D3 Hričovské Podhradie - Žilina, Strážov

jasne, ze by bolo lepsie to otvorit aj s tym 4km docasnym napojenim, len konkretne na MUK hricovske podhradie je este svinske vela roboty. podla fotiek to vyzera, ze su este neni ani len zemne prace dokoncene.

konkretne tieto obrazky

dialnice.info/album_page.php?pic_id=1779
dialnice.info/album_page.php?pic_id=1778

a este most nad zeleznicnu stanicu dolny hricov

dialnice.info/album_page.php?pic_id=1771

Ešte mi povedzte jednu vec, nejaký orgán musí vydať povolenie k predčasnému užívaniu stavby, aby s po nej mohlo jazdiť je tak? A keby náhodou tam niečo nebolo OK tak sa može stať že ho nevydajú… Čiže ale teoreticky je možné pustiť dopravu aj ne stavenisko?

konkretne na tychto obrazkoch je vidiet iba blizsiu 1/2 dialnice, druha 1/2 je za tymi nasypmi, ta sa bude aj otvarat najprv. A je uz v podstatne pokrocilejsom stave ako ta blizsia. Pripravena na polozenie asfaltu.
Ad most cez zeleznicu → ak si to porovnas s fotkami od Majkla resp. s fotkami z highways.sk zpred 2-3 mesiacov, spravili tam obrovsky kus prace a ak by pokracovali rovnako rychlym tempom dalej, tak za dalsie 2-3 mesiace by sa to mohlo aj otvarat. Moj tip je prelom 2006/2007 po 4. km. :slight_smile: Zvysok prelom 2007/2008 :unamused:

Ja osobne nie som nadseny. ze s tou vystavbou tak kvaltuju, kludne by sa dalo s tym provizoriom pockat do jari, alebo leta. Ale slubili to, a sluby by sa mali plnit, tak sa snazia. Osobne si myslim, ze ak sa pocasie vyrazne nezhorsi, tak to do konca roka nejako do prevadzky daju. Ten zvysok, pol profil, mozno o rok (ak sa im tem kopec nezosype na hlavu), plny profil este jeden rok navyse, teda koniec 2008.

tu sa pise 31.10.2007. ak stihnu tie 4 km 1/2 p. do konca 2006, tak urcite stihnu aj cele do konca 2007.

uvo.gov.sk/vestnik/hladaj05. … v&aalebo=a

len to je len privadzac a to ma pod palcom skanska. tiez si myslim, ze buduci rok bude max polprofil na 4-7km. skratka nejako si nemyslim, ze privadzac na plny profil a HP - privadzac na plny profil su nejake spojene nadoby, skor naopak.

ohladne sturmovania 0-4km, tiez som si neni isty, ci je to najlepsie. aby to nedopadlo ako na rychlokvasenych dialniciach na konci meciarovej ery :unamused: ktore sa opravuju vlastne doteraz …

aquila, nie tak zhurta, 1. zaznam je privadzac, 2. je ten o ktorom sa bavime. :wink:

aha, vidim :slight_smile: mas recht, no tak snad to stihnu :smiley: aj ked sa ozaj bojim, ze utrpi kvalita …

s tym otvaranim tento rok som aj preto skepticky, lebo neni zverejneny este datum ani pre jeden usek na strank NDS…

nono, nie tak zhurta :slight_smile:

ja tam ziadny nevidim pre D1 vrtizer - HP a ani HP - ZA, strazov :slight_smile: alebo som zase nieco prehliadol ? :unamused:

podla mna sa otvori vsetko co sa ma. tie 2 nadvazne useky D sa slubili na uplny zaver roka, takze teraz je predcasne spekulovat o presnom datume, preto to netreba brat zhurta. takisto sa otvori o rok tento usek v plnom profile. okrem toho sa buduci rok podla mna mozeme ratat s vazec-meng, oravsky podzamok a samozrejme lamacska - stare grunty.

