D3 Kysucké Nové Mesto - Oščadnica

Aquila ešte nenahral výkresy do galérie tak sa opýtam tu: Ak vravíš ,že to má byť súbeh ,tak kade to chcú ťahať v okolí Dunajova? Už teraz je tam I/11 napchatá medzi kopcom a riekou Kysucou

Druhy MÚK: https://sk.m.wikipedia.org/wiki/Mimoúrovňová_križovatka

Bude tu súbeh ako pri Jablonove. Proste šesť pruhov vedľa seba. Kde sa bude dať to bude v jednej úrovni, kde nie tak na rôznych. V tých najhorších miestach budú tri úrovne. Most do Blažkova sa bude robiť nový.

Tak to som zvedavy na tu cenu. To bude riadna palka a megalomania

som velmi zvedavy na tie vykresy, ale na toto ozaj nemam slov :unamused:

Prečo by sme mali použiť I/11 na D3, keď môžeme za takže peniaze vedľa seba natlačiť 6 pruhov… Neskutočné.

Tu je navrh MUK Krasno nad Kysucou.
[album]40506[/album]

Zase kruháč? Všetky cesty z regiónu sa tam sústredia v 1 bode a v prípade uzavretia tunela Horelica bude odklonová doprava riešená cez tento 1 uzlový bod. To chcem vidieť to dopravnokapacitné posúdenie na špičkovú hodinu vo výhľadovom období n+20, ktoré určite vyšlo! Ale hlavne, že tam budú v súbehu 2 cesty (diaľnica 4 pruhy, pôvodná I/11 2 pruhy) končiace v 1-pruhovom kruháči s hraničnou kapacitou 900 skv/h. Wao!!!

Čo je to za obludný kruhový objazd?! Vidím dobre ,že sa tam napája 5 frekventovaných ciest? Toto nemyslia vážne…

Vsetky vykresy su z roku 2010. Vie tu niekto ze aky bol dovod aby objednavka na projektove dokumentacie isla az teraz ?

I/11 bude v severnej polovici trasy v “novej prelozke” (lebo cast D3 bude v trase sucasnej I/11), obrovske zarezy / zarubne mury po celej dlzke trasy (lebo D3 bude “medzi” I/11 a kopcom / v kopci), velke mnozstvo preloziek inzinierskych sieti. Mala MUK len pre potreby SSUD.
Tento usek bude MEGA drahy.

Na konci dna tam budu 2 cesty tretej triedy, cesta prvej triedy a dialnica v uzuckom udoli, Kysucke udolie bude mat asi naviac km ciest v prepocte na rozlohu…

pridal som do galérie vizualizácie,chcel by som vidieť aj animáciu z ktorej su tie fotky

no teda slusny blivajz, 6 totalne zbytocnych paralelnych pruhov, tu aj slepy vidi ze sa vyslovene pyta viest to v trase jednotky a usetrila by sa snad polovica nakladov, ale nie, my postavime dalsi nezmysel…a ta MUK krasno je uplna ceresnicka na torte pokial o ide o nezmyselne kruhace na slovensku :unamused:

A neni to tak, že diaľnica musí mať aj paralelnú cestu v prípade uzatvorenia dialnice? A preto sa 1/11 nemôže prerobiť na D3 lebo potom by chýbala paralelná cesta? Neviem.. len nahlas uvažujem…

nie je to blbost dialnica ma byt a musi byt a viest osobitne a popri musi ist klasicka 1.trieda, tak ako pri Jablonove, toto musi byt zachovane pre pripad uzavretia dialnice aby nenastali problemy nemoze sa zlucovat statna cesta 1.triedy s dialnicou, takze pohodak rozpravas z cesty a odveci , takto paralelne dialnica bezne stavia a funguje jednak aj u nas-uviedol som priklad Jablonova a jednak aj vo svete je to bezna vec.. ja som jednoznacne za taketo riesenie.

Tento megatunelový návrh je dôsledok nezmyslu zvaného paralelná cesta prvej triedy. Ak by nákladná doprava mohla len na D a regionálna doprava prešla na cestu II. triedy pozostávajúcu z nevyužitého zvyšku I/11 a cesty cez Krásno a Blažkov (rekonštrukcia) tak by úsek stál polovicu…

Nech mi niekto nerozpráva, že toto nie je naschval navrhnuté tak aby sa to nedalo postaviť :smiley:

ak máme na to, aby SSÚD malo MÚK tak prečo nemôže byť tá MÚK aj pre verejnosť minimálne v prípade uzávierky tunela?
inak SSÚD mohlo byť napojené na cestu označenú 011059. nakoľko tieto čísla nie sú platné niekoľko rokov tak táto vizualizácia je stará, ešte z doby prepychu.

cestárik, daj nejaký EÚ predpis že popri diaľnici musí byť jednotka! (žiadny nie je)

no minimalne treba paralelku kvoli uzavretiu dialnice. Apropo, teraz je 1/11 riesenia obchvatom niektorych dedin, co potom? ak by sa uzavrela dialnica a kedze by ta isla v trase terajsej 1/11, tak by vsetka doprava (aj tazke kamiony) isla cez male obce, co napr taky DUnajov? CIze aby sa usetrilo, tak pustime dopravu v pripade uzavretia dialnice cez cetra dedin, fakt efektne riesenie

ak bude paralelná jednotka a polícia dopravu neodkloní na nižšie cesty tak NA svojvoľne nemôže na cesty nižšej triedy, musia čakať na sprejazdnenie. ak sa aj dnes stane nehoda na I/11 tak musia stáť a čakať. nebolo by to o nič horšie riešenie. ak budeme na tom ako Saudská Arábia tak si budeme môcť dovoliť mať aj v takej úzkej doline aj jednotku aj diaľnicu.

Mawerick81: Lenže mi si to nemôžeme dovoliť (resp. môžeme ale neostanú peniaze na dôležitejšie úseky a ,že ich je)
Keď sa to mohlo pri I/12 (kvalita cesty - niečo medzi 2. a 3. triedou ,prechádza cez dediny, relatívne veľa kamiónov) tak prečo by sa to nemohlo urobiť aj pri I/11

dobre, tak mi ukaz aka cesta existuje momnentalne vedla 1/11 medzi DUnajovom a Kysuckym Lieskovcom, a od Kysuckeho Lieskovca do Kysuckeho N. Mesta.. si tunajsi, tak to tu poznas..