D3 Hričovské Podhradie - Žilina, Strážov

no prave, ze pri useku HP - ZA, strazov je to podstatne komplikovanejsia stavba a nejako sa mi nezda ze by to stihali dat do prevadzky.

ak hej, klobuk dole :wink:

Bola snaha spraviť aspoň 1/2 profil do konca roku 2006. Prakticky nesplniteľné, ale nie je nemožné, viac prokop nedostal od stavbárov. Ešte je stále čas, kým nebude zima, ale ja to tiež nevidím reálne.

A kedy bude potom hotovy cely profil?leto 2007?

Rok 2007, pôvodný predpoklad bol stanovený na rok 2008. Tu sa však okamžite platí, nie sú tu zdržania s ničím, preto sa dal dosiahnuť rok 2007. Lenže Prokopovič (SDKÚ) potreboval pre KIA rok 2006 a tak najprv sa hovorilo, že sa to nedá a že teda na koniec roka 2006 sa pokúsia stavbári spraviť všetko preto, aby to bol aspoň 1/2 profil.

Pôvodný nový termín na spojazdnenie D1 BA-ZA bol rok 2008, mal sa stavať postupne celý 40 km úsek, dnes vieme, že to bude najskôr rok 2009, ale zase budú niektoré úseky skôr.

Dnes ked som prechádzal okolo som si všimol, vykolíkovaný a čiastočne aj nevezený pás, ktorý sa dosť podobal na provizorne pripojenie. Podľa tejto ortofomapy je to presne na štvrtom kilometri.

dialnice.info/album_page.php?pic_id=912

V monitoringu tlače minister Vážny okrem iného uvádza:

Čiže spojenie Bratislavy a Košíc je chiméra do roku 2010 a ešte spomeniem to, od roku 2000 do roku 2005, to je za 6 rokov pribudlo reálne v plnom profile na diaľniciach cca 3 km ročne, avšak v polohe sľubov chcela vláda budovať v roku 2006 až 2010 chýbajúcich 177 km, keď to vydelíme rokmi, tak nám vyjde tempo 44,25 km ročne, to myslím, že každý reálny a súdny človek povie, že sú to nezmysly. Spojenie Bratislavy so Žilinou do roku 2006, toto sú takisto sľuby minulej vlády, je tam aj prísľub pre KIA motors, ktorý môže mať aj medzinárodné dôsledky a fiasko, ale minimálne o 1 rok sa toto všetko posúva a takisto sú nezmysly, ktoré tu odzneli, že v novembri 2006 bude spojenie po Žilinu, to sú absolútne nezmysly, s hocikým sa môžeme rozprávať, budúci týždeň idem na kontrolný deň a už sme sa bavili jednoducho, že keď bude polrok, možno jeseň 2007 tak budeme všetci šťastný.

dialnice.info/viewtopic.php?t=4999

termínom jeseň 2007 mal zrejme na mysli úsek Brat-Žilina bez úseku PB.
Sympatické je, že tu hovorí ako normálny človek a nie politik.

mcmillan,

pán minister hovorí naozaj vážne. :laughing:

Doplnim svoj predchadzajuci prispevok. Na uvedenom mieste boli spravene uz aj zasahy do subeznej cesty a o tom, ze ide o provizorne pripojenie nie je pochyb. Pripojenie bude tesne (100-200m) pred krizovatkou do Horneho Hricova, cim sa odbocenie na hlavnu cestu stane este komplikovanejsie.

Podla stavu, ktory som videl na otvorenie je potrebne dokoncit estakadu ponad zeleznicnu trat. Nasledny most pri slovnafte je hotovy, zvysok useku je na rovine, ale treba este spravit prelozku cesty druhej triedy.

Treba dufat, ze to “kvaltovanie” vystavby neslo na ukor kvality ako ked otvarala dialnicu Schifferka.

Dufam aj ja, ale ruku do ohna by som zato nedal, ved na Hybiach Schifferovej zaasfaltovali cely satnik podprseniek, teraz to tam nejako nadskakuje :sunglasses:

Jazdievam tadiaľ často a niekedy to radšej obídem po iných cestách, len zvedavosť mi nedá a preveziem sa po čase cez ten úsek a vtedy je vidno, ako stavba pokročila. Všimol som si, že už sa pustili do svahu pred Shellkou. Ale neviem si predstaviť ako to tam bude vyzerať.

