youtube.com/watch?v=3QLY0ik8Za8
HD
youtube.com/v/3QLY0ik8Za8?v … &vq=hd1080
vcerajsie prace na stavbe … cca 12 robotnbikov z toho mozno 4 robili… az pri nahravani videa sa zapojili viacery
youtube.com/watch?v=3QLY0ik8Za8
HD
youtube.com/v/3QLY0ik8Za8?v … &vq=hd1080
vcerajsie prace na stavbe … cca 12 robotnbikov z toho mozno 4 robili… az pri nahravani videa sa zapojili viacery
neviete ako bude pripojená ta nová preložka 1/11na starú cestu od D3 pri zastávke Brodno?
tu mas komplet aktualne mapy … dopodrobna
enviroportal.sk/eia/dokument/150401
sa bude stavat novy most cez Kysucu? Pri Anite z krizovatky Stipec ci jak to tam je, naco bude dobra tato prelozka 1/11? To ked sa bude prerabat napojenie z mostov z tunelov na terajsiu 1/11? Snad nie, sak to by spomalilo tak dopravu, ze radsej budem zo Sneznice chodit cez Zastranie do Ziliny…
ja tam žiadne podrobné mapy nevidím a už vôbec tam nieje oblasť kysuckej brány, na ktorú som sa pýtal
Mawrick, tá tmavozelená je stará pôvodná verzia, tá sa nebude realizovať, bude sa stavať čo je svetlozelenou
Fajn, aspoň sa budú dať obchádzať poobedňajšie kolóny cez Rudinu
Aj tak je to ešte ďaleká budúcnosť, úsek Brodno - KNM sa má začať stavať najskôr v r. 2022. Dovtedy bude D3 Strážov - Brodno napojená na terajšiu štvorpruhovú I/11 pri Brodne a žiadna preložka I/11 poza Brodno nebude.
ano je to mapa po Brodno… zastavka Brodno , ktorú myslíš je mimo Brodna, paradoxne blizsie pri Rudinke, ale v katastri Brodna…
skusim pohladat ine …
Miro práveže nie, preložka 1/11 by sa mala stavať teraz v rámci úseku Strážov Brodno, rovnako aj úprava starej 4prúdovky na D3, malo by to byť v avizovaných zmenách projektu
no skvele, cesta do ZA bude trvat dlhsie raz tolko, nechapem stale, preco to neporiesili tak, zeby sa tunel potiahol az k Rudinke, stvorprudovka by ostala na prijazd do ZA a bolo by vymalovane… takto pojdeme okolo Brodnanky, potom okolo streky, ponad dialnicu, okolo Anity, popod dialnicu a az potom pokracovat do ZA, ciste kocurkovo..
Detailne si pozri plány kade má trasa viesť. Nevidím na tom nič hrozné, snáď je pochopiteľné, že D3 ma vyšiu prioritu a teda aj priamosť. Buď vôbec rád, že sa bude takáto preložka stavať niekde nemajú ani to…
[album]31106[/album]
preložka cesty I/11 je súčasťou až nasledujúcej časti D3 Žilina,Brodno-Kysucké Nové Mesto,teraz sa stavať nebude iba sa upraví zjazd na cestu I/11 a výjazd do tunela teda všetko čo je zelená farba na tom obrázku
Diskusia o zjazdnosti ciest pod VP tunela Považský Chlmec zatienila skutočnosť, že okrem južnej TR /august 2015/ je už prerazená aj severná TR, obe v úseku ZP - stredová jama. Takže z celkovej dĺžky tunelových rúr 2x cca2200 m je potreba vyraziť už “len” spolu 1300 m tunela v oboch rúrach zo stredu smerom k VP tunela. Teda nečudo, že strelmajstri postupne odchádzajú resp. sa tlačia k VP, ak je taká možnosť. Viď Žilinské dialnice správička+foto k 2. okt. 2015
Citujem:
“V TUNELI POVAŽSKÝ CHLMEC (Daniela) prerazili druhú tunelovú rúru.
