D3 Žilina, Brodno - Kysucké Nové Mesto

Ten prepoj je podľa mňa kľúčový, pretože presun v rannej špičke z centra KNM cez most do Radole k hlavnej ceste 1/11 bežne trvá 30 a viac minút, doprava je neskutočne prehustená a nemyslím si, že nový privádzač na D3 z priemyselného parku prevezme podstatnú časť dopravy z centra. Neviem aké dva nové mosty myslíš - jeden z nich je zrejme ten na privádzači (na juhu) a na severe existuje aj teraz most do Poviny.

Takze ak byvas na severe KNM tak ides cez centrum? a most do Poviny sa musi myslim vybudovat nanovo.(vyskove usporiadanie)

bager3, presne toto sme tu viaceri riesili, ze keby sa urobil povrchovy variant a nebral sa do uvahy nezmysel s menom splavnenie kysuce, tak sa moze zrusit prepoj, KNM bude mat aj tak mosty na zaciatku/konci KNM. a od radole mohol byt mostik pre cyklo a chodcov.

Ja som myslel ze ak by sa robilo splavnenie kysuce urcite by musel ist tento most dole kvoli plavebnemu gabaritu (vyske mostu nad buducou hladinou rieky). aky vplyv ma hlbeny tunel na splavnost rieky ako to s tym suvisi? asi som nieco nepostrehol.

len tak medzi nami, podla toho co som pocul a videl pri splavneni ksuce je variant taky,ze za zburaju panelaky v okoli kysuce, nemyslim si, ze toto niekto niekedy urobi,.. ekonomicka vyuzitelnost kysuce nieje podla mna az tak vyhodna, nehladiac nato, ze vo fakt teplych letach tade preteka mimimum vody..

Presne ako odznelo v poslednom príspevku, ten veľkolepý plán vodnej cesty nepodporuje asi žiadna obec na trase, ak som dobre počul, nakoniec sa na úseku ZA - Bohumín bude zrejme využívať železničný koridor a v Bohumíne/Žiline vzniknú lodno-železničné prekladiská. Ak sa realizácie tohto projektu vôbec dožijeme, som skutočne zvedavý, či bude tak využívaný ako predpovedá samotný projekt. :smiley:

Na enviroportali sa objavila ZNC tohto useku v km 16,88 - 19,28 : enviroportal.sk/sk/eia/detai … 880-po-km- . Ide o avizovane vypustenie tunela Kysuca a jeho nahradenie estakadou. Ma tiez dojst k zachovaniu CS a SSUC ZSK.

To je zasa uzasne riesenie. naco sa vlastne pcha ta dialnica do toho uzkeho pasu medzi rieku a cestu? uz neslo najst vhodnejsie trasovanie? Musime mat vsetky rieky znicene regulaciami a podu pokrytu betonovymi opachami? Ludia v tej casti si to pekne uziju, ten neustaly buchot mostnych uzaverov, prach spod mosta a rozvoj divokych skladok :stuck_out_tongue: Ale ked im to tak vyhovuje … kto chce kam, pomozme mu tam. Ja povazujeme toto tzv. lowcostove riesenie za riadnu hovadinu.

fakt skoda, ze stale myslia na nezmysel splavnenie kysuce .. tuto dialnicu mali viest po povrchu, zrusit prejazd od radole, urobit len lavku pre pesich/cyklistov a tym to hasne, radovo lacnesie, rychlejsie ..

pridal som aj ortofoto

[album]34107[/album]

Prečo musia mostné uzávery búchať?

Aké by mohlo byť vhodnejšie trasovanie? Okolo KNM alebo okolo Radole? Zničiť tým prírodu naokolo? Ja si práve myslím, že že viesť diaľnicu územím, ktoré je už poznačené dopravnými trasami, je najlepšie.

Ono ten tunel ktorý s toho vypustili nebol až také zlé riešenie aj keď uznávam, že asi najdrahšie.

Vďakabohu, že v NDSke a na ministerstve sedia stále ľudia, ktorí pri trasovaní a projektovaní D3 neuvažujú čisto len z akademického hľadiska, ale aj z účelového hľadiska. Absurdné nápady typu zrušiť prejazd od Radole len za cenu úspor môže vymyslieť iba človek, ktorý sa nezaujíma o regióny a ľudí v nich žijúcich, a analyzuje veci od stola s kalkulačkou v ruke.
Osobne súhlasím s estakádou, tunelový variant popri Kysuci bol zbytočne megalomanským riešením. Už len aby sa čo najskôr vydalo stavebné povolenie, a hor sa do súťaženia.

600m kopaný tunel je megalomanstvo? :smiley: Heh, chápem, že sa to niekomu v slovenských podmienkach tak môže javiť. Podľa mňa je estakáda najhorší možný variant. To radšej po povrchu a skúsiť Radoľu napojiť nejako ináč, mimoúrovňovo.

naco chcete napojit radolu priamo do KNM ? staci pripojenie na I/11 a tym to hasne.. dokonca po dokonceni D3 tam mozno vypnut aj semafor

Jasné, aj tak sa to dá urobiť. Ak som to správne pochopil tak estakáda je navrhovaná kvôli splavneniu Kysuce?

ano presne, bohuzial ta hlupost obmedzuje aj rozvoj KNM smerom ku kysuce .. co je podla mna skoda, tam mohli mat peknu promenadu a dokonca si myslim, ze keby sa zrusil ten automobilovy most a zostala cyklolavka a most pre pesich nad dialnicou aj nad I/11 do radole, tak je to lepsie. a mozu rozvijat aj nabrezie.

Zmena tunela na estakadu sa bude posudzovat. Aj povrchove riesenie ma mat 2 varianty, zial vo vyjadreni nebolo nic konkretnejsie.

ze by nastal zazrak a fakt by sa zamyslali nad zrusenim tej nezmyselnej estakady ? tomu sa mi moc nechce verit..

a ake riesenie je podla teba najidealnejsie? Tunel nie, estakada nie, tak ako?