tak vsak mozete sa vytesovat z uzasneho obchvatu ziliny strazov - brodno a tam sa prevazat alebo si urobit vylet na prazdnu cestu do polskych hajov na useku skalite - svrcinovec. moznosti mate na kysuciach viac
to už je riadne svinstvo
Ten usek nikto z nas nechcel, ktosi hore potreboval minut eurofondy a tieto useky (asi hlavne preto ze idu mimo intravilan) boli ako jedine ready tak ich postavili. Strazov brodno nie je usek pre kysucanov, to je usek pre zilinu, dobre to vies ale prezentujes to presne naopak. Ked sa to otvori, tak to bude na kysuciach este horsie ako doteraz.
Toto je jednoducho zbytočné opakovať, žije vo vlastnej alternatívnej bubline, pričom nikto iný nemá pravdu len on. Som rád, že viacerí konečne vidia čo je zač.
To neznamená ,že nemôžeš protestovať proti jeho stavbe, resp. za výstavbu iného úseku (a tým zrovna nemyslím úseku na D3)
Iny sa stavat nemohol lebo nebol iny pripraveny.
Mi chceš tvrdiť ,že z celej diaľničnej siete SR nebol žiaden iný úsek pripravený? Ale noták.
[/b]
Neviem, či niekto z vás chodí na slávnostné poklepávačky základných kameňov diaľnic. Pretože keď prišiel Počiatek poklepať základný kameň D3 Svrčinovec - Skalité, tak všetkým sľuboval, že zvyšná časť D3 je taktiež vo fáze intenzívnej prípravy a bude čoskoro smerovaná k výstavbe. Preto nikto neprotestoval ani proti výstavbe D3 Svrčinovec - Skalité, ani potom pri poklepávačke D3 Strážov - Brodno. Jednoducho verili dobrosrdečným slovám predstaviteľov moci, že aj ostatné úseky sú čoskoro na programe. A len blázon si dovolí obviňovať obyvateľov za to, že neprotestujú proti zahájeniu výstavby akéhokoľvek úseku diaľnice.
Áno presne tak, všetko čo bolo v tej dobe pripravené išlo do výstavby. V prípade Skalitého sa dokonca priplácalo za rýchlu výstavbu aby sa stihli fondy a aj tak sa otváralo o pol roka neskôr.
V prípade Strážova sa úsek vytiahol zo šuflíka, keďže predchádzajúca súťaž bola zrušená (vtedy bol úsek lacnejší úsek o 100mil. €)
Ďalšie súťaže boli vyhlásené až ku koncu Počiatkovej vlády a tiež vieme ako dopadli.
BoroZA: na to kto co povedal by som sa vobec nespoliehal… bol som na otvoreni R4 (Ke) a s pokracovanim R2 Saca–Olsany sa malo zacat hned o rok (sutazit)… a ako dumem tak dunem asi mysleli 2r prestupneho obdobia(+8)… pretoze kazdy rok hovoria uz tento rok, hned na jar buduceho roka atd… staci si prejst archiv R2(obchvat Ke), Mytna- Lovinobana..
To uz je taky ten folklor nik vam neda viac ako vam ja dokazem slubit..

