čo tam preboha robí ten Grotesk ?
No neviem, či pôjdem… dnes začali opravovať cestu na moste ponad železnicu pri zastávke Brodno, výsledkom sú hodinové kolóny na I/11 aj cez Vranie. To sa mi teda veľmi nechce absolvovať.
Nie je mozne, ved v sobotu tranzit nejazdi
Fotoreport z DOD od zilinskedialnice.sk :
zilinskedialnice.sk/dod-d3-zilina-brodno/
Mne sa podarilo ale veru bolo tam ľudí. Dala sa prejsť estakáda aj tunel v celej dĺžke (ľavý pás) a v pravej rúre v smere od BA boli prehliadky s výkladom po tretiu prepojku. V tuneli svietila na pdz max 100 km/h a na estakáde smer BA bola natvrdo 100 km/h. V opačnom smere na estakáde (smer do tunela) je pdz a dnes tam bola nastavená 80 km/h.
Ano. Dnesny DOD bolo pekne podujatie s mnozstvom akcii. Ci uz prehliadky v tuneloch, riadiacom stredisku, ci nieco z kultury, ludove skupiny atd. Zopar fotiek najdete aj na fb stranke: facebook.com/groups/1972336 … 358796490/
Inak podla info od ludi z riadiaceho strediska ta pevna 100vka nie je vobec pevna a bude sa menit… 100vka v tuneloch bude standardne.
To akože tie pevné dopravné značky na výjazde z tunela budú vymieňať?
Tiež som sa bol pozrieť, prešiel som si celú trasu pešo (veď takto sa tam už nikdy nedostanem) a podľa mňa stačí domaľovať VDZ na križovatkách Strážov a Brodno a môže sa jazdiť.
Kysucké Nové Mesto sa stalo diaľničným cieľom
Video z DOD:
youtu.be/GFUhF0R0iZM
Moj prispevok z DOD
pridal som fotky co som videl zatial ze z tej casti neboli a tak
este mam fotky z operatorskeho ale nie na fotaku tak tie potom o par dni pridam
Enjoy zaciatok tu: gallery/image_page.php?album_id=219&image_id=38170&sk=t&sd=d&st=0
V tuneli LED osvetlenie nie je pouzite. Aspon podla fotiek sa to tak javi. Nechapem preco ich stale nikde v tuneloch nedavaju.
Casom sa rychlost na estakade bude menit.

V tuneli LED osvetlenie nie je pouzite. Aspon podla fotiek sa to tak javi. Nechapem preco ich stale nikde v tuneloch nedavaju.
Led su v tomto tuneli pouzite iba na nudzovom osvetlenie a na vyznacenie prepojok. Hlavne osvetlenie tvoria sodikove vybojky.

Nie su, lebo tak bol robeny projekt… Vo Visnovom mozno tiez nebudu LED, ale Presov by uz mal mat LED.
na ze je to s velkym naskokom najdrahsi usek dialnice na slovensku tak je to este katastrofalnejsie ako katastrofa ..
mimo toze, tam budu mizerne intenzity, vytvori sa paradoxne bodova zavada, a teda tento usek moc nepomoze.
- su tam uplne zbytocne sialene vysoke protihlove steny na moste/estakade (asi aby nerusili ryby)
- v tuneloch nie je ani len LED kvoli usporam (ked si to porovna clovek s nedavnom otvorenymi usekmi rakuskych tunelov, alebo este lepsie tych talianskych na severe, kde to maju fakt namakane urobene s tymi ledkami, ze neosvetluju za horizont)
- docasne (citaj trvalo, sak zeleni z niecoho tiez musia zit) je cely usek v lepsom pripade 100kmh v horsom len 80 kmh .. cize menej ako jednicka ..
- vyvolane investicie sanacie svahu a docasnych mostov su na urovni serioznych obchvatov obci..
a to nas prosim pekne stalo 60 mio euro/km .. uzasne ..
p.s. napriek mojmu mrmlaniu,patri vdaka vsetkym za fotky/videa

Nie su, lebo tak bol robeny projekt… Vo Visnovom mozno tiez nebudu LED, ale Presov by uz mal mat LED.
Toto ma tiež prekvapilo, hlavne keď (aspoň sa mi zdá) v priečnych prepojeniach aj núdzových zálivoch bolo LED osvetlenie.

To akože tie pevné dopravné značky na výjazde z tunela budú vymieňať?
Nebol by to jediný prípad - aj keď nasledovný príklad je z jedničky a nie diaľnice. Na úseku I/59 DK-RK (trojpruh v stúpaní do sedla Brestová) na jednej zákrute každú zimu osádzajú 50km/h a v lete je tam 70km/h.
Ad grotesk: nechápem prečo pri tuneli je všade Grotesk, no portálové značenie na MÚK aj na estakáde používa Tern, rovnako premenlivá značka MPR v smere od Hričova na estakádu, viď napr. gallery/image_page.php?album_id=219&image_id=38168
slafko1, MAX787 a rempo nafotili takmer všetko, pár fotiek do fotogalérie predsa len večer pridám aj ja.