D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Nemalujte certa na stenu…

Otazka ohladne mosta ponad Hricovku nadrz, v akej vyske bude od hladiny? Rata tento usek so splavebnenym Vahu?

Trasa so 7km zachádzkou na kúsku prechádza po R1 :wink: Cesta popri Hrone je použiteľná, ale je na nej množstvo výtlkov. V tom úseku ani kúsok R1 nie je bez spoplatnenia.

Mimo R1 sa da ist len na BS, na ZH jedine obchadzkou cez Zeleznu Breznicu, ale sme OT.

facebook.com/permalink.php? … 1773500469

Rekonštrukcia cesty vo Vraní nie je iba v časti, bola postihnutá ťažkou dopravou. Takže keď si vezmeme ako rýchlo sa pristúpilo k rekonštrukcii tak je zrejmé, že to vybavil Choma ako súčasť “všimného”, za ktoré dostala úsek Eurovia.. Tá cesta sa zosúvala niekoľko rokov, kamiony po nej nejazdili, ale predsa to zvalili na dopravu zo stavby tunela :smiley:

Presné metre ti z hlavy nepoviem, ale áno, počíta sa s tým a estakáda bude na to prispôsobená.

Cez Vranie ale po začatí stavby tunela naozaj chodievali tatrovky a liazky… ciastocne to mohli aj oni poskodit…
avsak hlavne si vsimnite ako rozbili mozno 3 rocnu cestu co bola nanovo polozena medzi Vranim a Pov. Chlmcom…
Som zvedavy ci aj tu opravia …
A ano je iste ze ako to Fico povedal aj v tv že žilian ma vyhodu že má primátora ich strany… jasne ze keby bol opozicny Vranci by sa tak skoro opravy a noveho mosta nedockali …

inak ak po dokonceni stavby mosta zrusia docasny most vranie-brodno tak v r. 2017 sa ma uzavriet tranzitna doprava cez vranie …
zilinskyvecernik.sk/articles … -ju-nemozu
to bdue len sranda obce na sever od Vrania od Rudinky až po KNM budu mat zachadzku cez KNM…

nejde mi otvorit tu stranku, ako to chcu spravit? slepa ulica alebo zakaz prejazdu? dik

skus toto :
goo.gl/2NT2mj

Ma to byt obytna zona, cize prejst sa bude dat, ale ak ta chytia a nemas asi trvaly pobyt resp. auto pisane na obyvatela Vrania tak mas pokutu
resp. mozu tam dat zakaz vjazdu okrem dopr. obsluhe …

Kľudne nech si to uzavrú, ale dočasný most cez Kysucu by mohol zostať, kým sa začne stavať úsek Brodno - KNM, čo ešte pekných pár rokov potrvá. Niekde sa tu písalo, že začiatok výstavby je plánovaný na rok 2022.

inak je održku odbočovať v smere zo za do knm na most do vrania,
2prudovka sa zbieha do jedneho pruhu a potom je odbocovaci vlavo…
idem na 2prud v lavom , zaradim sa vpravo… a presuvam sa vlavo do odbocovacieho …
vcera si tak idem a nejaky kysučan si to ženie v lavom pruhu aj cez srafovane znacenie … ledva za mnou dobrzdil…

Ak to tu cita niekto kompetentny treba tam dat aspon stlpiky ktore donutia sa zaradit vpravo… kym tam niekoho neotoci do protismeru
resp ako je pod strecnom ked sa zuzuje cesta ten zlty obrubnik + tie metrove cervenobiele stlpiky… idealne aj s blikacmi …

A čo tak zrušiť ten šrafovaný ostrovček? Načo tam je? Aby sa to čo najviac upchávalo?

Ešte som si ten most nevyskúšal, ale chystám sa :wink: včera bola premávka v mieste toho zbiehania aj cez nadjazd nad železnicou plynulá, tak som išiel radšej rovno a za zákrutou už bola kolóna, ktorá sa občas zastavovala. Keby som toto vedel, tak to skúsim cez Rudinu.

