D3 Čadca, Bukov - Svrčinovec

presne, na D3 je to este radovo vypuklejsie ako na D1, vsak ked za prvej dzurindovej vlady zobrat matt macdonald tak navrhoval v podstate uplne prekreslit D3 (samozrejme aj D1).

jedna z mala veci co sa podarila (aj to ako z nudze cnost) je odstranenie nezmyselneho tunela kysuca, aj ked nahradilo to zbytocnou estakadou, ked to mohlo ist normalne v urovni (len treba mat gule na zrusenei dalsieho nezmyslu, splavnanie kysuce).

Dajme tomu, že som zlý hospodár, nevadí mi takéto označenie. :laughing: Infraštruktúra je základ. Nie kultúra, nie školstvo, a nie životné prostredie, tieto výdavky si môžu dovoliť len štáty, ktoré majú už vybudovanú infraštruktúru, a to my nie sme. Osobne by som najradšej strhol aspoň 10% z platov učiteľov, lekárov a sestier, k tomu pridal verejnú zbierku, povinný odvod firiem zo zisku, jednorazový bankový odvod a z vybraných peňazí by som rozostaval všetky potrebné úseky D1, D3 a D4 naraz. :smiley:

chod spachat samovravdu za toto co si napisal… kym sa postavi infrastruktura, a este ked sa bude stavat tvojim stylom za akukolek cenu tak bude na slovensku zit 151 ludi. 150 v parlamente, a ty.
tender zrusit a vypisat nanovo…alebo vydierat zhotovitela ako to bolo spomenute v POZ-POJ.

Uvidíme, kto bude mať nakoniec pravdu. Ak sa tender nezruší, asi pošlem na ministerstvo ďakovný list. :smiley: A ak sa zruší, v budúcich voľbách dám hlas Kotlebovcom. :smiley:

ten blby pocit ked bude obchvat BA v prepocte na km aj s udrzbou a urokmi, lacnejsi nez kysucka D3…cista choroba…toto by podpisal len zlodej, alebo slepec…

Alebo zlý hospodár, ako tu už niekto povedal… :smiley: Netreba počítať všetko len na kilometre, treba sa niekedy aj previezť. :wink: Nevidím dôvod na to, aby diaľnica vedená rovinou stála viac než diaľnica vedená horským prostredím a tunelmi. :slight_smile: Práve naopak, kto pozná tento úsek D3, tak vie, že cena nie je premrštená, pretože sa predpokladajú rozsiahle sanačné práce pri zosuvoch počas výstavby. Ten svah pri železničnej stanici v Čadci sa zosúva už roky a keď teraz chcú zosuvnou zónou viesť nové koľajiská, štvorprúdovku a ešte preložiť aj pôvodnú miestnu komunikáciu vyššie do svahu, očakávam predĺženie výstavby tak o 2-3 roky pre zosuvy + predraženie aspoň o 50%. :smiley:

BoroZA, schvalne, co by si si vybral?

1. Cadca-Svrcinovec teraz hned a dalsich napr. 5 rokov nic?
  2. Cadca-Svrcinivec zaciatok stavby o rok neskor a usetrene peniaze na nejaku inu stavbu na Kysuciach, napr. privadzac KNM o 2 roky?

Lebo takto podobne to funguje. Ak das vela na jednu stavbu, ostane Ti menej na ine, takze o to neskor stavias ostatne.

BoroZA: uz tu prosim ta nic nepis, podobne komentare si chod pisat na sme.sk

Ignore list a hotovo, skoda reagovat na tych novych expertov.

Jednoznačne prvú možnosť. Obchvat Čadce je najdôležitejší úsek celej D3, radšej 10 rokov nech nie je nič iné. Obchvaty miest sa mali stavať hneď, neviem prečo si to NDSka stále zjednodušuje a buduje najskôr nekomplikované úseky.

uz vidim ako tu budes vyplakavat ked budu odkladat brodno- kysucke, ci druhu ruru horelice. potom ti tento post pripomeniem.

V pohode, beriem ťa za slovo. Mám totiž odstopované, že priemerne sa najviac zdržím pri prejazde cez Čadcu, a to až o 7 minút dlhšie ako pri prejazde okolo KNM. Preto viem celkom dobre odsledovať, ktorý úsek je najviac potrebný.

Btw, aby sme neboli OT: včera prebiehalo sčítavanie dopravy na 1/11 a 1/11A pri Čadci v oboch smeroch. Dúfam, že výsledky budú niekde verejne dostupné.

Tradičný prístup ľudí, čo sa ich daný úsek netýka. Nepotrebný, drahý, všetko ostatné má prednosť a všetko ostatné je vysúťažené za super ceny. Raz počúvame o cenách podozrivo nízkych potom podozrivo vysokých. Slovensko nie sú len nekonečné roviny kde nahrniem vrstvy štrku, zabetónujem a vyasfaltujem. Politici sa smejú, firmy sa smejú, najmä tie čo kreslia sny stále dookola a berú za to stotisíce. Z dlhodobého pohľadu treba regióny rozvíjať rovnomerne. Centralizmus je prežitok, ktorý prináša samé problémy a ak sa nebudú stavať úseky ciest mimo centier na trase západ východ ostaneme banánovou republikou naveky. Keď jedného dňa budete utiekať za prírodou na vidiek, hoc ten Kysucký a pôjdete z Blavy do Žiliny hodinu a pol a druhú hodinu a pol do Čadce tak pochopíte, prečo je to potrebné s tým už raz začať. D3, o ktorej radi všetci hovoria dodnes vlastne nemá ani jeden kilometer dialničnej cesty. To je fakt. Ak sa teraz odloží výstavba peniaze z EÚ tu viac neprídu a na obchvat Bratislavy či budovanie iných D či R peniaze asi presunúť nepôjde.

rudino pozri sa prosim ta poriadne na stranky NDS kolko % km je uz z D3 hotovych a kolko je rozostavanych. Potom to prosim ta porovna s R4, R3, R2, R7 atd

Treba sa tu isť pozrieť aká je tu situácia… Tích ktorí sú zodpovední za to že sa to ešte nestavia by som doslova zavrel. Každý deň sú neustále kolóny zo smeru Svrčinovec. Aby nebolo to málo, tak sa pridal aj smer Žilina cez tunel Horelica. Do mesiaca bude horelický most zdemolovaný. Aka bude situácia potom ??? Čadcu jednoducho čaká dopravný kolaps. Prečo je lehota výstavby na úseky povačšine 3 roky a na tento úsek 4? V tomto štáte jednoducho nikto neuvažuje. Čistá katastrofa. A NDS sa chystá radšej všetko zrušiť ako by sa mali nejak skúsiť dohodnúť. Sedia na zadkoch a nerobia nič.

Vidím, že našťastie tu nie som sám, kto má triezvy názor na D3 a jej dôležitosť. Ďakujem Vám, páni. :wink:

Ale dolezitost D3 predsa nikto nespochybnuje, ale nazor “stavat za kazdy cenu” ano.

Včerajší Brexit skomplikuje všetko. Ešte dva roky bude aj Británia prispievať do rozpočtu EÚ. To bude r. 2018. Potom sa o peniaze môžeme prihlásiť s tzv. čistými tendrami. Dostaneme kulové… Pánové vylezte z postele a prečistite si okále :mrgreen: .

výňatok z článku od plš : „Momentálne vidíme začiatok výstavby na jar budúceho roka v prípade všetkých týchto troch úsekov,“ uviedol Auxt.
súťaže sa asi rušia

tak dufajme ze je na tom nieco pravdy… take dristy ako v tomto threade som na tomto fore uz davno necital