no bodaj by si mal pravdu :wink:

Citácia:

Konkrétne by malo ísť o takmer 13-kilometrový úsek na diaľnici D1 Vrtižer - Hričovské Podhradie, ktorý by sa podľa plánov ministerstva mal odovzdať v polovici budúceho roka. V tom istom čase by sa mal sprevádzkovať aj 2,59-kilometrový privádzač Žilina Strážov - Žilina, či minimálne polovičný profil na štyroch kilometroch z 6,85-kilometrového úseku na diaľnici D3 Hričovské Podhradie - Žilina Strážov…

dialnice.info/viewtopic.php?t=5344

Včul mudruj, neviem či to novinár zašmodrchal z nejakej tlačovky ale moc tomu nerozumiem.

Vrtižer-HP: Je tam výraz “odovzdať”, teda do prevádzky možno aj skor (?), ale kedy o tom ani slovko.

HP-ZA: O 0-4km D3 píšu jednoznačne: sprevádzkovať, minimálne polovičný profil, polovica 2007

Pochopil som to dobre?

Treba rozlišovať slová “Odovzdať” a “Dať do užívania”. Napríklad úsek okolo Sverepca je takmer rok v užívaní a tuším ešte stále nebol odovzdaný. Takže teoreticky to môže byť sprevádzkované podľa plánov NDS a odovzdané podľa plánov ministerstva :stuck_out_tongue:

dialnice.info/viewtopic.php?t=5401

“Nový úver sme brali, pretože už neboli voľné peniaze na úsek D3 pred Žilinou,” uviedol hovorca NDS Marcel Jánošík. Podľa informácií Pravdy sa peniaze z eurofondov na stavbu už nepodarí získať, pretože komisii prekážajú kritéria hodnotenia v súťaži stavebných firiem na spomínaný úsek.

Európska komisia prvý raz upozornila na problém súťaže pre výber firmy na budovanie diaľnice pri Žiline v apríli. Chcela vedieť, prečo pri hodnotení mala cena váhu 95 percent a referencie firmy zvyšných päť percent. Komisia namietala, že cena musí byť jediným a stopercentným kritériom bodovania uchádzačov. Slovenská strana poslala komisii vysvetlenie. Výber sa vraj robil podľa platného slovenského zákona, odobreného komisiou.

tak toto uz vyzera ako tvrda neprofesionalita.

Skor mi to pride tak, ze spravili tender … zacali stavat … a potom zacali spekulovat ako na to dostat prachy od unie :slight_smile: Skusali sprava, zlava a nejako im to nevyslo a teraz su z toho bobky … Kedze malo ist o prachy z nasledujucej sedemrocnice, tak si myslim, ze sa az tak vela nestalo, tie prachy bude mozne este pouzit niekde inde … aj ked ten uver boli, kedze Vazny tvrdil, ze peniaze su, len nie su projekty.

mozne je vselico…hlavne ci sa uz pri tendrovani ratalo s refundaciou z EU. :arrow_right:

devil, vies ako to je na SR, vsetko ide na doraz a a ani na to nei. vid teraz NDS, ani rezervu nemaju.

za istych okolnosti je to velmi vyhodne ist na doraz, ale to chce kusok iny management ..

blbe je, ze tych 1,8 miliardy z uveru bude chybat na inom useku… a aj celkove zadlzenie NDS zbytocne islo hore a je ine brat uver tendrovanim, ako hura systemom ..

nepochopil som co je “brat uver tendrovanim” (?) mne to cele pripomina plany D a RC, najskor sa urobi megazasobnik projektov (hura, eu zaplati systemom), a potom sa cuduju ze 1/2 projektov vypadne.

Tak chápu, že určitě bude levnější úvěr z dlouhodobě a pečlivě připraveného tendru, kde se bude porovnávat cena jednotl. úvěrů, než narychlo schánět kdo mi nejrychlejc půjčí…