^^ EIA 2012 D3 Strazov - Brodno: “Diaľnica je v predmetnom úseku navrhnutá v šírkovom usporiadaní podľa kategórie D 24,5/80, tunel Považský Chlmec je navrhnutý s dvomi tunelovými rúrami, t.j. s jednosmernou premávkou v dvoch pruhoch kategórie 2T-8 s návrhovou rýchlosťou 80 km/hod.”
Teda tam bude na celom useku 100 km/h, v pripade zhorseneho pocasia/podmienok moze byt este menej.
Pokial viem slovenske zakony neumoznuju v tuneli vyssiu maximalnu rychlost ako navrhovu.
V tuneli povazsky chlmec je navrhova rychlost 80 km/h a teda aj maximalna rychlost v tuneli bude 80 km/h.
Tento tunel je pokial viem jediny z “novych” dvojrurovych tunelov kde bude 80-ka (vsade inde bude 100-ka).
Ak nemam pravdu (a je mozna nejaka vynimka), prosim opravte ma.
Z akeho dovodu v nom bude 80ka? Ma maly polomer zakruzovacich oblukov? Lebo ak hej, tak potom preco sa to vola dialnica, ked to nesplna parametre dialnice?
Ziaden zakon ani vyhlaska pojem “navrhova rychlost” nepozna ani nepouziva. Ide len o cisto technicky pojem, ktory nema bezprostredny priamy suvis s najvyssou dovolenou rychlostou.
V tuneli neviem videl som len začiatok/koniec úseku, keď som šiel okolo. Ale určite 80 aj tam. Podľa mňa to nebude trvalá rýchlosť, len na začiatok a hlavne zimu keď to ide ponad vodu v dosť malom polomere.
to sa zmeni podla mna to je vsetko len docasne neexistuje predsa a je maximalne nelogicke, aby na dialnici bola maximalka 80.. preboha to potom naco robili dialnicu ked tam je defacto rychlost totozna co na normalnej jednicke? podla mna to daju na 130 a v tuneli bude 100ka ,normalne ako byva na dialnici, zo zaciatku mozno par mesiacov daju tzv skusobnu prevadzku a potom to zvysia..
Co sa tyka osadzovania znaciek na Slovensku, tak som vysoko skepticky. Myslim, ze ak tam raz daju akukolvek (nezmyselnu) rychlost, tak to tam ostane naveky. A ak nieco zmenia, tak len smerom dole. Bodaj by som sa mylil - nechajme sa prekvapit.
Videopozvánka na DOD: facebook.com/pomoc.na.dialn … 589227612/
Otvorenie: November 2017
Neviem ako vám ale ostatné úseky na ktorých bol DOD boli už vtedy viac menej dokončené (Svrčinovec-Skalité) a tu mi príde že treba toho akosi dosť ešte porobiť…
Chcel som tam ist a pofotit to, ale nevyda mi to bohuzial.
Inak tie protihlukove steny - isiel som tade v pondelok a utorok a dokoncene to este nie je. Znacky ale uz su osadene, pod mostom, ako sa vychadza na dialnicu v Strazove je tusim novy asfalt. Mam dojem, ze kazdym dnom zrusia konecne tu 50-tku.
Asi aktualne foto s pozvanim na DOD: facebook.com/pomoc.na.dialn … =3&theater
minimalne vodorovne znacenie vyzera byt hotove, snad zajtra pofotite co najviac…aj ked na estakadu ludi asi nepustia, podobne ako pri D3 Svr-Skalite…