tob.tob,
nie nezastávam. Budem úprimný.
Stavebnej firme je jedno, ktorý úsek stavia. Nemá dôvod kritizovať ho. Možno sú niektoré firmy na Slovensku, ktoré by dokázali zmeniť trasovanie, projektovanie atď., ale treba si uvedomiť, že to ani verejnosť nechce a firma nebude riskovať - pretože to risk je, kritizovať a nestavať.
Daná téma. Po LL sa mohlo stavať, ale nebude sa. Možno. Či to bolo lepšie? Na tomto fóre odpoveď nedám. Nemôžem. Nemôžem, to je hranica môjho pôsobenia. Nie som Adoas. Nie som MH. Som Caesar. 
Stavia sa. Nuž, aj keď sa niekde práve nestavia, je to v štádiu stavania. Také isté problémy by boli aj na inom úseku, takže tiež by sa stavalo - aj keby sa nestavalo. Nakoniec aj Mengusovce-Jánovce - správny príklad stavania. Aj keď to potom štát obráti a zmení dobu výstavby, viď na D3.
Ja sa nezastávam ani NDS, ani MDPT a to tí, ktorí ma poznajú, veľmi dobre vedia. Vedenie NDS ani MDPT nie je schopné konať efektívne a flexibilne a hlavne: nepripustia si problém. Ale ja to kritizujem dosť často. A na čo to je? Ja keď niečo takéto kritizujem, tak bránim svoje záujmy. Napríklad naposledy v prípade jedného mosta v Bratislave. A predtým ohľadom vyjadrenia, že D1 bude v r. 2006 v ZA - minister to verejne povedal! A čo sa dnes dokazuje?
Problém vysokej ceny. Má sa stavať rýchlo. A sú to estakády v zložitom prostredí, nie na nížine (aj tam je nutné postaviť estakádu, ak je terén močiar atď.). Cena nie je vysoká, je určená štátom. Je reálna a budú všetci radi, ak nebude vyššia. Nemala by byť, ak sa nebudú robiť zmeny a úpravy, čo štát rád robí.
Ak by chcel niekto reagovať na to, čo som napísal, ak niekto nesúhlasí - OK, diskutujme.