej ekonomiky im ulahcit pristup k automobilkam. Ako jazdia doteraz? Cez D1 a usek v ramci BA maju bez myta. Ako budu jazdit ked bude obchvat? Ci pojdu po D4 alebo D1, urcite budu platit myto. D1 bude musiet byt na beton spoplatena aj cez mesto ked pride obchvat. Takze neviem ci D4 vyjde v konecnom dosledku pre dodavatelov automobiliek za Dunajom lacnejsie.

gallery/image_page.php?album_id=160&image_id=31889 Jaro to vyzerá ako podľa detského vtipu za socializmu: stretol sa Brežnev, Regan a Husák…
Dnešný praktik povie, že to je vrecová umelá sieťovina typu tej, čo v supermarkete kúpiš zemiaky, či cibuľu. Drží pôdu na mieste /proti dažďu vetru, tráva ju prerastie a po 2-3 rokoch na základe slnečného žiarenia a vlhkosti sa rozpadne. Stači popichať do nej v dostatočnom rastri drôty tvaru “J” a neuletí ani s víchricou. Ako záhradkárske agrofólie /viď. prísne hranatý tvar plochy/…

temu som docasne zavrel, aby sa nediskutovalo na dvoch frontoch, financu cast PPP diskutujme

neviem či ste si všimli ale satelitné mapy od googlu boli včera aktualizované na tejto trase, hlavne cez most ponad Dunaj: google.ca/maps/@48.0881877, … a=!3m1!1e3

akurat minuly tyzden som to kukal, ze tam su dost stare zabery :smiley:

inak kolko ma vlastne meskat ten usek ?

tvaria sa, ze v lete to chcu cele otvorit, uvidime

datum snimky je 27.3.2021

skoda ze okolo letiska nie su lepsie snimky

najčerstvejšie zábery asi tu, priamo zo satelitu https://apps.sentinel-hub.com/sentinel-playground/?source=S2&lat=48.13777622133171&lng=17.152082920074463&zoom=16&preset=1-NATURAL-COLOR&layers=B01,B02,B03&maxcc=26&gain=1.0&gamma=1.0&time=2020-11-01|2021-05-03&atmFilter=&showDates=false

ale rozlíšenie slabučké

Pardon, ja som si to všimol včera. Je to zaujímavé že obnovujú len malé časti mapy, úsek pri Žiline, Ružomberku a Prešove je na satelitných mapách stále ten istý = starý.

Netusim preco, ale mne ukazovali pred tyzdnom-dvoma este stare fotky, kde neboli tusim ani vsetky piliere este hotove

Aj mne sa zdalo že ešte minulý týždeň tam boli staré, možnože fotky boli vyhotovené ešte v marci, ale aj tak to určite trvá dokým to vyhodnotia, skontrolujú a zverejnia, takže kľudne tam mohol byť mesačný posun.

Dnes pribudlo nové video z procesu výstavby D4R7: youtube.com/watch?v=AAsYEEEffkE

Dnes pribudlo video ohľadom otvárania úsekov D4 a R7 youtube.com/watch?v=JdhWZZ55lQY

To je ale riadne diletantsky rozhovor. Všetko opísané tak krásne, akoby otvorením zmizli všetky dopravné problémy Bratislavy. Škoda len že nespomenuli že obchvat bude dokončený až napojením na D1, o 3-4 roky (občas sa mi až nechce veriť, že toto je realita, nech je už zodpovedný ktokoľvek), že zjazdom za južným mostom sa do Petržalky (Slnečnice kruháči) nahrnie ešte viac áut ako doteraz (kým sa to neotvorí až po D4xD2). Čakám tam celkom problém pre dochádzajúcich od Čunova/Rusoviec. A v neposlednom rade Bajkalská sa nenafúkne a tak tí čo teraz stoja v Lužnej, Rovinke, Biskupiciach sa takmer všetci stretnú naraz v meste. Víťazom sa stáva Rovinka a Lužná.
Týmto skeptickým príspevkom vôbec nechcem povedať, že som proti. Tlieskam tomu, že sa niečo postavilo a až rozloženie dopravy ukáže aký to bude mať úspech/neúspech, ale ten rozhovor mi prišiel ťažko uletený a neodborný. Dve tety sa porozprávali

Nové video s hodnotením progresu D4 a R7 youtube.com/watch?v=9r0CRculzBk

Nové video: youtu.be/kW5WsfxcH7M

“Takmer všetky zvyšné úseky bratislavského obchvatu D4R7 vrátane Lužného mosta budú pre verejnosť otvorené už 26. septembra. Stane sa tak za predpokladu, že koncesionár dovtedy odstráni všetky chyby a nedorobky,” priblížil Doležal.
Zdroj: teraz.sk/ekonomika/dolezal- … lanok.html