D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto

Dlzka tohoto dialniceho useku je 9,7 km. Stavebne prace by sa mali zacat v r. 2008, usek by sa mal otvorit v r. 2011 a celkove ukoncenie prac by malo byt v r. 2012.

Na useku je naplanovany presypany tunel Kysuca v celkovej dlzke 584 m.

Viac info k tomuto useku: ndsas.sk/index/index.php?ids … =0&prm2=45

Bratislavská spoločnosť Geoconsult, s.r.o. vypracuje tri dokumentácie pre stavbu diaľničného úseku D3 Brodno - Kysucké Nové Mesto.

dialnice.info/viewtopic.php?t=2921

Prevzaté zo stránky: zilina.sk/index.php?page=uka … avodajstvo

(pozn.Andrej → upravené → odkaz na Monitornig tlace)

pridal som podrobnu ortofotomapu

dialnice.info/album_page.php?pic_id=1351

plne rozlisenie (pozor ma asi 3,2 MB):

dialnice.info/images/big/brodno_knm.jpg

vdaka patri “certaine someone” :sunglasses:

Úsek sa bude stavať najprv na 1/2 profil, dátum dokončenia je rok 2012.

Na KNM stavať na polprofil je podľa mňa nezmysel , tam sú už frekvencie nad 20.000/24 odín, alebo sa k tejto hranici blížia.

Nejde o nezmysel, ide o neisté finančné krytie. Rozostavať plný profil a stavať ho 10 rokov je nezmyslom. :bulb:

Také mi připadá, že by bylo lepší postavit 1. polovinu (Brodno - MÚK KNM jih), než 1/2 profil.

Lepší je súvislý 1/2 profil s možnosťou dostavby na plný profil - zemné práce, inžinierske siete a mosty nad diaľnicou.

Ja všeobecne považujem súvislú D3 na 1/2 profil za oveľa lepšiu ako plný profil do polovice. :bulb:

Proč nepoužít peníze z EU nebo úvěry a stavět rovnou plný profil?

Pretože nemá plný profil kdekoľvek na D3 podľa mňa vyšší význam než plný profil na D1 alebo R1 a tu je nedostatok financií tiež. :bulb:

na tomto useku ma vyznam aj plny profil …

Tak si polozme otazku: Ma vacsi vyznam stavat plny profil tam
a) kde je intenzita dopravy 1-5 tisic vozidial za den
alebo
b) kde je intenzita dopravy 16-18 tisic vozidial za den?

Jak jsem naznačil výše, když jsou finanční prostředky omezené, bylo by podle mého lepší zkapacitnit čtyřpruhem úsek ZA - KNM, než stavět paralelní dvoupruh k I/11, která mezi KNM a obchvatem Čadce snad není až tak špatná. :question:

Keďže NDS má už zoznam stavieb so začiatkom realizácie v tomto roku, vychádza to tak, že rok 2008 by mal byť takmer rekordný, čo sa týka začatia výstavby, D3 Svčinovec-Skalité, D3 Žilina- Kysucké Nové mesto, D1 Jánovce-Jablonov, D1 Hubová-Ivachnová, D1 Višńové-Lietavská Lúčka, …

len uvidime aka bude realita, ja som v tomto docela skepticky ..

mno ak chce robert dodrzat tych 100km na D1 do 2010, tak toho este bude musiet byt dost viac nie?

do tych 100km rata aj rychlostne komunikacie, vacsinou na trase NR - ZH

… teda 100 km nema byt len na D1 …

moze byt, ale sirili sa aj reci, ze to bude 100km len na D1…comu osobne neverim, ale rad sa necham prekvapkat :slight_smile:

k tym 100km dialnic, k dnesnemu dnu uz ma spneny plan na 42% t.j. pol roka aj nejake drobne od vyhlasenia… cize veget …

a ked to budu pocitat tak, ze zarnovicu si zapocitali 2x5,5km alebo matejovce - janovse tiez 2x10km tak to maju urobene v roku 2008 :slight_smile: