D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto

k tym 100km dialnic, k dnesnemu dnu uz ma spneny plan na 42% t.j. pol roka aj nejake drobne od vyhlasenia… cize veget …

a ked to budu pocitat tak, ze zarnovicu si zapocitali 2x5,5km alebo matejovce - janovse tiez 2x10km tak to maju urobene v roku 2008 :slight_smile:

Veru tak, počítať si Matejovce - Jánovce ako nový úsek je dosť … no poviem to “zaujímavé”…

Nebude rekordný, bude výraznejší ako “hluché” obdobie v r. 2006-2007.

Keď vyjde len 1/2, bude to úspech, lebo ide o finančne náročné stavby.

Pôvodne sa povedalo 100 km na diaľničnej sieti, to je myslím aj v programovom vyhlásení vlády. Neskôr to Vážny upresnil na 100 km na D1, to je ale nereálne a celkovo to zostalo na pásme 80-90 km diaľnic a 25-40 km rýchlostných ciest.

Nebude sa to tak počítať a ak ano, bude potom viac ako 100 km.

Úsek D3 Žilina-Strážov (západ) - Žilina-Brodno (sever) sa pripravuje na začatie výstavby v roku 2008 na plný profil.

Nato, že je to jeden z najťažších úsekov na D3 je to zaujímavá informácia. Možno sa skôr mohli stavať severnejšie úseky, ale aspoň sa bude stavať. A kvitujem plný profil, na polprofil by už u nás dialnice stavať nemali.

Zaujímalo by ma, koľko dopravy sa tam presunie. Ale Žiline odľahne, tie kamióny Na Ostravsko a Sliezsko plus osobná doprava.

ako som uz pisal v teme o tunely pod povazsky chlmec, tak usek brodno - knm - cadca na plny profil by bol podstatne uzitocnejsi …

lebo estakada a ani privadzac brodno az tak brutalne pretazene nie su …

To je pravda, aj keď sa to časom môže zmeniť. Zrejme tu ide aj o pripravenosť úseku.

to si tiez nemyslim, ze by to bolo o moc viac pripravene …

Presne tak ide hlavne o pripravenosť úseku (minimálne požiadavky na výkupy pozemkov), aby sa nestrácal čas a ani peniaze…

A malo by sa súčasne stavať aj D3 ZA-Brodno - KNM

Tiez na plny profil??

Áno, tiež na plný profil s hĺbeným tunelom Kysuca.

To znie dobre :wink:

Urýchlenie výstavby D3 do CA je súčasťou kompenzácie pre KIA za nedostavanie D1 - tak isto by sa mala urýchľovať výstavba ZA - RK dôvod ten istý

Čo je vlastne dobre :sunglasses: .

ZA-RK sa neurýchľuje kvôli KIA.

Ale ano, presnejšie úsek D1 Hričovské Podhradie - Turany

A ja predsa trvám na tom, že nie. :wink:

KIA naliehala na zlepšenie dopravného ťahu BA-ZA a na čo najrýchlejšom postupe pri úseku cez PB, do ďalšej diaľničnej politiky sa nemiešala, pretože sa očakáva, že bude chcieť neskôr spolu s českou pobočkou zatlačiť na nové česko-slovenské prepojenie, čo by bolo viac logické ako prepájanie ZA s CA a ZA s RK. Na prepojenie ZA a RK tlačil istým spôsobom skôr VW a ten podobne tlačil aj na urýchlené dostavanie diaľnice v Rakúsku. A o tomto ma nepresvedčíš johhan.

To že VW je dávno známe - potrebujú rozšíriť fabriku v MT a bez dialnice to robiť nebudú. A KIA tiež potrebuje dialnicu do MT lebo tam má isté záujmy - a v podstate dialnicu do CA už maju sľúbenú a začína sa aj realne robiť.