D4 všeobecne

az takto by som to nekuskoval ..

ked by to malo ist uz cez PPP, tak by som ten usek zadevinoval nasledovne …

MUK Raca - Jarovce a zaroven s postavenim privadzacov keletec a galvaniho a kludne by sa koncesionarovi mohol prihodit aj usek R7 po holice ..

Absolutne suhlasim aj s tou R7 az po Holice.

Vizualizácia D4. Možno to tu už je, ale vyhľadávač to nenašiel.

[video_youtube]YouTube

Zdroj: NDS portál vyvlastnenie.sk
vyvlastnenie.sk/pribuzne-tem … a-stupava/

Vďaka duro_z_dediny za túto vizualizáciu (technickú štúdiu), ja som doteraz nevidel žiadnu vizualizáciu z plánovaných úsekov D4, takže aspoň čosi, aj keď tá kvalita nie je vysoká. D4 od MÚK Rača (ďaľšia križovatka navrhnutá v luxusných parametroch) je teda navrhovaná v dvoch variantoch? Mne osobne sa viac páči variant 1 než variant 3, aj keď s dlhším ale jedným tunelom, trasa (a výstavba) nemusí zasiahnuť obec Borinka a asi aj mestská časť Rača (a jej vinohrady) by bola menej zasiahnutá, rovnako tak samotná príroda, lesy v kopcoch nad Bratislavou - a takouto polohou (a okolitou prírodou) hlavného mesta sa nemôže pochváliť veľa krajín v Európe, takže by sme si tieto poklady Slovenska mali chrániť :wink:.

“Realizácia a financovanie projektu sa plánuje tiež formou verejno-súkromného partnerstva. Medzinárodný tender na výber koncesionára sa začne v roku 2013, začatie výstavby je možné najskôr v roku 2014.

D4 sa musí začať stavať spoločne s R7 a tá sa musí dostať v Bratislave na Bajkalskú ulicu. Bolo by výhodné, keby úseky R7 a D4 cez PPP staval jeden dodávateľ. Sú tak úzko späté, že keby bol jeden dodávateľ, snáď by vedel najlepšie zabezpečiť stavebné práce.”

viewtopic.php?f=35&t=15618

zbytocne to komplikuju …

ked spoja D4 spolu s R7 do jedneho balika, tak to bude obrovsky moloch .. a navyse velmi komplikovane ,kedze na R7 od bajkalskej este nie je EIA, nevie sa co bude s pristavnym ..

dva oddelene baliky by boli lepsie .. lebo na megabalik zase budu len 1-2 konzorcia ..

Súhlasím, malo by to ísť aspoň na 2, keď už nie na 3 balíky. Tiež som zvedavý na tie parametre, keď už to bude PPP projekt, teda či sa D4 a R7 budú stavať aspoň s rezervou na 6 pruhov.

Nuž, ja nie som z Bratislavy a ani zo západu, takže to tam vôbec nepoznám… ale čo som tam pár krát bol, tak sa mi zdalo, že je tam áut dosť … :slight_smile:

…a preto si myslím, že taká vec ako okruh Bratislavy by sa ani len nemala začínať stavať v menšej šírke ako 3+3 pruhy. Škoda roboty. Dokonca by sa o tom nemalo ani len uvažovať… :slight_smile: Škoda námahy.

Už teraz sa Bratislavčania sťažujú na lievik 2+2 pruhov v meste… Potom (onedlho?), keď to bude treba rozširovať, bude celá tá parádička okolo toho stáť oveľa viac (peňazí, o náladách vodičov ani nehovorím), ako keby sa postavila poriadna diaľnica naraz… ak to bude vôbec možné. Inak povedané - raz už niekto podobnú chybu spravil … Chcete ju spraviť ešte raz?

Len si predstavte - na D4 bude určite kopec križovatiek, most cez Dunaj, … no hotovo … toto rozširovať by bolo veľmi veľmi nepríjemné … Alebo sa mýlim?

Ešte by som doplnil:

keďže sa hovorí aj o R7, tak hmm … to už neviem, naozaj… o tejto rýchlostnej ceste som donedávna viac-menej vôbec nepočul. Okruh to asi nebude, ale bude vychádzať niekde z centra, však? Takže … asi pôjde o podobnú situáciu, v akej je v súčasnosti D1… a z toho mi vychádza - tiež, jednoznačne minimálne 3+3 pruhy, inak sa ani netreba trápiť nejakým plánovaním. Tak to vnímam ja.

