D3 Žilina, Strážov - Žilina, Brodno

Začali sa zemné práce v priestore križovatky Brodno, sťahovala sa ornica pri Anite. Tiež aj dočasný most bol zmontovaný asi z 3/4.

Čaute čaute, kedy má byť prerazený tunel Považský Chlmec. Že vraj bude spolu s tunelom Žilina prerazený vo veľmi spoločných približných termínoch. Je ešte reálne, že by bol prerazený tento rok? Razia z ôsmich vstupov.. tak neviem no.

v 6 vstupoch sa razi, od brodna sa nerazi este ani jedna rura

Nie náhodou v 4? Však jednú rúru už prerazili od Strážova do stredovej jamy…

Strazov 10.10.

youtube.com/watch?v=sUlOSMitu-Y

Situacia na I/11 - docasny most pre Vranie

youtube.com/watch?v=MiKUYhYGtgA

vcera asfaltovali napojenie mosta na 1/11, na druhej strane to vyzera, ze bude to este trvat, aj ked mi nieje uplne jasny zmysel tych rur na druhej strane, most je dostvysoko, aky to ma vyznam? Zeby tymi podperami co betonovali zuzili prietok?

Včera som videl pri východnom portalu vrtačku asi robili mikro pilotovi dažnik

Yurri vdaka za interne fotky!

v pondelok 19.10. som si vsimol, ze asi zacali razit JTR z vychodneho portalu

Tiež som si to všimol

Dôležité bude, kde vyvážajú vyťaženú horninu. Snáď nie kdesi na depóniu pri stredovej jame? Konzorcium sa celkovo s prácou neokúňa - Hochtiefáci v tuneli aj chlapi z Eurovie na mostoch.
Zaujímavé, Hochtiefáci začali raziť na tuneli na VP južnú TR až potom, čo im Euroviáci postavili kus z pravého mosta /podľa Počiatka z BA/ nad Kysucou, nasledujúceho po J TR. Ten cíp mosta určite tunelárom neslúži len na fajčiarsky kútik. Chcelo by to foto.

Mostovka ešte nie je dokončená až v portálu, dnes sa len betonovalo. Celý čas sa čakalo na dokončenie mostných opôr pred portálom aby sa zaistil aspoň aký taký kúsok miesta. Dočasnú deponiu si zriadili v priestore MUK Brodno pri Anite.

Z obrázkov už skôr pridaných v Skyscrapercity mi utkvel hlavne snímok z estakády nad priehradou - dokončené zárodky mostovky /psie búdy/ na jednej dvojici “centrálnych pilónov” nad budúcou plavebnou dráhou na priehrade skyscrapercity.com/showpost. … count=1092 . Poznamenávam, že spolu budú 3 ks dvojíc, rozrobené sú 2 ks dvojice od tunela.

Ako budú vyvážať materiál z východného portálu? Možno nejaký malý bagrík (vytiahnutý na priportálový most most žeriavom) to bude v malom vyvážať z rúry a sypať priamo dolu z mosta do pristavených nákladiakov? Alebo nejak inak?

nakladne vozidla maju pristup k portalu po spevnenej ceste

a to dokonca na obidve strany
https://www.facebook.com/zilisnkedialnice/photos/pcb.412003158998507/412002458998577/?type=3&theater
takže môžu zaviesť jednosmernú prevádzku, z jednej strany budú prichádzať prázdne autá a druhou vychádzať naložené

ten pilier mosta je na takom ostrovčeku, ktorý pri vysokých prietokoch zatopía pri nízkych sa spojí s brehom, tak tam dali pre istotu rúry
https://www.facebook.com/zilisnkedialnice/photos/pcb.423494094516080/423492494516240/?type=3&theater

otvorenie mostu Vranie-Brodno bude v pondelok 26.10.2015

dnes tam už dali asfalt, prvu vrstvu

enviroportal.sk/eia/dokument/150401

komplet D3 pri Brodne … Zaujimave