Mimochodom, zíral som, ako je tá dočasná cesta luxusne urobená - zvodidlá, obrubníky - to nie je všase ani na trvalých cestách.

A ešte jeden postreh - smerové tabule sú až tesne pred križovatkou, kde by už mal byť odbočujúci vodič dávno zaradený do ľavého pruhu.

no ty si mi iny expert…
ak by tam to srafovane nebolo a siel by niekto v lavom pruhu teda obiehal by a zrazu niekto pred nim musi spomalit na 0 rychlost pretoze odhora vzdy nieco ide…
tak by ho s istotou trafil…
konci tam 4prudovka resp. 2 pruhy , preto to tam je… lebo sa dalej aj tak neda obiehat…

nebol si to ty kto ma tade chcel obiehat :smiley:

A v Rudine chytis vlak a si tam kde si bol :slight_smile:

ak by sa zrusilo srafovanie, mohla by sa tam dat takato znacka [album]31141[/album], najlepsie nielko krat (1000m, 500m, 200m) aj s oznacenim Vranie/Cadca(KNM)

original google street view :
goo.gl/maps/iQWGgiJsnq92

teraz to tam vyzera takto :

a ak ide auto ide odbocit do odbocovacieho pruhu najdu sa typkovia ktory obiehaju cez vysrafovanu cestu… cize sofer
odbocujuci vlavo musi riadne divat do spataku ci ho niekto neobieha v zakaze obiehania …
ak si ho nevsimne tak ho trafi a posunie do oproti iducicch aut

Nemám presné info, ale stalo sa už včera ráno medzi 6-7 hod. Dopravu tam riadili policajti a bolo tam odstavené nejaké nákladné auto, bližšie ale neviem.

Treba to tam naozaj označiť inak ako je teraz, chýbajú nejaké zábrany, stĺpiky, prahy, ako som už písal a ako to navrhuje aj jackdaws. Nerozumiem tomu, že zvislé dopr. značenie je použité normálne, čiže ako za bežného stavu - napr. modré značky s označením odbočky a nie žlté ako pri obchádzkach, ale vodorovné značenie je oranžové, ktoré sa dáva pri dočasnom riešení, obchádzke a pod. Je to zle viditeľné a práve tam to najviac vadí, že kopec ľudí chodí aj v ľavom odbočovacom pruhu v smere na KNM alebo aj cez to vyšráfované pásmo.

Nemáte niekto kontakt na dopravakov normalne by som im napisal …

S tými farbami sa tam dosť hrali… kým ten most stavali a odbočenie vľavo bolo povolené len pre vozidlá stavby, tak zníženie počtu jazdných pruhov bolo vyznačené ako trvalé, t.j. biele na modrom podklade a radenie do jazdných pruhov ako dočasné, t.j. čierne šípky na žltom podklade. Teraz je to naopak, zníženie počtu jazdných pruhov ako dočasné a radenie do jazdných pruhov ako trvalé :confused:

Včera som si cestu cez Rudinu zase nevyskúšal, na moje veľké prekvapenie bola cesta I/11 plynule prejazdná, síce pomalšie, okolo 60 km/h, ale plynule, bez zastavenia. Tak rýchlo som doma už dávno nebol :slight_smile: V takom prípade nemá zmysel ísť cez Rudinu, je tam to priecestie a oveľa horšia cesta.

Čo sa týka značenia, ja súhlasím s Tiborom. Včasné označenie radenia do jazdných pruhov by to vyriešilo. Ja cez to šrafovanie nejazdím (jackdaws, nebol som to ja :slight_smile: ), ale takých expertov tam vidím každú chvíľu. V pondelok na tej vyšrafovanej ploche stálo policajné auto s rozsvietenými majákmi a policajti sa tam ponevierali, vtedy cez to nikto neprešiel :wink: