Dnes ráno som si všimol, že (zrejme od dnes) je na vetve križovatky Brodno v smere do Žiliny povolená rýchlosť 100 km/h. Tak to je teda naozaj úlet, keď to porovnám napr. s obmedzením na 80 km/h na diaľnici D1 v križovatke Púchov v smere do PB. Skúsil som tam tú stovku, ale podľa mňa je naozaj prehnaná.
Ale povinnosť je ist po dialnici a RC v extravilane aspon 80. To nie je odporucanie, ale povinnost, poznam niektorych, co boli skasirovani lebo po dialnici isli 70kou.
a zaujimave je, ze nechali aj ruseiace znacky na rychlost 70kmh, ktora je na tej odbocke na zilinu, cize sranda je, ze je tam 100km/h, a po par metroch je rusiaca znacka na rychlost.. a potom o asi po pol kilometri zase 70km/h v meste..
Ziaden. Len basnik tu chcel znizit rychlost, lebo sa mu oficialnych 130 zdalo privela a kedze zvykovo sa u nas zauzivalo, ze znizovat rychlost je vhodne iba o 20-30 km/h, tak tam drbli 100-ku. Problem solved.
Treba to citat cele, nielen zaciatok:
(4) Rýchlosť jazdy podľa odseku 1 sa nevzťahuje na vodiča motorového vozidla vchádzajúceho na diaľnicu, vychádzajúceho z diaľnice, pri súbežnej jazde a v iných prípadoch, ak je to potrebné z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Rýchlosť jazdy podľa odseku 1 sa nevzťahuje ani na vodiča motorového vozidla použitého pri vykonávaní činností spojených so správou a údržbou diaľnice, s odťahovaním vozidiel a činností spojených so záchranou života, zdravia a majetku a na vodičov kolóny vozidiel ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov a ozbrojených zborov.
tento tunel je jednosmerny v oboch rurach a kedze dvojrurove dialnicne/R-kove tunely maju u nas maximalku zasadne 100km/h ,neocakavam ze to bude inac ani tu ,horelica samozrejme ze 80 kedze ide o jednu ruru s obojsmernou prevadzkou..