D3 všeobecne

akoze toto ma zabranit dodavke alebo nakladiaku aby nepresiel do protismeru?

Jasne ze to znizuje cisla celnych stretov, inac by to tam nebolo. Az cumis do mobilu alebo textujes a zajdes na tu zubacku tak hned strhnes volant spet na svoju polovicu. A to su prave tie stotiny co rozhoduju ci budes chodit len v case dusiciek na cintorin, alebo tam budes mat trvaly pobyt.

lenze podla mna ti vodici co buraku na dodavkach / kamionoch zaspavaju, nie cumia do mobilov

ved pisem ze to nezabrani vsetkemu. To vyrazne oddelenie smerov ma odhadujem 1.5 metrov a to uz sa jazdi tiez ovela pohodlnejsie.

Jasne, ze to zabrani 99% celnych zrazok. Jednak pretrmacanie sa cez ten stred tych zaspavajucich prebudi, jednak aj vodici v protismere maju ovela viac casu reagovat, a jednak tam nikoho ani nenapadne skusat predbiehat. Vsak ak by to nemalo stacit, nebol by problem dat tam betonovy predel. Ale netreba.

PS: U nas by bola I/18 pod VYIYSNOVYM idealna na taketo riesenie, a nehod by tam bolo hned prakticky 0 - teda do postavenia dalsich 2 pruhov na moste v galerii.

no k tomu predbiehaniu, je to na rovnych usekoch, takze tam sa predbieha casto, aj ja ked ide nieco pomaly. Takze ok, zabrani to mozno par nehodam, ale znemozni to predbiehat pomalsich..

Ešte keby sa tam pri tej intenzite aj dalo bezpečne predbiehať… :unamused:

Všade by bolo takéto riešenie super “fasácke”, ľem v mojom okolí nech je riadna riadne oddelená cesta. Ja však doprajem i iným riadnu. [size=77]1895[/size]

Tak podlľ wikipedie to miestny nazývaju “samovražedná alej”. Takže ja by som to ako príklad úspešneho riešenia nepoužival.

The section of the Mid-Cape Highway between exit 78 and the Orleans rotary is known to locals as “Suicide Alley” due to the number of fatal accidents that happen on this stretch of two-lane freeway with only a berm separating the lanes of traffic.

en.wikipedia.org/wiki/U.S._Rout … sachusetts

No a nedajbože by bolo nutné prestavať nedelený 4pruh na plnohodnotnú diaľnicu, tak ako Česi prestavujú D49. To by bola nenažranosť!

Nie D49 ale D48

Jonathanov zavadzacsky (ci rovno prekrucacsky a klamarsky) talent je skutocne pozoruhodny. Ked tu wiki citas dalej, tak zistis:
The two-lane freeway section has a secondary, less-formal name of “Suicide Alley”, due to the high number of fatalities from head-on collisions before the median improvements were constructed from 1989–1992.

Cize praveze vsetky tie nestastia tam boli len dovtedy, kym sa ten stred neoddelil. A tak by to bolo aj na slavnej D3.
Myslim, ze to je nejaky zazracny h … e y ś l o talent vycitat z textu presne opacnu spravu nez tu, ktora je v nom uvedena.

nebudem osobný ako doktor. Použijem preklad od googlu a záver nech si urobí každý sám. Môj názor je, že si Wikipedia odporuje.

The section of the Mid-Cape Highway between exit 78 and the Orleans rotary is known to locals as “Suicide Alley” due to the number of fatal accidents that happen on this stretch of two-lane freeway with only a berm separating the lanes of traffic.
Úsek diaľnice Mid-Cape Highway medzi výjazdom 78 a rotačkou Orleans je miestnym obyvateľom známy ako „Ulička samovrahov“ kvôli množstvu smrteľných nehôd, ktoré sa stávajú na tomto úseku dvojprúdovej diaľnice, pričom jazdné pruhy oddeľuje iba zábrana.

The two-lane freeway section has a secondary, less-formal name of “Suicide Alley”, due to the high number of fatalities from head-on collisions before the median improvements were constructed from 1989–1992.
Úsek diaľnice s dvoma jazdnými pruhmi má sekundárny, menej formálny názov „Ulička samovrahov“ kvôli vysokému počtu úmrtí pri čelných kolíziách predtým, ako boli v rokoch 1989–1992 skonštruované stredné vylepšenia.