Takto by som to nehodnotil, Koksolam, na otváraní veľkých dopravných projektov (stavajú sa pre verejnosť, priamo ich bude využívať a veľa to stojí) sú vždy prítomní politici a často aj šoubiznis.

Jamajka, investícia len cez PPP v hodnote 4 mld. USD, dokonca také PPP, že bude 4% platiť miestnej vláde zo zisku.
USA, investície obrovkých súm a vždy je prítomný tak guvernér ako aj nejaká hviezda - menší koncert, občerstvenie atď.
Thajsko, most, kráľovná GB
atď.

Tak, nahodil som do fotogalerie aktualne fotky z vystavby

dialnice.info/album_cat.php?cat_id=81

ako uz tradicne, fotene za jazdy vlakom :laughing:

fotky su do pohody :wink:

inak sudiac podla obrazkov to tento rok nemaju sancu sprevadzkovat od HP ..

Pekné fotky, ale chcem sa opýtať na toto: dialnice.info/album_page.php?pic_id=1765, to sa mi tam zosunul svah, alebo je to urobené schválne?

Neviem, ci nemaju sancu. Mostne objekty su uz takmer vsetky hotove a cesta je tam pripravena na polozenie asfaltu (od 0 po 4 km). Nadjazdy a vetvy krizovatiek sa daju dokoncit aj po sprevadzkovani. Pocasie stavbarom zatial praje :stuck_out_tongue:. Sudim to podla toho, ako stavali cesku D11.
Skor som trocha sklamany z tempa v useku 4-7 km, tam bude dobre, ak to vobec stihnu do konca buduceho roka :unamused:

Aha, tak nič, tu to vidno lepšie dialnice.info/album_page.php?pic_id=1763 :stuck_out_tongue: Už som tadiaľ dlho nešiel, vcelku pokročili. Ale konkrétne v tomto úseku to bude divočina :slight_smile:

vsak aj napriek tomu, ze pocasie praje. lebo ked to poviem subjektivne, tak to je v podobnom stadiu ako A6 v rakusku. pricom, tam uz mostne konstrukcie su hotove, tunak je treba este hodne veci dorobit.

a netreba zabudat ze treba na 0-4km polozit vyse 100 000 m2 asfaltu, co je docela dost :wink:

Suhlasim s tym ze sa to nestihne… Lebo aj keby tam ten asfalt polozili a spravili bohvie co ine, muselo by to zasadne ist na ukor kvality a riadne odvedenej prace. Aj ked sa tu maka ostosest tak to nepojde… V CR sa v decembri otvaraju dva nove useky, na obidva sa dosta tlacilo a schvalne sa pozrite v akom stadiu rozostavanosti boli v lete alebo su teraz. Mam na mysli 0807 na D8 u Usti a 1105 na D11 u HK…

Napr toto: dalnice.com/fotogal/fotogal_d11.htm …

Aj keď na druhú stranu, keď som bol osobne na D8 v júni tak na jednom mieste boli hrubé zemné práce zhruba v pólke. No… Ked budu moct stavat do decembra nepretrzite, tak mozno… Ale fakt by som sa bal o tu kvalitu…

Možná to dopadne tak, že se narychlo postaví a zprovozní 1/2 profil s tím, že až bude hotová druhá polovina, tak se na ní převede obousměrný provoz a budou se na první 1/2 opravopvat závady.

Ako som uz spominal vyssie, s vystavbou kvaltuju ako sa da. Je to sposobene aj tym, ze bez tohoto 4km provizoria, by nemal prakticky zmysel ani usek Vrtizer - HP, nakolko by sa dalo jazdit iba po MUK Bytca (cca 10km) ale paralelna cesta je kvalitna (priama, siroka, bez prudkych zakrut, prechadza iba jednou obcou), navyse zvlastne vyustenie z MUK, 2x prechod cez Vah, zlozite odbocovanie dolava (jedine, ze by zmenili dopravne znacenie), no proste vysledok by bol, ze by nikto tu dialnicu nevyuzival. Takto bude otvorenych cca 15 km z toho 4km v polprofile, ale s rozumnym pripojenim na cestu.

A ako pise Jarda, potom to je mozne opravit.