Stavbárom na D3 sa podarilo preraziť aj druhú z tunelových rúr. Samozrejme ide , len o “polovičné” prerazenie tunela a to do otvorenej stredovej časti tunela (viď. foto). Od zahájenia razenia, ktoré začalo 2/2015 až do teraz bolo vyrazené 3100m. Momentálne prebieha razenie zo stredovej časti smerom na východný portál (Vranie) a ešte koncom tohto týždňa bude zahájené razenie z východného portálu smerom na strednú časť. Stavbárom ostáva ešte približne 1300m ku konečnému prerazeniu.
Gratulujeme firme HOCHTIEF CZ.
zilinskedialnice.sk/v-tuneli-dan … at-pokrok/”
akoze niekde nemaju ani to? musi vzdy existovat subezna cesta k dialnici… akurat tu ju nemali moc kade viest.. ak by chceli dalo sa len pravym brehom Kysuce, ale to by museli zrovnat futbalove ihrisko a to by asi nepreslo… takto budu mat v Brodne dva hurhaje, jeden pojde od dialnice (aj ked urco budu protihlukove) a druhy z prelozky 1/11… lebo aj ked vacsina tranzitu pojde cez D3, tak veskera autobusova doprava, osobna (z dedin, KNM atd) sa bude trepat po prelozke..
rempo: presne tak som to myslel, že sa urobí napojenie štvorprúdovky od Žiliny na D3 (križovaka Brodno), ale preložka poza Brodno sa bude robiť až spolu s úsekom Brodno - KNM. Ale možno sa mýlim.
Maverick81: Musí ako musí… napríklad z Hronskej Dúbravy do Budče sa nedostaneš bez toho, aby si vošiel na R1 v križovatke Hronská Breznica. Je to pár metrov, policajti to asi tolerujú, ale zákon porušíš, ak nemáš diaľničnú nálepku.
cesta z Budče do Hronskej Breznice má “súbežnú” cestu ide o to že je to zachádzka 7km … a napríklad z HB do Budče sa dá ísť aj druhou cestou popri Ostrolúckej to je už s minimálnou zachádzkou … a neviem ako to je teraz avšak tento výjazd bol označený ako RC bez spoplatnenia až za zjazdom na B.štiavnicu bola značka so spoplatnením
tak dnes som prvy krat presiel smer zo Ziliny do Vrania cez novy most…
davat prednost kamionom valiacim od KNM je teda o drzku…
Presne takýto pocit som tam mal aj ja. Je to úzke, od KNM si to všetci šinú ako keby sa nechumelilo, zlý pocit aj z áut, čo idú od ZA a obiehajú sprava.
Nechcem maľovať čerta na stenu, ale už som to tu niekde na fóre písal. Celé je to ušité horúcou ihlou a smrdí to stretmi s tragickými následkami, hlavne vo večerných a ranných hodinách a cez víkendy. Darmo je tam obmedzenie rýchlosti, autá v smere od KNM budú poväčšine valiť dole tým kopcom ako aj doteraz. Je to úsek, kde je každý nervózny už pomaly od Svrčinovca z tej hustoty premávky a čaká len na rozšírenie pruhov, aby na tom kúsku pred ZA obehol aspoň pár áut. Obiehacie manévre sa začínajú ešte pred tým rozšírením práve v mieste odbočovania na most. Takisto pripájanie od Vrania v smere na ZA nie je šťastne vyriešené. Treba sa tam pripojiť na hlavnú cestu z nulovej rýchlosti a kopec vodičov bude ťažko odhadovať, či sa niekto od KNM valí dole tým kopcom 50-tkou alebo 100-kou. Uvidíme, či ešte pribudne aj nejaké iné viditeľnejšie značenie, nejaké prahy, zábrany, navádzanie do pruhov…
Ale možno je to len zlý pocit preto, lebo je to nové a postupne si na to všetci zvyknú a nič zlé sa tam nestane. Dúfajme.
nie je otazka ci sa stane nehoda , ale ci skor ci neskor… ak tam trafi niekoho kamion valiaci sa od knm … budu mrtvy …
50 tam nikto nedodrziava …