D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

V diskusii k článku Dva úseky diaľnic pribudnú do konca roka som sa dočítal (neoverenú) informáciu, že otvárať sa má 2.12. :confused:

ja by som sa skor riadil tym terminom 15.12. co bol spomenuty v ramci uplatnovania dialnicnych znamiek ..

Aké sú kurzy stávkových kancelárií?

info zo stavby: miniszter Ersek majú v kalendári zapisanô naostriť si olló (nožnice po maď.) na 2.12. :wink:

NDS napísala na stránke že to bude 2.12. v sobotu

Takže platí termín, ktorý som vyštrachal včera :smiley:

Nebude sa zase žrebovať, kto tade prejde prvý?

Úsek D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno otvoria 2. decembra. Výstavba tohto 4,25 kilometra dlhého úseku sa začala v júni 2014, vodiči ušetria asi štyri minúty. (tasr)

ndsas.sk/press/spravy/usek- … motoristom

Doslova Žilinský tunel… tam idú verejné peniaze - do Žiliny.

4minuty? Nieco take by som ani nestavial… pokial by tobol pomerne lacny usek, tak v pohode, ale tento predrazeny paskvil? Keby sa vsetky tie vynalozene peniaze dali na rekonstrukcie jednotiek, tak tipujem, ze by to boli stovky minut, ktore by sa usetrili a nie 4 slovom: styri :unamused:

Jasne ze nie 4. Ak by si si dal pretek so mnou alebo s niekym tu od nas a ja pojdem predpisovo po dialnici a ty pojdes uprostred noci svižnou 60tkou po prazdnych cestach a bez semaforov a kolon cez mesto, tak budem v brodne o 4 minuty skor. Urobis tak cez den za plnej premavky a ja som v Cadci, kym ty v brodne. Takze nie, nie len 4 minuty.

Máte pravdu obaja. Ale úsek má 4prúdovu alternatívu. Čo už, bolo treba narýchlo čerpať fondy. Teda vlastne kysuckí ilumináti, by som aj zabudol.

Keby sa sudruhovia , ktori maju aj teraz v tej menovanej cadci skoro 50% podporu, nerozhodli pre tunel s menom pR1bina, alebo by pripravovali dolezite useky a nie nepodstatne na kysuciach a v ziline, tak tento usek a ni problem s najdrahsim usekom galaxie nemame

Ty žiješ v nejakej podivnej bubline, ktorá má s realitou málo veľmi spoločné. Smer ani zďaleka nestavia tam, kde by mal voličou, nebodaj kde by to bolo treba. Smer stavia tam, kde sú úseky pripravené. Keby nebola pripravená D1, ale R7 tak im je šuma fuk, že tam majú voličov SMK. Hlavne aby nevyzerali ako neshopáci, že nedokázali vyčerpať fondy určené na uctievané diaľnice. Toto je realita a aj Ersekove priority sa nesú v podobnom duchu… O úsekoch na juhu hovoril už Figeľ, len preto lebo boli v príprave ďaleko.

Keby prachy na tento úsek presunuli na pripravené projekty na TEN-T jedničkách (ich prestavby, obchvaty), tak majú peniaze násobný účinok. Ale čuduj sa svete nič takéto nebolo lebo sa na jedničky kašle.

to by sa ťažko jedným podpisom ukradli desiatky mil.

Nádhera. Načo staviať nejakú trápnu 2. rúru Horelice, načo staviať CA, Bukov - Oščadnica, Oščadnica - KNM a KNM - Brodno, keď sa môžeme vytešovať z ušetrenia (závratných) 4 minút. Už len rozmýšľam či je zbytočnejšie Skalité - Svrčinovec alebo toto.

tie 4 min tiez nechapem kde vzali, skoro kazdy den su kolony na vstupe do ZA z D3, lebo v Strazove je semafor, 4min su velmi optimisticky predpoklad, mozno v noci.. tento usek samo osebe riesi len cast dopravy smerom na PL, a budu ho zrejme casto odstavovat, hlavne som zvedavy na 16:00 +/- kazdy den ked je kolona do Radole

Neviem ci tie 4 min boli myslene ironicky, teda podotkol nejaky novinar ze to bola debylna stavba, alebo su v NDS totalne chory a chvalia sa ze ozaj usetrene 4 min. Na ich mieste by som nic o usetreni nepysal( a nie je to len na tom useku).