normalne po povrchu, bez megalomanskych tunelov/estakad. sak uz to bolo X krat pisane.
len aby tie varianty neboli 1. estakáda s gotickým oblúkom 2. estakáda s románskym oblúkom
Len aby to nebola telenovela na spôsob D1 Turany - Hubová.
Mimochodom aquila, normálne po povrchu myslíš v terajšej trase, čiže s niekoľkonásobným premosťovaním Kysuce, alebo rozšírením I/11 medzi Oškerdou a Radoľou?
…ze by to suviselo so moznym zrusenim Vazskej cesty a teda aj zrusenim stavebnej uzavery? …
tibor: vazska cesta sa tiez podla mna nikdy realne nezrealizuje, a aj keby nech je to max pro pristav zilina. splavovat kysucu je totolna blbost a myslim,ze by to kysuciam len pomoze, ked sa zrusi stavebna uzavera. prave v KNM by mohlo byt na nabrezi docela pekne okolie.
miro: rozsirenie medzi oskaredou a radolou by tiez bolo od veci, kedze tam by bola nutna dost narocna prelozka/regulacia koryta a urcite by sa zase ozvali tie blbe hlasy ze nech sa to rovno rozsiri na splavenie kysuce .. aspon to vyzera na vacsiu prelozku ako bolo pri R1.
cize radsej urobit o dva mosty navyse, navyse relativne kratke. a zaroven neopakovat chyby pri R1, kde sa to miestami zbytocne kruti a predlzuje a dva kratke mosty by to vyriesilo.
cize hej, v tej trase ako teraz, s povrchovym vedenim, optimalizovanie mostov, urobit len Tckovu krizovatku s radolou a samozrejme most pre cyklo/pesich radola/knm spolu s protihlukovymi stenami v tom useku ..
aquila, keď tak teraz čítam tvoju odpoveď, máš pravdu. To by bolo asi optimálne riešenie a ako obyvateľ KNM dochádzajúci do Žiliny by som to bral. Lenže kým sa vôbec rozhodne, ktorý variant bude vybraný, tak ja budem dávno v dôchodku a už ma rýchlosť spojenia so Žilinou nebude až tak veľmi zaujímať.
Najmä možnosť zrušenia napojenia KNM na križovatku v Radoli vyvolá u konzervatívnych Kysučanov taký odpor, že sa budú podávať odvolania ešte aspoň 20 rokov a za ten čas sa nebude nič stavať, ani privádzač (lebo by znamenal zrušenie toho napojenia).
nezabudajte na to, ze ked sa len rozsiri terajsia cesta, tak sa musi vybudovat subezna cesta pre auta bez znamky..
nemusi… vid R1… pojde to cez obce
Lenže súvislá cesta cez obce neexistuje, ako som sa už vyjadril predtým… Takže by sa musela v určitých úsekoch vybudovať súbežná cesta.
nemusela, opakujem vid R1
Ktory konkretne usek? Pozeram Google mapy a stale sa to da obist
ja tu byvam, tak viem ako to tu je, jedina cesta je cez obce oskerda a radola, ale medzi nimi je len terajsia cesta, ktoru keby rozsirili na dialnicu, tak by vedla nej museli robit subeznu cestu, cez oskerdu nie, ale cez radolu ano. A pochybujem, zeby sa to ludom pacilo, keby im sice za stenou ale jazdili auta 130km/h, a po druhe ci by im nevadilo, ze vsetky auta (aj nakladne) brnkali cez obec, kde sa castokrat bikuju deti..
A o tom práve hovorím - nech google mapy ukazujú čokoľvek, chcel by som vidieť tunajšie bratislavské osadenstvo, ktoré neustále trepe niečo o existencií plnohodnotnej obchádzkovej trasy, ako by využilo rozbité poľné cesty pri obchádzaní upchatej diaľnice so svojimi limuzínami a nízkymi športiakmi.
ako mozu byt polne cesty rozbite ked su polne cize nespevnene. inac take bratislavske ale aj kosicke a bystricke osadenstvo ma pri domoch ci nad hlavami dialnicu alebo RC, kysucanom ale vsetko smrdi, to musi byt luxusny kraj…
Asi preto im smrdí, pretože Kysuce sú prírodný región, a nie krajské mesto typu BB, KE, či BA, kde je samozrejmosťou vedenie dopravy cez obytné štvrte.
P.s.: Ak chceš zažiť rozbitú poľnú cestu, odporúčam vybrať sa zo ZA cez Brodno a ďalej popri poliach smerom na Kysuckú bránu, potom budeš aspoň trošku tušiť, o čom hovorím. Sám mám veľké SUV, ale netrúfam si tade chodiť v čase upchatia privádzača Brodno-ZA.
Pisal si, ze alternativa nie je, a uz odrazu je…
Alternatíva nie je v úsekoch, ktoré som popísal, čítaj lepšie. Medzi tieto úseky som nezaradil úsek Žilina-Kysucká brána. A aj táto krátka “cesta” nie je pre autá, iba pre štvorkolky a traktory.
takze prirodny region ktory chce mat priemysel aj dialnicu a zachovat aj siroku cestu popri nej. zaujimave. keby takto pisali bratislavcania a bystricania tak by boli celostatne ukamenovany ze co to maju za naroky…keby nebolo vlady hzds-sns tak tieto megalomanie by sa do planov nedostali.
tie tretotriedky sa daju lahko omnoho lahsie zrekonstruovat ako je stavat dialnicu. to nie su rovnocenne investicie.
Priemysel tu už nemáme a s výnimkou INA KNM ani nikdy mať nebudeme… Celé Kysuce pracujú v Žiline alebo v českom pohraničí, takže plynulú štvorprúdovú tranzitnú komunikáciu potrebujú už len kvôli každodennému/týždennému dochádzaniu. Významnú časť nákladnej dopravy zase tvorí os Hyundai Nošovice-INA KNM-KIA Teplička. A ako odznelo aj v iných témach, Poliaci čoraz viac smerujú tranzit na Český Tešín, resp. časom možno i na Zywiec a Skalité. Čiže bez ohľadu na vašu neznášanlivosť Kysúc, dobudovanie D3 v celej dĺžke nadobúda čoraz viac na význame.
A povedzme si narovinu - nehrozí, že by tu niekto niekedy upravoval a rozširoval cestu I/11. To už skôr sa vybuduje diaľnica.
Pretoze za dialnicu su politicke body… (aspon si to politici myslia) a to je zle…