Áno presne tak, všetko čo bolo v tej dobe pripravené išlo do výstavby. V prípade Skalitého sa dokonca priplácalo za rýchlu výstavbu aby sa stihli fondy a aj tak sa otváralo o pol roka neskôr.
V prípade Strážova sa úsek vytiahol zo šuflíka, keďže predchádzajúca súťaž bola zrušená (vtedy bol úsek lacnejší úsek o 100mil. €)
Ďalšie súťaže boli vyhlásené až ku koncu Počiatkovej vlády a tiež vieme ako dopadli.
ale presne o tom hovorim, kysucania sa k tomu vyraznou mierou zadili, lebo podporuju a volia ludia, ktori rozkradaju republiku. KNM mal smer cez 40% , cadca cez 50% ..
nominanti zo ziliny/kysuc od miestnej samospravy cez okresne urady az po riaditelov SSC/NDS, ministrov prispelo k tomuto marazmu.
ironiou je, keby nebolo tych necelych 2 rokov pravicovej vlady, tak sa ani nemozu stavat tieto superdrahe a superzbytocne useky, len na zrusenom prvom a tretom baliku PPP sa usetrilo cez 2 miliardy len na stavebnych nakladoch. nehovoriac o hrozbe splacanie 700 mio euro za tieto PPP projekty.
nominanti za tolko oblubeny smer/SNS sa odklonili od praxe transparentnych tendrov a navyse vdaka neschopnosti reflektujuc ich volicov vytiahli useky najviac zbytocne, lebo na tie skutocne potrebne sa ficova vlada (milacik to kysuc a pozilinia) dali do tendrov.
o rozhodnutiach, ze 130 mio euro sa kazdy rok spali za R1 ej aj skoda hovorit. investicne naklady cez pol miliardy euro za 46 km dialnic (teda to co 15 km cesty v lesoch s 2 tisic intenzitami na kysuciach) zaplatime 4 miliardy a paradoxne aj tato zlodejina este vychadza vyhodnejsie D3, co je chore.
a pripravenost usekov je tiez len taka melodrama, posledny problem presunut peniaze na ine radovo dolezitejsie veci. keby sa tieto dva useky dialnic nestavali a obnovil by sa vozidlovy park zeleznic VHD/MHD, tak to ma radovo lepsi prinos. lebo takto sa vyplieskalo tri stvrte miliardy euro na kysuce bez akehoklvek hmatatelneho efektu.
presne, aj keby neboli pripravene ine dialnice tak su zeleznice, hromadna doprava a keby to stale nestacilo tak su ine operacne programy kde boli prostriedky vycerpane velmi rychlo. a nemyslim socialne veci.
Zase politické bláboly… Veď sa zamyslilte - prečo by mali kysuckí voliči Smeru za niečo zodpovedať, keď celé Kysuce majú iba niečo cez 100 tis. obyvateľov?
Kde bol zvyšok Slovenska, veď si mohol zvoliť inak.
Navyše, prečo by mali kysuckí voliči Smeru protestovať proti výstavbe D3 Svrčinovec - Skalité, či D3 Bukov - Svrčinovec? Vari vyšli obyvatelia Vígľašu či Detvy do ulíc, keď im začali stavať R2? Nechápem túto logiku - Kysučania sú zlí len preto, že sú voličmi Smeru, a taktiež preto, že Smer na svoju volebnú podporu pozitívne reaguje formou uprednostňovania kysuckej D3 pred inými D a RC, kde podpora Smeru nie je taká výrazná. Veď je to úplne logické a správne, že sa vláda odvďačí za podporu prioritizáciou ŽSK pred inými krajmi, keď má Smer dlhodobo vyššiu podporu v ŽSK ako napríklad v BBSK, čo na tom nechápete, súdruhovia?
Keď sa vám to nepáči, tak choďte voliť inak, alebo sa odsťahujte mimo SR.
Takže si potvrdil ,že sa stavia podľa politickej mapy SR a nie podľa reálnej potreby. A tebe to ešte príde správne. Krajina by sa mala rozvíjať rovnomerne, nie podľa toho kde kto koho volí.
Áno, je správne stavať aj podľa politickej mapy, keď navyše aj štatisticky sú namerané intenzity na I/11 jedny z najvyšších na slovensku v porovnaní s inými cestami I. triedy. Keby som bol premiér, tiež sa snažím odvďačiť svojim voličom najmä tam, kde ma volia. Je to slovenský štandard, a komu sa nepáči, nech sa odsťahuje.
no tak potom sa necuduj, ze uz su neni peniaze na tie dolezitejsie useky na D3. a kludne si uzite tie zapchy, vsak ked sa ti to nepaci na kysuciach, odstahuj sa
nech ide za premiéra…

Áno, je správne stavať aj podľa politickej mapy,
Toto nemyslíš vážne.

namerané intenzity na I/11 jedny z najvyšších na slovensku v porovnaní s inými cestami I. triedy.
To ti nikto neberie ale riešenie stojí (v porovnaní s dostavbou D3) “pár centov”

Keby som bol premiér, tiež sa snažím odvďačiť svojim voličom najmä tam, kde ma volia.
a na zvyšok Slovenska by si sa vysr*l. Gratulujem. Ja ako premiér by som riešil hlavné problémy Slovenska (I/11 nie je problém celého Slovenska) a zároveň by som rozvíjal regióny/kraje tak aby zanikla zaostalosť medzi nimi.
Ešte raz
Je kravina tvrdiť, že sa stavia podľa politickej mapy. Smeru je šuma fuk kde ma koľko %, len aby mohol hlasne vykrikovať ako stavia diaľnice a minul eurofondy. O nič iné tu nešlo.
A chcem vidieť ako sa behom roka pripravia projekty na čerpanie a schválenie za pol miliardy euro čo šlo do zbytočných úsekov D3. Okrem toho sa predsa robila “modernizácia” na starých úsekoch D, okrem toho sa robili električkové radiály v BA a KE a rovnako sa im nakupovali vozdilám MHD. Takže všetko čo tu tvrdíte sa spravilo aby sa vyčerpali peniaze aj s tými zbytočnými úsekmi.
Alebo mi chcete tvrdiť, že za tak krátky čas sa vymyslia, spíšu, predložia a schvália projekty za 0,5 mld €? Pri našej kvalite eurofondových projektov? Sa zobuďte z toho sna, v jednom vlákne kritizujete spackané eu projekty a v druhom napíšete takúto kravinu.
A aby som nezabudol, vyrokovať presun peňazí na iné osi a ešte aj stihnúť vytendrovať a zrealizovať daný projekt…