A to je jeho problem.. Tak ako pru vsetkych projektochBA. Kancelaria HDI je zbytocna…
Vid estakafa artmedia pre developerov za 3.2 mio a zrusenie estakady bosakova..
A to je jeho problem.. Tak ako pru vsetkych projektochBA. Kancelaria HDI je zbytocna…
Vid estakafa artmedia pre developerov za 3.2 mio a zrusenie estakady bosakova..
Absolutny suhlas a navyse ked sa k niecomu vyjadri tak je to blbost typu “cesty treba rusit a zuzovat aby motivovali vodicov aby nechodili autom” samozrejme je to podporene aj najnovsimi studiami bohvie odkial. Nikde nie je zverejneny zdroj tych studii - pre istotu - a navyse pochadzaju vacsinou udajne tie studie zo statov, ktore investuju do vystavby novych ciest a rozsirenia novych najviac penazi. Dokonca si tieto idiotske nazory osvojili aj kandodati na poslancov, nastastie nie moc uspesny.
Faktom je, ze vodicov treba motivovat aby chodili verejnou dopravou ale myslim si, ze je lepsia pozitivna motivacia a nie negativna. Navyse vzdy tu bude skupina ludi, co nikdy verejnu dopravu nevyuzije a to z x dovodov. Ale to uz je OT a bavili sme sa uz o tom inde.
Este by ma zaujimalo, ta krizovatka s Raztocnou (MUK Vrakuna) bude ako daleko od MUK P.Biskupice (OK Odeska). Ta cesta pojde tak ako je na tych mapach a vizualizaciach co tu mame paralelne s D4 iba po Raztocnu a hotovo?
Kto teda o tom rozhodoval?
Kolko sa vlastne caka, ze D4 stiahne dopravy z D1? Bratislave je gro dopravy tiez konciaca alebo zacinajuca a zastak vela aut to nebude mat po D4 blizsie ako D1.
Druha otazka - Stromcek v rozhovore pre Trend hovori, ze do roku 2020 cakaju narast dopravy o 30%. Tusi niekto, z coho to cislo moze vychádzať, lebo to by bol za 6 rokov enornmny narast a fakt netusim, co by ho mohlo sposobit.
Je tu niekde mapka projektu napojenia Galvaniho, cesty II/572 na diaľnicu? Ak nie, vie to niekto pripnúť?
Hlavnym dovodov je zaostavanie Slovenska a Bratislavy v pocte automobilov na 1000 obyvatelov. Pozri sa napr. na tieto grafy:
google.sk/url?sa=t&rct=j&q= … 2063,d.d2s
Bratislava zas az tak nezaostava. Anyway, ako argument ciastocne ok, ale nevysvetli to 30% za 6 rokov. Aj v tom grafe ma Uni 35% za 11 rokov, ked ekonomika rastla v agregate ovela rychlejsie ako rastie teraz, resp. ako by mala rast v blizkej buducnosti.
Iste, dovody na ocakavanie narastu tam su, ale 30% za 6 rokov sa mi zda fakt dost.
Bratislava zaostava tiez, ale treba porovnavat hlavne mesto s hlavnym mestom a v hlavnych mestach automobilizacia zvykne prevysovat priemer statu.
Suhlasim, ze to nevysvetluje 30% za 6 rokov, ine materialy uvadzaju nizsi rast: svetdopravy.sk/trend-rozvoja … nej-prace/
Ja narast o 30% v Bratislave odhadujem do roku 2030. Aj ked priestor na rychle dobiehanie Litvy s 565 alebo Talianska s 605 automobilmi na 1000 obyvatelov tu je stale velky a neda sa vylucit rast o 30% ani do roku 2020.
data.worldbank.org/indicator/IS.VEH.PCAR.P3
Skor ako o presne cisla tu vsak ide o trend.
Trend nespochybnujem a 30% do 2030 by sa mi zfalo ok. Len mam (ako laik) pocit, ze mnohe mase projekcie nadhodnocuju ocakavany rast dopravy. Napriklad nerataju s vznikom paralrlnych ciest a pod. (To sa, samozrejme, netyka BA). Ono sa to pri argumentacii pred EU zide
Ale mozno je to len moj pocit.
Mozno sa ocakava rapidne zvysenie tranzitu po dokonceni M15 na plny profil, dokonceni niektorych usekov D1+D3 na severe, a velka urbanizacia+suburbanizacia a automobilizacia bratislavy… Ale to je v rovine keby bolo keby
Cast Most pri Bratislave, prelozka II/572 a MUK s D4, mapa z UR:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=23641
Super, vdaka za mapu
Cast Most pri Bratislave, prelozka II/572 a MUK s D4, mapa z UR:
dialnice.info/gallery/image_ … e_id=23641[/quot
Vďaka za mapu. Ta časť mapy od Vrakune po Galvaniho sa niekde nenájde?
Prepojenie Galvaniho a obchvat Vrakune s pripojenim na II/572 je vidiet v uzemnom plane Bratislavy. Cesta je vedena paralelne s Hradskou vedla zel. trate a potom krizuje Majersku ulicu a obchadza ČOV, je vedena paralelne popri hranici letiskovej drahy a premostuje Maly Dunaj:
A to Letecky urad povoli cestu tak tesne pri hranici letiska?
Bude to mat asfaltoby ci betonovy povrch? Viem ze D1 BA-TT sa ma zmenit na betony ale neviem ako to je s tymto. Podla mna by mohli dat rovno CB povrch kvoli intenzitam
A to Letecky urad povoli cestu tak tesne pri hranici letiska?
pokial je to hned za plotom tak netreba, v prahe to maju uplne na hranici dialnicu
V amsterdame ide dalnica dokonca cez stred letiska a je nad nou most po ktorom roluju lietadla
tu je to:
google.sk/maps/place/Schiph … 83f1cef188
Paríž Orly: maps.google.sk/maps?hl=sk&ll=48 … 2&t=h&z=17