D3 Kysucké Nové Mesto - Oščadnica

Ako tu uz bolo viackrat diskutovane, podla aktualizovaneho planu vystavby sa bude prehodnocovat riesenie tohto useku ako druha polovica sucasnej I/11 - cize tak ako to bolo dlhe roky aj v uzemnych planoch a zmenilo sa to az pri opakovanom DUR/DSP v r. 2006-2009.

Tento usek si to doslova pyta, bodaj by sa to podarilo, aj ked neocakavam vyrazne zlacnenie oproti aktualnemu projektu - jednak bude zrejme treba rekonstruovat sucasnu I/11 (v dobe vystavby bude mat vyse 30 rokov) a ktovie, ako sa vyriesi paralelna cesta I. triedy. Kazdopadne pri cene 10 mil. € / km by bol tento usek velmi navratny.

Otázkou toho celeho je ak bude nove schvalovanie už budeť musie byť parameter D26,5/120 namiesto doterajšieho D24,5/100 podobne ako R2 Banovce z R22,5/100 na R24,5/120 - sám som zvedavý

Zmeny oproti EIA
enviroportal.sk/sk/eia/detai … -oscadnica

Uz je nebodaj rozhodnute, ci sa vyuzije sucasna I/11 ako polovica dialnice?

takže stručný vytah, ale ešte raz to podrobne preštudujem je tam veľa zmien asi najhlavnejšia je že sučastná cesta I/11 ostáva ale na viacerých miestach sa bude prekladať-ale stále pôjde tesne vedľa- lebo diaľnica zaberie jej miesto a to hlavne v stúpaní pred Krásnom nad Kysucou kde budu oddelene jazdné pasy, tak isto aj na začiatku pri odbočke cesty do Blažkov.Križovatka Krasno nad Kysucou je zaujimavo riešena a samozrejme bez kruhaču to nejde

johhan prosím ťa nevypadol z financovania náhodou úsek D3 Kysucké Nové Mesto-Oščadnica keďže sa posunula výstavba o 6 rokov na rok 2022 t.j. po skončení eurofondov

To odkiaľ máš, že sa výstavba tohto úseku posunula až na rok 2022??? Dúfam, že to je len zlý žart.

ale to by moc nevadilo, kedze tento usek ide aj tak mimo obci a nic by sa neudialo az by sa to ozaj dokoncilo okolo 2025 az 2030

Brodno-KnM ide aj okolo Poviny?

Neviem kade ma presne trasovanie diaľnica ale súčasná I/11 ide cez Povinu a aj “okolo” Kysuckého Lieskovca, kde je síce 70-tka ale smrťakov požehnane.

Ale teraz vlastne neviem či časť D3 okolo Povinej je ešte v úseku Brodno-Kysucké Nové Mesto alebo až v úseku Kysucké Nové Mesto-Oščadnica.

D3 Brodno - KNM konci pri Kysuckom Lieskovci (juzny koniec Lieskovca, cca 1 km od odbocky na Ochodnicu) docasnym napojenim na I/11, teda 2 km trochu problemovy usek I/11 okolo Lieskovca uz patri useku D3 KNM - Oscadnica.

Možno so mnou nebudete súhlasiť, no osobne nepovažujem tento úsek D3 za kardinálne potrebný. Ako tu už odznelo, predchádzajúci úsek D3 z Brodna by mal skončiť pri Kys. Lieskovci, kde je síce problematický úsek, a to hlavne pre obyvateľov Lieskovca a Ochodnice, a stali sa tam už aj vážne nehody, no pokiaľ by sa vytvorili dostatočne dlhé odbočovacie a pripájacie pruhy na odbočkách do Lieskovca a do Ochodnice, kľudne by pri súčasnej maximálnej rýchlosti v tejto časti 70 km/h (vo zvyšku je to 90 km/h) mohol zostať tento úsek zatiaľ nepostavený. V stúpaní do kopca pred Krásnom nad Kysucou v smere od KNM by sa síce tiež hodil dlhší odbočovací pruh, resp. pruh pre pomalé vozidlá, ale dopravná situácia je v tejto časti podľa mňa naďalej zvládnuteľná a súčasný “obchvat” Krásna nad Kysucou postačuje.

Aktuálny odhad nákladov je 299 miliónov eur

malý krok k stavbe,NDS vyhlásila súťaž na Vypracovanie aktualizácie dokumentácie pre stavebné povolenie v podrobnosti dokumentácie na realizáciu stavby (DSP v podrobnosti DRS), oznámenia o zmene navrhovanej činnosti podľa prílohy 8a po vypracovaní DSP v podrobnosti DRS (Oznámenie 8a), dodatok stavebného zámeru (dSZ), dokumentácie na ponuku (DP), výkon autorského dozoru (AD) a výkon koordinátora dokumentácie (KD) pre stavbu: Diaľnica D3 Kysucké Nové Mesto - Oščadnica.
odkaz uvo.gov.sk/vestnik/oznamenie/detail/387892

či pôjde iba o rozšírenie súčasnej cesty 1/11 treba zistiť z dokumentácie,kto bude študovať?

Našiel som v tej hromade dokumentov výkresy so situáciou. Poslal som ich Aquilovi, aby ich dal do galérie.

Sumár:
Diaľnica je navrhnutá v súbehu so starou cestou. Na starej ceste budu iba drobné preložky okrem ľavostranného odpočívadla Krásno nad Kysucou, ktoré bude v blizkosti súčastnej odbočky na Blažkov.
MUK Krasno bude kompletne prestavaná. Zmení sa na trubkovitú MUK ústiacu do päťramennej okružnej križovatky.
OD MUK je cesta I/11 vedená v starej polohe, cez Krásno.
Následne bude pravostranné odpočívadlo so SSÚD aj s MUK, pravdepodobne len pre SSUD.

Toto znie ako mokrý sen všetkých Kysučanov… :smiley: To vážne zostane celá I/11 zachovaná, vrátane rovinatého úseku pri Kysuckom Lieskovci a úseku ďalej kopírujúcemu tok rieky Kysuca v smere na Krásno nad Kysucou popri Dunajove? :wink:
A prosím ťa, ako si to myslel s tou “trubkovitou” MUK? Máme už niečo podobné na Slovensku, aby som si to vedel lepšie predstaviť? :wink:

Definuj pojem “stará cesta” lebo človek si to môže vyložiť ako

alebo ako súbeh popri I/11B
Ak je to súbeh popri I/11A tak je to hnus velebnosti…

Samozrejme napriklad Trencin, Vrtizer, Bytca, Martin. Je tovelmi bezny tvar krizovatky

https://sk.wikipedia.org/wiki/Mimoúrovňová_križovatka

Ostane subeh od Kysuckeho Lieskovca po Krasno. To ze je to hnus suhlasim.

Fúha, trúbkovitá MUK mi tam vôbec nepasuje - ak si dobre vybavujem lokalitu, skôr by sa tam hodila štvorlístková alebo kosodĺžniková, veď pod súčasnou MUK Krásno sa križuje aj cesta na Oravu cez Bystrickú dolinu a z druhej strany sa napájajú tri cesty (cesta do centra Krásna nad Kysucou, cesta do priemyselnej zóny a stará I/11 v smere na Oščadnicu). Jedine že by sa tento úsek staval ako polprofil, vtedy by stačila aj trúbka. :smiley: