D3 Kysucké Nové Mesto - Oščadnica

samozrejme ze sa to prerozdeli do viacej firiem resp konzorcii/zoskupeni, nebude mat skanska vsetky useky resp silne pochybujem, aj ked asi bude viacmenej spolu s doprastavom ci strabagom urcujucim hracom.. urcite to bude nejako podelene medzi tieto top firmy kde bude garancia rychlej dostavby s co mozno najmensim rizikom vzniku problemov pocas vystavby..

Len tip:
Horelicu bude stavať Váhostav/Metrostav, stredný úsek asi bude stavať Skanska a úsek Brodno-KNM plný mostov bude asi stavať nejaké Doprastavácke konzorcium, keďže je predpoklad, že ostatní nastrelia ceny vyššie, lebo dve veľké zákazky stavané súbežne nemusí zvládnuť žiadna z veľkých spoločností. Okrem toho Doprastav/Strabag tento rok končí na R2 pri Mýtnej a tam používané mostné kapacity by ku KNM mohli byť plynule presunuté od ďalšieho roka, čo by im mohlo pomôcť dať ceny nižšie oproti konkurencii.

Takže najlepšiu ponuku dala Skanska SK s cenou 261 319 652,39 €.

4 lajkov

Ak by sa potvrdili najnizsie ponuky, tak sa crta celkom slušná “zlava”

2 lajkov

A už sa vie, či bude využitá I/11 ako polprofil diaľnice, alebo sa bude stavať inokade?

B bbbbb je správne

1 lajk

Ešte stále žiadna námietka v systéme! Normálne sa bojím začať tešiť, že by to mohlo aj vyjsť, aby to nedopadlo ako pri tohtoročnom Hokeji … :slight_smile:

JOSEPHINE - Diaľnica D3 Kysucké Nové Mesto - Oščadnica

Prehľad rozhodnutí o námietkach (strategická agenda) - ÚVO

2 lajkov

Ak dobre pozeram, tak ziadna namietka neprišla…uz “len” podpísať zmluvu a ziskat vsetky povolenia😀

3 lajkov

tiež tŕpnem pri PC, či niečo na NDS dodatočne nedonesú z podateľne …

4 lajkov

to bol vtedy že fakt dobrý odhad!

1 lajk

Bohužiaľ, stalo sa. 22.05.2025 na poslednú chvíľu bola nejaká námietka predsa len doručená :man_facepalming:

Ani na jednom z tých odkazov nič také nebude zverejnené.
Najskôr sa to zjaví vo Vestníku UVO. Ale ani tam zatiaľ nič nie je.
Potom to bude aj na tomto odkaze:
https://www.uvo.gov.sk/dohlad/namietky/informacie-o-priebehu-konani-strategicka-agenda

To čo si ty dal je stránka na zverejnenie podkladov k tendru. A druhá je už prehľad rozhodnutí UVO. Tam si akurát môžeš prečítať v čom zas a znova NDS pochybila.

To už je koľkatý pokus zo strany NDS?
Tretí?
Hrôza.

na tomto úseku prvý … škoda je to ale aj tak. No uvidíme ako sa s tým popasuje UVO. Vyhrala to skanska a ja si nemyslím že tu ide o zásadné nezhody … skôr obštrukcie odhadujem … necháme sa prekvaliť.

fňuk! Až som normálne slzu vyronil …

Váhostav podal námietku.

Ináč je to celkom zaujímavé, pretože Váhostav vyhral ostatné dva úseky. Neverím, že majú dosť kapacít. Nie robotníkov, ale odborníkov s dostatočnými referenciami. Je dosť možné, že do každej z tých troch súťaží na D3 napísali rovnaké mená odborníkov a s tým môže mať NDS problém.

ked vidim co stvaraju na useku hubova ivachnova.. tak by som im vzal obe zakazky , je to mor dialnic vsade kde pridu narobia len same problemy nekonecne odklady neschopnost dodrzat akykolvek termin , osobne by som dal vsekty useky skanskej prip strabagu v kombinacii s euroviou ale krivemu neschopnemu vahostavu radsej nic nedat.. lebo to sa bude stavat dalsie desiatky rokov , vahostav je duha na druhu..

2 lajkov

Ale vôbec nie. Spolupracoval som s nimi neraz. Keď chcú, tak vedia. Čo sa týka Ružomberku, tak tam boli úplne iné problémy, hlavne ich kolegovia v združení.
Tu by boli múdrejší iní.

Ako som spomenul, tak tu môže nastať problém v tom, že nemôžeš mať napísaného toho istého odborníka na viacerých úsekoch, ak ich dostaneš teda.

Myslím si, že potom budú brať tebou vymenované firmy ako subky, ktoré to budú de facto robiť, ale de iure sa bude na zhotoviteľa hrať Váhostav.

Otázka je skôr, že kto sa bude v takom prípade ochotný s nimi hrať za nižšiu cenu.

ÚVO prikázal predchádzajúce rozhodnutie NDS zrušiť a súťaž opätovne vyhodnotiť. Dnešným dňom NDS opäť potvrdila Skansku.

1 lajk

Môžme len trikrát hádať, co bude nasledovať :grinning_face:

1 lajk

moze nasledovat co len chce daju to skanske a zacne sa realizacia prac a bodka viac na odvolanie uz nebude priestor vsetko urci nds a MD Raz ked raz povie adieu slavik a spol tak si ani neprdnu..
uvedomte si ze nad vsetkym je minister a ked ten povie ze tak bude tak tak aj bude a moze sa druha strana rozkrajat a robit aj stojky na hlave..

6 lajky