No a na tému R7 by som vám ešte chcel ako obyvateľ východného Slovenska povedať jednu vec. Berte to prosím, s veľkou rezervou: :slight_smile:

Každý kto ide z východu do Bratislavy cez Slovensko nakoniec skončí na D1. Tí čo idú cez Maďarsko skončia na D2, samozrejme. Ale nikomu ani len nenapadne, že existuje aj iný vstup do Bratislavy. Veľmi veľa ľudí dokonca nikdy v živote ani len nebolo niekde hlbšie na Podunajskej nížine. Prečo? Lebo tadiaľ žiadna cesta do Bratislavy nevedie. Koniec. :slight_smile: Viete, ja viem, že tam sú možno pekné cesty, ale … východniar sa nebude “trkotať” po “smiešnych” jednoprúdových cestách na Podunajskej nížine, aj keď ich tam určite máte dosť a sú možno aj kvalitné. Ale … aj východniar má také cesty. On keď ide na západ, chce ísť po diaľnici… alebo minimálne po rýchlostnej ceste (ale aj tam škrípe zubami, že čo je to za smiešna náhrada “diaľnice” :slight_smile: a hneď hľadá buldozéry, ktoré to budú opravovať :slight_smile: ). Preto mu ani nenapadne ísť okolo trasy budúcej R7. Radšej pôjde buď hornou rozkúskovanou diaľnicou (ak je zo severu) alebo pôjde po trase budúcej R2 (ak je z juhu a z východu - myslím tým naozajstného východu - od Košíc smerom na Michalovce a ešte ďalej) a potom vo Zvolene presedlá na R1 (zatiaľ ešte nie celkom hotovú, ale vieme, že už je to na spadnutie, no …) … takže tak. Tí, čo sa neboja maďarčiny idú aj cez Maďarsko, ja viem, ale … podľa mňa ich veľa nie je. No a teraz príde zlatý klinec …

Ak … by sa postavila nejaká významnejšia časť R7, tak by sa z východu (z Košíc napríklad) do Bratislavy chodilo jednoznačne najjednoduchšie trasou budúcej R2 a R7 … a pozor - dokonca bez toho, aby sa musela postaviť nejaká významnejšia časť R2. Južná cesta je totiž oveľa pohodlnejšia ako severná - je tam menej áut a je to kratšie. Naviac, úsek za Košicami smerom na Rožňavu je úplne super - rovná cesta, široké krajnice, málo dedín … parádička. Takže … R7 by mala aj takýto význam… celoslovenský, dá sa povedať :slight_smile: Myslím si, že potom by sa dosť nezanedbateľná časť dopravy smerom na Trnavu presunula na R7 (lebo … viete … veľa ľudí chodí na východ :slight_smile: ) Takže asi tak … Tým som chcel len podporiť význam R7, jej minimálne 3+3 pruhov aspoň v blízkosti Bratislavy, a povzbudiť všetkých kompetentných k tomu, aby ju čo najskôr postavili. Otvoria tým ďalší vstup do Bratislavy a odľahčia tie súčasné dva :slight_smile:

kam mam vlozit fotky s noveho useku D4

Podľa mňa by sa mal vytvoriť nový album v sekcii Fotogaléria pre tento úsek D4. Momentálne tam máme len album pre úsek hranica AT-MÚK Jarovce a tento novootvorený úsek je síce krátky a nachádza sa v blízkosti D2 a teda tam niekde do príslušnej témy by sa dali umiestniť nové fotky (tak ako to urobil Andrej naposledy, pridaním nových fotiek do albumu D2 Malacky-BA Lamačská cesta), ale myslím si, že predsa len ide o budúcu časť D4 a patrilo by sa to mať takto oddelené a presunúť tam aj tie Andrejove fotky, ak to je vôbec možné.

uz som vytvoril novy album

gallery/album.php?album_id=237

Vďaka aquila, za takú rýchlu “spätnú väzbu” :wink: .

omylom som pridal styri fotky dva krat do tohto albumu gallery/album.php?album_id=237 prosim o odstranenie

Som za 3. variant D4 - Ivánka pri Dunaji ,Stupava. Niet pochýb o tom, že je to najlogickejší, najkratší a najekonomickejší variant. Ostatnédva dopravu predĺžia a zhoršia životné prostredie mnohým satelitom , vystavaným na trase ostatných dvoch.
nerozumiem o čom sa tu toľko špekuluje.

Ak myslis variantu 3 z pôvodnej TŠ, tak ten je naopak najdlhsi a najmenej ekologicky.
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=2531

Predbezne sa ma stavat variant 7 (v uvedenej TS este nie je) s tunelom dlhym 10,5 km, zvazuje sa este, ci pôjde pod alebo nad uronou terenu v okoli Vajnor.

ako to tu s tymto vyzera?? Neviete niekto nieco? Zmenilo sa nieco za polroka?? :slight_smile:

automoto.sk/clanok/189194/nu … a-situacia

OT: Vsetky tlacove spravy a media prosim najprv skopirujte do monitoringu tlace, az nasledne v danej teme uvedte link na temu v monitoringu tlace. V poslednej dobe sa tu nejak rozmohol zvyk vkladat iba samotny link clanku (ktory casto po urcitom case zanikne).

viewtopic.php?f=35&t=18470

ta cena mi pripada docela vysoka, vedeli sme ze to nebude lacne, ale cena uz pomaly atakuje pokracovanie rakuskej S1, s tunelom popod dunaj a narodny park donauauen

kazdopadne nejako cim dalej tym viac mam dojem, ze D4 a najma R7 paradoxne v samotnej bratislave problem s dopravou este zhorsi

jedine riesenei by bolo, keby sa z D1 od pecne po MUK stara senecka vylucena kamionova doprava, ktora tam nema ciel / zdroj