D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Asi som blbý, ale neviem to nájsť. Nemôžeš sem prosím ťa dať link?

@Miro:
https://www.ndsas.sk/i-love-dialnica/dod-tunela-povazsky-chlmec

Mireceq, si ma predbehol. :slight_smile:

Ďakujem, ja som sa na to vážne nevedel preklikať z ich hlavnej stránky. Kde to majú schované?

Už to vidím zašité úplne vpravo dole na stránke. Takúto aktualitu by predsa mali mať úplne hore.

Dnes ráno som si všimol, že (zrejme od dnes) je na vetve križovatky Brodno v smere do Žiliny povolená rýchlosť 100 km/h. Tak to je teda naozaj úlet, keď to porovnám napr. s obmedzením na 80 km/h na diaľnici :exclamation: D1 v križovatke Púchov v smere do PB. Skúsil som tam tú stovku, ale podľa mňa je naozaj prehnaná.

Množstvo MÚK má na vetvách limit 130 km/k a nikto normálny tak toľko neide.

Najvyššia dovolená rýchlosť neznamená povinnosť ňou jazdiť.

Obaja máte pravdu, ale mne išlo o niečo iné: Aký zmysel majú značky, ktoré v danom mieste určujú prehnane vysokú MPR?

Ale povinnosť je ist po dialnici a RC v extravilane aspon 80. To nie je odporucanie, ale povinnost, poznam niektorych, co boli skasirovani lebo po dialnici isli 70kou.

medina, prečo??? vždy je nutné sa prispôsobiť svojím schopnostiam, stavu a povahe vozovky atď…žiadne (nekompromisné) aspoň 80.

a zaujimave je, ze nechali aj ruseiace znacky na rychlost 70kmh, ktora je na tej odbocke na zilinu, cize sranda je, ze je tam 100km/h, a po par metroch je rusiaca znacka na rychlost.. a potom o asi po pol kilometri zase 70km/h v meste..

Aká bude povolená rýchlosť v tuneli?

V tuneli by mala byť 100 km/h.

Ziaden. Len basnik tu chcel znizit rychlost, lebo sa mu oficialnych 130 zdalo privela a kedze zvykovo sa u nas zauzivalo, ze znizovat rychlost je vhodne iba o 20-30 km/h, tak tam drbli 100-ku. Problem solved.

Treba to citat cele, nielen zaciatok:
(4) Rýchlosť jazdy podľa odseku 1 sa nevzťahuje na vodiča motorového vozidla vchádzajúceho na diaľnicu, vychádzajúceho z diaľnice, pri súbežnej jazde a v iných prípadoch, ak je to potrebné z hľadiska bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky. Rýchlosť jazdy podľa odseku 1 sa nevzťahuje ani na vodiča motorového vozidla použitého pri vykonávaní činností spojených so správou a údržbou diaľnice, s odťahovaním vozidiel a činností spojených so záchranou života, zdravia a majetku a na vodičov kolóny vozidiel ozbrojených síl, ozbrojených bezpečnostných zborov a ozbrojených zborov.

uz je tam osadena tabula s rychlostou 80km/h, takisto aj v Horelici je 80tka

tento tunel je jednosmerny v oboch rurach a kedze dvojrurove dialnicne/R-kove tunely maju u nas maximalku zasadne 100km/h ,neocakavam ze to bude inac ani tu ,horelica samozrejme ze 80 kedze ide o jednu ruru s obojsmernou prevadzkou..

80 km/h tam bude dočasne a potom vždy v zimnom období

Kedy bola v tuneli Horelica naposledy 80 km/h? Mozno tak niekolko rokov dozadu.

Na celom useku bude a musi aj pochopitelne byt 130ka a v tuneli 100vka.. jedna sa o plny profil, nevidim dovod na nizsie cisla.