Moj nazor je, ze:

• ked sa to takto prerobilo pred 30 rokmi a odvtedy sa s tym nic nerobilo, asi to uz ziadny zasadny problem nie je.
  • ked je to kvalitna rychlocesta v polprofile, s krajnicou, s velkou medzerou a fyzickym oddelenim medzi pruhmi, s MUK, so zakazom predbiehania a MPR 80kmh, co by tam asi tak mohlo sposobovat smrtelne nehody???

Tak kazdy si moze urobit zaver sam.

Alebo, este lepsie, mozes skusit pouzivat overene zdroje informacii. Ani neviem co je menej doveryhodne, ci Wikipedia alebo strojovy preklad od Googlu :slight_smile:

Čisto argumentačne:

• ked sa to takto prerobilo pred 30 rokmi a odvtedy sa s tym nic nerobilo, asi to uz ziadny zasadny problem nie je.

V texte sa píše, že a) volá sa tak kvôli nehodám ktoré boli v roku 89 - 92. b) kvôli nehodám sa to prerobilo. Nič neimplikuje, že prerábka pomohla, ale ani to že nepomohla. Jednoducho nevieme. Na to by sme museli vyloviť ďalšie dáta (štatistika nehodovosti,…).

Cisto argumentacne je najst si relevantne informacie a nesplietat. Napr:
“According to a study by the Cape Cod Commission in 2004 the crash rate on Route 6 in Eastham is the highest, nearly triple any other section of the road, including Suicide Alley.”
christophersetterlund.blogspot.c … story.html

Cize na plnoprofilovej stvorprudovke na druhom konci Route 6 je 3x vacsi pocet nehod. Ale zaklad je, ze je lobby, ktora tlaci na rozsirenie tohto useku, zatialco environmenalisti to nechcu povolit. Takze ta lobby nafukuje problem na tom polprofile a ignoruje 3x vacsie problemy na druhom konci. Presne ako pri D3.

Niekoľko rozdielov.
Táto cesta smeruje na poloostrov, dá sa očakávať prioritne víkendová a rekreačná osobná doprava. Predmetný dojpruhový úsek má asi 20km na konci poloostrova.
google.com/maps/dir/41.6985 … ?entry=ttu
D3 spája priemyselné Ostravsko a Katowice s juhom Európy. Dá sa očakávať viac nákladnej dopravy.

Tých 20km bez možnosti predbiehanie je vlastne, to čo mame už roky pod Strečnom. Dá sa to vydržať, ale že by to bol konečný stav cesty tak to určte nie, najmä z dôvodu prítomnosti veľkého podielu nákladnej dopravy.
Môžeš to skúsiť navrhnúť na úsek od Jablonova po Košice, tam sú tiež časté smrteľné nehody. Najmä kvôli vysokej rýchlosti a rovnosti cesty.

Páni, správne to chápem že autor príspevku je asi hotentot, keď sa nikdy nehlási k slovensku/slovenskému?

To som aj ja sám písal:

Vlados: Problém je že DrX je hulvát, ktorý nevie slušne diskutovať a musí na každého útočiť.

abude to este v tomto storoci alebo az v tom dalsom ?

skalite 1.500 NA, pri CA 4.800, strazov-brodno smer BA 2.500 NA pricom ich pocet smerom na BA dalej ubuda. podla mapy ide vacsia cast zo skaliteho na sahy kde je ale tiez okolo 1.500 NA (takze realne mozno par sto NA od CA) aj ked treba pockat na vysledky scitania. to su mizerne cisla pre europsku hlavnu - core siet.

cela trasa sever-juh v akejkolvek variante este velmi dlho nebude. cize neda sa ocakavat ziadny signifikantny narast NA zo severu na juh europy.

vzdy je akcia a reakcia. staci prestat klamat/prekrucat a utoky skoncia. political correctness je pekna vec naoko lenze v skutocnosti prinasa nesmierne negativa. uz len to ze tymito nezmyslami o narastoch tranzitu len balamutite sami seba.