D3 Hričovské Podhradie - Žilina, Strážov

Takže na budúci rok pravdepodobne tento úsek len v poloprofile? http://www.dialnice.info/viewforum.php?f=12

Alebo nebude otvorený vôbec v r. 2006, ale až v r. 2007, aj to možno len na 1/2 profil.

Teraz sa potvrdzujú slová “jedného muža”, ktorý povedal, čo sa reálne stíha a čo nie. :laughing:

Tak co je tu noveho? aj na tomto useku je niako ticho poslednej dobe, nedavno sa mi zdalo ze som cital ze NDS chysta zverejnit vysledok sutaze ale zatial nic, tymto tempom ani na buduci rok nebudu hotovy v 1/2 profile.

Tak to bude až o ešte jeden rok neskôr … :smiling_imp: … takto to funguje na Slovensku už niekoľko rokov, … :bulb:

buduci piatok budu zase papalasi klepkat na tomto useku zakladny kamen :wink:

[Pred voľbami sa budú otvárať nové úseky diaľnic)

dokoncene ze vraj uz buduci rok …

Nereálne. Ani v polovičnom profile.

Vo verejnom obstaravani je termin 06/2007. Ale ako 2pruhovku sa to stihnut snad da.

idu volby, tak budu snad tlacit, ale na polovicny profil by to mohli teoreticky stihnut.

Tak to je nemožné za rok postaviť! :sunglasses:

aquila, ani 1/2 profil nebude. :sunglasses: Lebo ani teoreticky sa to nedá. :sunglasses:

Sorry za chybu v mojom predoslom prispevku. Ten rok tam sedi ale mesiac nie. Inac taketo useky sa robia na terminy vyrazne cez 20 mesiacov.

dialnice.info/viewtopic.php?t=1618

ze vraj do konca 2006…by ma zaujimalo co je v zmluve, ci tam je aspon spojazdnenie 1/2 p. do 2006..pochybujem.

Mohol by mi niekto vysvetlit co tam stoji 770 mil. Sk/km :question:

tam to tusim pojde z istej casti na estakadach ak sa nemylim .. a mozno to stoji preto tolko aby si svihli ..

A tusim tam budu okrem estakad aj vecsie presuny zeminy. Ale inac fakt to stoji tolko, ako keby bola polovica trasy tunely :confused:
Nedalo sa to spravit ako R1 pri Rudne nad Hronom - teda vo 2 urovniach?

usek pojde skoro cely ako estakada

Tento usek bude stat preto tak vela penazi, pretoze pojde o dost znacne presuny zeminy, nasledne upravy zeminy - teda rozsiahle zemne prace, nasledne takmer cely usek pojde na estakadach.

Aj v EU je normalne, ze cena za estakadovy variant v narocnom prostredi (nie nizina - nestabilne uzemie - mocariska), horske prostredie sa blizi az k cene za vystavbu tunela, ale stale je to lacnejsie, pretoze tunel by stal v tomto useku viac nez 1 mld. SKK na 1 km, nehovoriac o tom, ze by sa zmenila trasa a boli by potrebne dve rury. :laughing:

Tento úsek sa vôbec nemal stavať. Omnoho praktickejšie a efektívnejšie by bolo postaviť úsek D1 Hričovské Podhradie - Lietavská Lúčka. Ale hold páni si nechceli dať poradiť.

absolutny suhlas, spolu s privadzacom do lietavskej lucky bu poriesil aj pre KIU dopravu daleko lepsie, kedze by sa jednalo vlastne o polovicku obchvatu

Ja som stále nepochopil, čo všetci máte proti tomu, že sa stavajú estakády?

Keby sa staval tunel, tak je cena ešte vyššia :exclamation:

Ja nevidím nič zlé na tom, že sa stavia tento úsek.

Cena je vyššia kvôli stavebnému tempu prác a náročnosti úseku.

Bežte niekedy do obchodu a pozrite si ceny stavebného materiálu. A potom ceny nafty. A predstavte si, že niekto musí aj obsluhovať stroje. A musí mať na njekaé vzdelanie, aby to zvládol. A tie stroje sa opotrebujú a neskôr sa musia kúpiť nové. …

Znovu sa nanajvýš nezhodneme … :sunglasses:

caesar, nikto netvrdi ze je absolutne zle ze sa tento usek stavia. len fakto je to ze usek HP - lietavska lucka by poriesil viac …

co sa tyka estakad a nakladov. su opodnstatnene, ale myslim ze celkovo je “problem” tejto stavby inde :wink:

Tento úsek sa stavia aj preto, že je kratší a menej nákladný ako by bol úsek D1 HP - LL.
Aj tak sa to do termínu na plný profil nestihne a HP - LL by sa aj kvoli tunelom stavalo určite dlhšie.
Estakády budú problém len v zime, keď tam bude hroziť nebezpečenstvo poľadovice a náklady na údržbu budú o niečo vyššie, ale inak problém v tom nevidím.
Napr. v Rakúsku a Taliansku sú v tak náročnom teréne takéto estakády bežné.
Na rakúskej diaľnici A10 Hangbrücke Kremsbrücke/Pressingberg 2607m. Terén je skoro rovnaký.
Kliknite sem, sú tu aj fotky members.a1.net/wabweb/frames/grossbf.htm