Estakáda pri hraniciach bola najťažším a najdlhšie zastavenou časťou, dlho tam stáli len piliere, kým na ostatných častiach prebiehala aspoň aká-taká stavebná čimnnosť. Podľa foto zo začiatku leta by otvorenie ku koncu roka mohlo byť reálne. Samozrejme, za predpokladu, že bude sprejazdnená prístupová cesta, resp. dočasné napojenie.
ako som pisal prednedavnom, na celom useku uz boli zvodidla a zabradlie, ci bol aj asfalt, tak to som nemohol vidiet, isiel som iba popod most, takze mozno to bude coskoro dokoncene. co sa tyka pristupovej cesty, v to nedufam, lebo medzi starou a novou je zeleznica a tahat to do kopcov nad obec, co je dost tazky teren a myslim, ze by sa to ani nevyplatilo, pre tych “par aut”, realne asi az ked bude hotovy cely usek svrcinovec-skalite
to nemyslis vazne… takto to bolo planovane? ved usek svrcinovec-skalite bude az o par rokov.
aka dlha ma byt ta pristupova cesta?
no to je moja uvaha, ci to pravda je alebo nei, ukaze cas, ale ten novy usek ma asi 1-2 kilometre a nemyslim si, ze by tam robili pristupovu cestu do tak tazkeho terenu
Nové fotografie:
highways.sk/highways/Skalite.html
Zda sa mi to, alebo zemne prace su uz robenene na plny profil?
highways.sk/highways/img/Ska … ite103.jpg
Kazdopadne to do konca roka nebude dokoncene
a nie je to jedno? ved ta dialnica konci v slovenskych lesoch, lukach a poliach
neuvěřitelně pomalé tempo. Myslím, že tento úsek zůstane držitelem smutného primátu nejdéle stavěný úsek.
11 rokov … a ideme dalej .. bez moznosti napojenia predchadzajuceho useku .. mozno po 20tich rokoch to bude dostavane
highways.sk/highways/img/Ska … lite60.jpg podľa tejto fotky vyzerá, že profil 3+2 bude kúsok pokračovať aj na našom území alebo ako? …asi sa to pred tým velkým mostom, kt. ide ponad cestu 1/12 bude končiť že?
zoom, iba prihranicny usek cca 200 m sa stavia ako 3+2, aj to len kvoli tomu, ze povodne sa to malo otvarat v roku 2000, ked bol Schengen este hodne vzdialena buducnost a planovala sa normalna colnica na nasom uzemi
neviem, ci sa mala aj na nasom uzemi stavat, lebo ked som bol na tej colnici, teraz uz nefunkcnej, kupovat polsku znamku (oplata drogova), tak tam boli spravene kancelarie aj pre slovakov
Nie su tam tri pruhy len preto, ze chyba odstavny pruh?
tri pruhy pokracuju aj na polskej strane , stredny a lavy idu rovno, pravy bol urceny pre nakladne auta, nim sa da dostat na colnicu pre nakladne auta, teraz tam predavaju polske znamky a zmenarne, na parkuvisku parkuje aj technika, ktora pracuje nedaleko na ich rychlostnej ceste S69, tusim im tam spravili aj ubytovne.
moj nazor je taky, ze je to zbytocna megalomanska stavba, neviem presne kedy ju zacali a ukoncili, ale uz ked ju zacali stavat museli vediet, ze casom budu v EU a bude tam uplne zbytocna, niekto sa nabalil ked ju postavil, niekto sa nabali ked ju demontuje.
Normalka, Jarovce - Kittsee presne to iste.
ale pre normálnu colnicu je 3+2 dosť malé nemysliš?
ale stačí pro předpokládané intenzity na tomto přechodu. Některé přechody na frekventovaných Éčkových tazích jsou na tom o dost hůř.
pre 25.000 aut tak akurat …
s tym, ze jarovce maju vlastnu colnicu, v skalitom by bola spolocna
Som zvedavý čo sa vyrieši spustením tohoto úseku keď končí na kopci niekde pred obcou Skalité. Má vôbec význam investovať financie do dialničného úseku, ktorý sa nedá využiť skôr ako bude vybudovaný nadväzujúci úsek Svrčinovec - Skalité. Mate niekto o tejto stavbe nejaké info? Dakujem