D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto

Neuveriteľne presné informácie, a, hehe, začiatok realizácie 0000-00-00 a pod tým začiatok realizácie 2008

aj toto je zaujímavé:

Tak to máš 1 hneď pod 4, je to preklep, má byť 4,80+0,15=4,95

Pochopil som, že je to preklep, ale keby to po sebe čítali, tak by na to museli prísť. Sú to fušeri.

To je pravda.

NDS v tomto fušer nie je. :arrow_right:

NDS je fušer v tom, že viac nekontroluje toho, kto sa im o stránku stará z hľadiska obsahu. :smiley:

nemáte nové info o tomto úseku? vyzerá to byť všetko mrtve okolo KNM

Geoconsult ho má už v referenciach uvedený, rok zhotovenia 2005-2008, DSZ, DÚR, DSP, DP, DRS. Dokumentácia pre stavebné povolenie je teda pravdepodobne spracovaná, na rok by SP mohlo byť. Tu je linka spolu s vizualizáciami úseku: :arrow_right:
http://www.geoconsult.sk/index.php?page=referencie-dialnica-d3-zilina-kysucke-nove-mesto.

Výstavba by sa podľa vládneho materiálu mala začať v roku 2011.

díky za info, aj ked ten rok ukončenia 2014 ma nepotešil, bohvie kedy to bude hotové naozaj

Súhlas, 2014 je neskoro, uvidíme, ako pôjdu intenzity, zatiaľ to nevyzerá tak, že by stagnovali,alebo sa znižovali :slight_smile:. Mohol by sa aspoň začať Svrčinovec-Skalité, nehovoriac už odovzdaní prakticky hotového 3km úseku Skalité.

ja si zase myslim, ze tento usek az tak hrozne kriticky nie je .. skor dokoncit obchvat cadce a aspon na polprofil R5 ..

Osobne by boli moje priority na D3, mimo otvorenia Skalitého, Svrčinovec-Skalité a Čadca Bukov - Svrčinovec. R5 by sa mala dostavať zároveň s dokončením obchvatom Čadce.
Máš pravdu, logicky je úsek od Svrčinovca viac frekventovaný, tam sa totiž spája, resp. rozdeľuje premávka z a do ČR a PR. Svrčinovec-Skalité po ukonční ale môže vziať kamiónovú dopravu smerom na Poľsko. Zatiaľ máme s Poľskom pre kamióny dva hraničné prechody, Skalité by bolo tretím.

No, já bych jako prioritu viděl první úsek na D3 za ZA a Čadca - Svrčinovec. To přiláká dopravu pro stavbu ostatních.

pre mňa ten úsek hrozne kritický je, z čisto sebeckého dôvodu :wink: , páč tu bývam a cesta ZA-KNM je nepekne upchatá. škoda, minulý rok som čítal, že sa má stavať táto časť už tento rok a vždy sa to len odkladá. dalšie roky budú iba výpadky v rozpočte, takže pochybujem, že sa vôbec niečo začne..

branco: vsak prave.. toto je v principe velmi pohodova cesta.. ano je tam vyssia intenzita, ale zase take katastrofalne to nie je .. po horelici je to horsie .. a ked bude S69 tak budiz potiahnut to aj na polsko ..

problem je, ze zdrojov mame setsakramensky malo a miest nam hori vela ..

preto si myslis, ze tento usek je druhy najmenej priority na celej D3, este menej prioritny je ZA strazov - brodno.. ten by som ani nezacinal pokial D1 a R1/R2 nebudu kompletne…

Delegácia mesta KNM u ministra dopravy pôšt a komunikácií
-diaľničný privádzač až do priemyselného parku

dialnice.info/viewtopic.php?t=11489

ndsas.sk/stavby-2009/12949s
NDS-ka planuje zacat vystavbu v 11/2009 … nemame kam davat peniaze ako na D3 aj ked politici vyhlasuju ze pririta je D1 a R1?! Tento cca 10 km usek ma stat asi 12,5 mld Sk (bez DPH) v cenovej urovni 2006.

Niekde sa tie eurofondy naliať musia, keď sa nečerpajú a zas minúť do 2013 cca. 50 mld. SKK na diaľnice a rýchlostné cesty nie je také ľahké, ako sa zdá. Navyše, mimo D1 a R1 je v najlepšej pripravenosti D3 a R2.

netreba ich minut do 2013, to nikto neprikazuje, na mengusovce-janovce ich minaju este aj tento rok, a to su fondy 2004-2006. svidnik dokonca ani nezacali do 2006 a tiez to ide zo starych fondov.

na D1 je min. obchvat PO, jablonov-beharovce, ktore nie su v PPP, a musia ratat ze zrejme neprejde cele PPP.

netreba ich minúť - ale prečo ich neminúť ?