D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto

Víťaz už si zháňa subky medzi veľkými stavebnými firmami a v konečnom dôsledku to bude aj tak robiť niekto iný, len konečná “pečiatka” bude od víťaza.

4 lajkov

takze dopravstav+strabag+eurovia uz naisto “utreli pysky”? to by bola skoda.to zoskupenie vyzeralo najlepsie jednoznacne.aj cena podobna.s tymi prvymi bude velke problemy to vam uz dopredu hovorim ak im to nahodou daju..pripravte sa na druhy cebrat

1 lajk

traveller, ty si dokonaly analytik a vizionár :slightly_smiling_face:

5 lajky

presne takúto prudkointeligentnú odpoveď som čakal.

4 lajkov

a teraz niečo aj k téme (moderátori majú dovolenku?), skúsim ja :slight_smile: to mám len taký pocit, alebo naozaj tieto 3 kysucké VO-čka zbehli nejako rýchlo na slovenské pomery? Tento úsek konkrétne len 9 mesiacov, ak dobre počítam..

4 lajkov

Uz zakreslene v OSM

6 lajky

Dnes sa začalo s odlesňovaním od Oškerdy

4 lajkov

11 lajky

Čo sa týka likvidácie drevnej hmoty, tak to vyzerá na brutálne tempo. Uvidíme ako to bude so stavbou.

zrejme drevnú hmotu musia odstrániť pokiaľ nazačne vegetačné obdobie, a nepriletia vtáky a nezobudia sa žaby. Tak ich nič neženie. Prv musia spraviť stavebvnú prípravu a to sa nedá spraviť za dva týždne.

Vegetačné obdobie je časť roka, kedy rastliny aktívne rastú a vyvíjajú sa (zvyčajne jar a leto), zatiaľ čo vegetačné obdobie pokoja (od 1. októbra do 28. februára) je čas, kedy sa stromy a kríky nesmú rúbať bez povolenia, aby sa minimalizoval dopad na ekosystém, keďže sú bez listov a vtáky nemajú hniezda. Pre poľnohospodárstvo je to doba od výsevu do zberu úrody, ktorá sa líši podľa druhu rastliny.

1 lajk

Odstránenie stromov a príprava trasy nemá nič spoločne so stavbou samotnou , robí to externá firma , a áno musí sa to robiť v čase vegetačneho pokoja , teda v zime ,Stavať sa bude podľa toho ako budú peniaze , kľudne aj o desať rokov :slightly_smiling_face:

1 lajk

asi tak, pri kraľovanoch sa to tiež odlesnil, celý povrchový variant, a nič sa nestavalo. Aspoň si niekto zarobil, a bola štiepka :grinning_face: dodnes su tám škody a zosuvy.

1 lajk

Nejako som sa naucil, ze na Slovensku mozeme povazovat dialnicu za hotovu az ked sa po nej povozi plebs.

1 lajk

podľa toho ako budú peniaze? asi zjavne nevies ze toto ide z eurofondov teda posledne 3 chybajuce useky D3 na ktore boli vyhradene este z posledneho zuctovacieho obdobia takze prachy uz davno su.. takze neviem o com tu melies.. ze o 10r lol do 2030 to bude aj odovzdane a bude sa jazdit pokial nedojde k nejakym vaznejsim komplikaciam pocas vystavby

5 lajky

12 lajky

11 lajky

11 lajky

12 lajky

13 lajky