Ej, na take veci by sa zabudat nemalo. To je velka nezodpovednost. A tiez nerozumiem tej 80ke.. ved je to plnoprofilova dialnica prepana a rychlost horsia ako na statnej jedničke
Pozri na dátum tej fotky, je to fotené ešte pred otvorením tunela, preto osemdesiatka a zákaz predchádzania. V diaľke tiež vidno výraznú žltú návesť, na ktorej je zákaz vjazdu a nápis “Tunel uzavretý”.
Áno, to je fotené 21/11 ešte pred otvorením. Značka koniec diaľnice tam má zmysel, takisto aj 80-ka… neplašte sa…
Mimochodom, cez víkend bola na estakáde 100-ka a v tuneli 80-ka.
Išiel som tadiaľ včera, a koniec diaľnice tam už nebol. Avšak tá 100-ka by sa hodila ešte pred odbočením na Žilinu, nakoľko ten výjazd je vlastne v ľavom tiahlom oblúku a ešte k tomu klinové odbočenie z priebežného jazdného pruhu. Je to tam dosť nebezpečné.
Ale ja som tam ten koniec diaľnice 1000 m videl aj v nedeľu nad ránom, keď bol tunel otvorený.
Takže tie nadbytočné značky odstránili včera.
Ja som tadiaľ išiel včera cca o 1400 hod. a nevidel som ich tam.
Jasné, odstránili ich včera predpoludním. Ja som tade išiel v noci okolo 01:00.
Inak tie písmenká na vozovke CA - CA - ZA sú veľmi často a veľmi blízko od seba a ešte k tomu sú aj mätúce. Radšej tam naozaj mohli dať šípky korešpondujúce so zvislými značkami, alebo radšej nič.
O 1630 som išiel späť a musím konštatovať, že vedenie dopravy vodorovnými čiarami na I/61 od Žiliny-Strážova po napojenie na D3 opäť nekorešponduje so zvislým a je to tam mätúce. Z I/61 je na D3 klinové odbočenie v 2 jazdných pruhoch, aby sa na vetve zredukovali pruhy logicky na 1 a vznikajú tam kolízne situácie.
Okolo 10:30 tam este boli takze niekedy medzi tym a 14:00. Cize Miro ma zrejme pravdu, zabudli…
Tak keď nájdeme ešte nejakého svedka, môžeme čas činu ďalej upresniť
Včera večer som v tuneli Považský Chlmec v smere na Kysuce predbiehal dve pomaly idúce autá. Hovorím si, čo si jazdu tunelom vychutnávajú? Potom som si uvedomil, že majú evidenčné čísla okresov Humenné a Svidník a bolo to jasné - nevšimli si, že majú odbočiť do Žiliny a rozmýšľali, kde sa to ocitli a ako z toho von.
Tak mi napadá otázka, koľko percent premávky na tomto úseku sú tí, čo zablúdili?
Skôr by som za chaotické označil značenie pri Brodne. Hlavne keď tadiaľ niekto ide prvý krát tak sa musí dobre zamyslieť kde chce vlastne ísť.
To bude podobne ako pri otvoreni R1 v BB. Tiez boli vsetci navyknuti ist stale rovno na Donovaly a zrazu ich smer rovno naviedol na Certovicu. Ani znacenie Poprad rovno a Martin doprava vsetkym vychodniarom, ktori tamad isli 1x, velmi nepomohlo.
O nejake dva, tri roky uz ale aj ti Humencania tym tunelom pojdu a nebudu musiet odbocit do Ziliny, pretoze v smere od Brodna pojdu do Ziliny uz len ti, ktori do Ziliny idu. Blava, Michalovce a Praha uz pojdu do tunela. To je len docasne. Potom uz natrvalo Povazsky Chlmec pre vsetok tranzit aj na vychod.
povazskyc chlmec nebude nikdy pre tranzit na vychod .. to je tranzit cisto sever - juh, na vychod tadial nikto nepojde, lebo sa bude musiet tocit az pri privadzaci KNM
dokonca ani nikto kto pojde do ziliny nepotrebuje tento usek.
Tranzit na vychod zo smeru Cadca. Nie z Bratislavy. To je jasne. Bavime sa tu o autach ktore isli do Humenneho z Kysuc, od Brodna.
Nie len teda tranzit cisto sever-juh ale aj sever-vychod.
Miro spominal auta z HE v tuneli smerom NA Kysuce.