D3 Kysucké Nové Mesto - Oščadnica

otázka … na odvolanie sa ráta 10 dní v sume, alebo pracovných? Lebo to vypadá, že sa neodvolali … :smiley:

Ešte je skoro na UVO to býva až za pár dni oznámenie o začatí namietkoveho konania a 10 dni celkovo včetne víkendu,námietku určite poslali iba včera už je to nejaký čas elektronicky

2 lajkov

Ja dúfam že sa im to naťahovanie “podania námietky” vypomstí a formálne to nestihnú. Zasekne sa šuflík / vybijú baterky / alebo inak zaúraduje ujo Murphy!

Ťaháme totiž už 12 deň bez nej!!!
:slight_smile: :slight_smile: :slight_smile:

14 lajky

no huraaa, buchame sampano snad uz definitivne ,kazdopadne uz fakt bolo nacase..uz je davno po 12tej tie useky uz davno mali stat, snad uz teda mozme skanske zagratulovat k odovzdaniu useku ,este nech dotiahnu brodno knm z marca a bude to tip top ..tam bol tusim vahostav doprastav ak sa nemylim.. eurovia +strabag boli tesne za nimi s minimalnym odstupom neviem ci po predchadzajusich skusenostiach s vahostavom by to radsej nemali dat tim druhym v poradi ja by som bol aj celkom za a nech vahostav stavia ten treti usek (prvy vysutazeny paradoxne) ale rozsahovo najmensi a najkratsi cadca oscadnica kde aj boli vitazi s metrostavom a takto by sme mali pokryte vsetky useky a rozlozene medzi viacere firmy ostal by aj vlk syty aj ovca cela ako sa vravi..

3 lajkov

Na oslavu to bude, ked sa po dialnici bude jazdit. Rovnako ako bratia cesi tak aj slovenske dialnicne useky nas naucili, ze ani to, ze su bagre na stavbe neznamena, ze to bude hotove

4 lajkov

Treba stanoviť míľniky a tie kontrolovať, kontrolovať a znova … kontrolovať!
A počúvať zhotoviteľa včas, keď sa niečo potototo … teda skomplikuje, :wink: nech sa riešenia neťahajú do nekonečna a ono to pôjde!

1 lajk

Len realita je taká, že začať stavať sa nemôže, nakoľko tento úsek nemá stavebné povolenie resp. rozhodnutie o stavebnom zámere. Tipujem tak o 2 roky.

6 lajky

A nejde sa tu stylom naprojektuj a stavaj?

Nový zákon o strategických stavbách tento proces dosť urýchľuje a veľa procesov môže ísť teraz paralelne. Takže môj typ je koniec roka 2025.
No a dovtedy sa môže vykonať archeologický prieskum, výrub drevín a podobne. Prípravné práce.
:wink:

Ja sa viac obávam nezaznačených, p.p. zle zaznačených inžinierskych sietí a dodatočných prekládok ktorých môže byť v tomto silne urbanizovanom koridore viac než neúrekom.

Takže ma netrápi kedy začnú, ale kedy skončia.

2 lajkov

To si naozaj myslíš, že za 5 mesiacov stihnú stavbu naprojektovať a povoliť? Vrátane preložiek inžinierskych sietí, stanovísk a vyjadrovačiek…

3 lajkov

Tu sú ľudia strašní optimisti… za 5 mesiacov nejde ani rodinný dom naprojektovať+ povoliť.

1 lajk

Kdesi som sa dočítal, že táto stavba naprojektovaná už je.

2 lajkov

Ma to vobec uzemne rozhodnutie? Ten variant, ktory sa aktualne obstarava

Áno má, ešte od roku 2007, niekoľko krát predĺžené.
2018_0355579_pal.pdf
Už sú vykúpené aj skoro všetky pozemky. Práve prebiehajú vyvlastňovacie konania.
Úradná tabuľa | Úrad pre územné plánovanie a výstavbu Slovenskej republiky

Keďže je to žltý FIDIC, tak zhotoviteľ bude musieť vypracovať dokumentáciu pre stavebný zámer a tú musí schváliť UUPV SR (to je vlastne zmena územka + stavebko po starom) a následne vyhotoviť realizačnú dokumentáciu odsúhlasiť NDS.

NDS má aj DSP z ktorej to súťažila.

Podľa môjho skromného odhadu za 5 mesiacov nestihnuteľné. Ak si pohnú tak do roka by to mohli dať.

4 lajkov

Podľa súťažných podkladov je to červený FIDIC, projektovať by sa nemalo.

3 lajkov

No, je to taký zvláštny červený FIDIC, nakolko stavebné konanie práve beží.
https://www.mindop.sk/transparentnost/verejne-vyhlasky-64/vyhlasky/verejne-vyhlasky/dialnica-d3-zilina-brodno-kysucke-nove-mesto-oprava-oznamenia-o-zacati-stavebneho-konania

Čiže zhotoviteľ sa uchádzal ešte o nepovolenú stavbu, povedal by som že je to taký žlto-červený asi oranžový FIDIC :grin:

Asi to budú riešiť zmenami stavby, ale aj tieto konanie čosi obnasaju.

1 lajk

No podľa ministerstva je to tak trocha viac čerený než oranžový fidic. :wink:
Už som tu raz poustoval k tomu video. Žltý je len úsek z tunelom Horelica.

Ak stále kolijú pochybnosti tak:
image

Zdroj:
JOSEPHINE - Diaľnica D3 Kysucké Nové Mesto - Oščadnica
Zväzok 1

Každopádne veľa ľudí ani neverilo, že vôbec v NDS vyhlásia všetky 3 súťaže po sebe podľa ich ambiciózneho plánu: “každé 2 mesiace jeden, max. do konca 2024”, no a Ministerstvu to trvalo oproti plánu asi len + 3 mesiace. ( pre porovnanie Tvrdošín-Nižná to mali koľko ?? ca. 3 roky ?! :slight_smile: )

A nový stavební zákon (platnosť 1.4.25) predsa povoľuje súbežné úkony ako Obstarávanie Zhotoviteľa a Stavebné Povolenie, takže súbežne už idú min. 3 mesiace. A keďže územný plán je stanovený a projekt daný (červený Fidic to prikazuje), tak kolektív s hrabličkami a detektormi sa už môže dať do zbierania histórie Kysuckého kraja, či nie?? :smiley:

Prípravné práce po podpise zmluvy sa defacto môžu spustiť a bagre kde tu zahryznúť do ornice.

Ja to fakt nevidím nereálne do konca roka vidieť aj reálny pohyb na “Stavebnom zámere"

Chcem byť optimista!
:smiley: :smiley: :smiley:

5 lajky

no ak by to bol ministrov dom … :slight_smile: , alebo “strategická stavba” s dokumentáciou vo vysokom stupni pripravenosti … kto vie …